Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

magdala 16:12, 28 lut 2012

Jeśli chodzi o lilie ,to mi najbardziej przypadły do serca trąbkowe i w ogóle w delikatnych kolorach
A jeśli chodzi o trawy ...hmm... jest to jak na razie zupełnie obca mi roślina. To znaczy zupełnie
mnie "nie biorą"
Nie mogę przekonać się do ich "pustynnego" charakteru. Dla mnie są za mało zielone i za suche .

Może kiedyś to się zmieni ,ale póki co - nie wzruszają mnie
Celina 19:14, 28 lut 2012

Ja nie mogę się powstrzymać i zakupiłam kolejna porcję lilii w niedzielę,w tym trąbkowe,bo takich nie miałamJutro zrobię wrzutkę z tych co mam na stronkę. liliowce też są spoko
ircia 20:53, 28 lut 2012

Wandziu, znów kusisz mnie tymi cudnymi niebieskimi irysami.......
Dzięki za rady dotyczące irysów. Posadzę do doniczek. Z liliami trochę mnie zmartwiłaś.... Czy mogę je też teraz do doniczek?
Maj jest tu chłodny, przymrozki mogą być jeszcze pod koniec miesiąca Tak jak w Polsce bezpiecznym terminem na sadzenie jest czas po zimnych ogrodnikach, tak tu dopiero początek czerwca. Ja wystawiam moje letnie kwiaty już w maju, ale pilnuje temperatur i w razie przymrozków zabieram na noc do domu.
EPODLAS 21:36, 28 lut 2012

Piękne zdjęcia lilii. A pewnie też pięknie pachną.
andziulka 22:55, 28 lut 2012

Wandziu, ścinasz żurawki na wiosnę, czy tylko obrywasz suche liscie? Czym nawozisz?
AniaDS 23:43, 28 lut 2012

Lilie, lilie.... muszę musowo dokupić i to jak najszybciej.
magdala 23:46, 28 lut 2012

Ja już musowo dokupiłam Kolejne dwie Pink Perfection i białą Regale (obie trąbkowe)
wanda7 10:17, 29 lut 2012

Magdala, jeśli chodzi o trawy, to jeszcze rok temu mówilam tak samo jak ty. Że w ogóle mnie nie interesują, że są suche itp. No a zobacz, teraz zamówilam ich całą dostawę A lilie to zupełnie inna sprawa. Regale też lubię, bo niesamowicie pachną.

Irciu, ja bym ci radzila potrzymać lilie ile się da w chłodnej piwnicy. Do momentu, kiedy zaczną wypuszczać zielone pędziki. A wtedy do doniczek w domu.

Andziulko, żurawkom obrywam te stare liście od spodu, ale to tylko ze względów estetycznych. Niedługo podrzucę im Azofoski i trzeba ją trochę zmieszać z ziemia, żeby azot nie uleciał w powietrze

Irenko, Bogusiu,Celinko, Bożenko, AniuDS -- dziękuję za odwiedzinki i serdecznie pozdrawiam w dzisiejszym słonecznym dniu
wanda7 10:37, 29 lut 2012

Witam wszystkich gości. Dzisiaj słoneczko. Dla was na dzień dobry lilie
Celina 10:48, 29 lut 2012

Witaj Wandziu
Ja też dzisiaj dzień zaczęłam na liliowo U mnie też pięknie,słonecznie aż śpiewać się chce
"Idzie wiosna polną droga ,nie pytała się nikogo nawet naaaaass"
pozdrawiam