Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Milka 11:56, 21 lut 2012

a ja chyba zwariowałam i posieje lobelie
viva 12:18, 21 lut 2012

wanda7 napisał(a)

VIva, no powiem ci, że po prostu zazdroszczę takich pustych miejsc i tyle Moim marzeniem jest mieć trochę pustego miejsca, bo planów miałabym wtedy cały ocean A teraz, gdy kupię jakąś roślinę, to chodzę z doniczką po ogrodzie i drapię się w głowę, gdzie mam ją wsadzić albo co mam wyrzucić.

Wandziu chcę Ci napisać, że wszystko ma dobre i złe strony, weźmiesz doniczkę z roślinką, chodzisz przyglądasz się, z miłością szukasz dla niej najlepszego miejsca, wszystko dopieszczasz, doglądasz codziennie i roślinki się do Ciebie pięknie uśmiechają
A ja zanim przejdę z plewiem do końca ogrodu na poczatku już są chwasty
Widzę, że chyba mamy te same ławeczki, wypatrzyłam ją jesienią
Lubię ogladać jak pięknie zagospodarowałaś miejsce pod Czesławem.
Elfik 12:26, 21 lut 2012

Wandziu, zachwyciła mnie Twoja ławeczka!!!!!!!!!!!! Podglądam, jak "utykasz" swoje pierwiosnki, masz ich takie mnóstwo, i przepięknie rozrośnięte! Bo mnie właśnie "wzięło" na pierwiosnki...
wanda7 14:46, 21 lut 2012

viva napisał(a)

VIva, no powiem ci, że po prostu zazdroszczę takich pustych miejsc i tyle Moim marzeniem jest mieć trochę pustego miejsca, bo planów miałabym wtedy cały ocean A teraz, gdy kupię jakąś roślinę, to chodzę z doniczką po ogrodzie i drapię się w głowę, gdzie mam ją wsadzić albo co mam wyrzucić.

Wandziu chcę Ci napisać, że wszystko ma dobre i złe strony, weźmiesz doniczkę z roślinką, chodzisz przyglądasz się, z miłością szukasz dla niej najlepszego miejsca, wszystko dopieszczasz, doglądasz codziennie i roślinki się do Ciebie pięknie uśmiechają
A ja zanim przejdę z plewiem do końca ogrodu na poczatku już są chwasty
Widzę, że chyba mamy te same ławeczki, wypatrzyłam ją jesienią
Lubię ogladać jak pięknie zagospodarowałaś miejsce pod Czesławem.

VIva, jest dużo racji w tym, co piszesz. Mały ogród na pewno łatwiej jest ogarnąć i wszystkiego dopilnować. Ale widzisz, ja bardzo lubię duże nasadzenia z takich samych roślin i tego u mnie być nie może, bo musiałabym się ograniczyć do trzech czy czterech gatunków, żeby móc podziwiać duże kępy. Dlatego mam wszystkiego po trochu, co czasem strasznie mnie denerwuje, ale nie mogę się zdecydować, co usunąć.
Pod Czesławem też muszę zrobić porządek, bo już rosliny zaczęły wchodzić jedne na drugie. Ale wszystko po kolei. Całe szczęście, że nie mam ogrodu zapiętego na ostatni guzik, bo lubię zmeniać, planować, poprawiać, a nie tylko siedzieć i patrzeć
wanda7 14:49, 21 lut 2012

Elfik napisał(a)
Wandziu, zachwyciła mnie Twoja ławeczka!!!!!!!!!!!! Podglądam, jak "utykasz" swoje pierwiosnki, masz ich takie mnóstwo, i przepięknie rozrośnięte! Bo mnie właśnie "wzięło" na pierwiosnki...

Elu, podglądaj sobie spokojnie. Ja mam swoje pierwiosnki z siewu. Zobacz te białe lub żółte; ta kępa to z jednej siewki.

Jesienią wsadziłam nowe sieweczki i ciekawa jestem, jakie kolorki mi powyrastają, bo w torebkach zawsze sprzedają tylko mixy.
marzena 14:51, 21 lut 2012

bardzo miło, wiosennie i kwiatowo u Ciebie
Wandziu, my mamy chyba takie same kompleciki ogrodowe, czy nie wiesz z jakiego one są drewna ?

Gabriela 14:53, 21 lut 2012

Te pierwiosnki to są z nasion z torebki? Dorodne bardzo i ładne bardzo.
wanda7 15:03, 21 lut 2012

Marzenko, widziałam u ciebie ten komplecik wypoczynkowy i pisałam, że mamy takie same Z jakiego drzewa? Chyba to sosna. Mamy te mebelki juz kilka lat. Wiosną i zimą stoją na zewnątrz, pod dachem na tarasie. Wyglądają nadal w porządku

Gabrielo, pierwiosneczki wszystkie są z siewu. Nie wszystkie kolory mi pasują, ale jako zwiastuny wiosny wyglądają fajnie, niezależnie od koloru
marzena 15:08, 21 lut 2012

Wandziu, co do tego, ze to nie jest sosna, jestem pewna na 100% ! to z pewnościa inne drewno, myślałam, ze wiesz, bo ostatnio pokazywałaś swoja piękną ławeczkę z drzewa tekowego i podawałaś jego nazwę...
tamte kompleciki tez są z jakiegoś nie naszego drewna chyba - ale nie wiem jakiego

pierwiosnki cudne
wanda7 15:18, 21 lut 2012

Marzenko, chyba masz rację, bo sosna nie byłaby tak wytrzymała. Prawdę mowiąc, nie za bardzo się na tym znam. Tak czy owak, mebelki są okej