Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 17:51, 03 lut 2012

Irenko miło mi, że mnie odwiedziłaś i dziękuje za miłe słowa Kwitnące drzewko przy skalniaku to jabłoń rajska, ale odmiany oczywiście nie znam, będę musiała to nadrobić Jesienią ma śliczne małe jabłuszka.

ircia 17:55, 03 lut 2012

Jest prześliczna i tak obsypana kwiatami!!!!! Nasza jabłonka w tym roku miała tylko kilka kwiatów i jedno mizerne jabłuszko Mam nadzieję, że tego roku poprawi się

AgnieszkaBK 18:04, 03 lut 2012

Ta rajska jest typowo ozdobna, jabłuszka mają średnicę ok 2 cm. Mam też taką jedną prawdziwą i też w pierwszym roku miała jedno jabłko, ale drugim już 13 (dla mnie aż). Prawdą jest , że aby mieć jabłka trzeba jabłoń prawidłowo formować i ciąć ...... ale to już robi mój M
ircia 18:24, 03 lut 2012

Wychodzę z tego samego założenia co Ty - mój M. też ma za zadanie ciąć jabłonkę.
Pocieszyłaś mnie, może będziemy też mieć więcej niż jedno w tym roku Nie mogę się już doczekać tego widoku
weronika77 18:50, 03 lut 2012

Witaj Agnieszko. W dzisiejszy mroźny dzień przywiało mnie do Ciebie. Mamy sporo podobnych roślinek.
Ty masz jabłoń rajską, a ja rajską różę. Oby mrozy im nie zaszkodziły.Życzę byś szybko mogła zamieszkać w nowym domu z ogrodem, wtedy łatwo będzie wyskoczyć w piżamie i robić zdjęcia.
I niech się wstydzi ten co widzi, jeżeli podgląda nieżyczliwie. Pozdrawiam!
AgnieszkaBK 19:19, 03 lut 2012

ircia napisał(a)
Wychodzę z tego samego założenia co Ty - mój M. też ma za zadanie ciąć jabłonkę.
Pocieszyłaś mnie, może będziemy też mieć więcej niż jedno w tym roku Nie mogę się już doczekać tego widoku

Oj będzie się działo od wiosny Irenko, plany coraz większe, energia się w nas zbiera, myślenie o zmianach nie daje nam spać
monteverde 19:24, 03 lut 2012

a cięłaś już w tym roku drzewka, tzn., Twój M.?
AgnieszkaBK 19:26, 03 lut 2012

weronika77 napisał(a)
Witaj Agnieszko. W dzisiejszy mroźny dzień przywiało mnie do Ciebie. Mamy sporo podobnych roślinek.
Ty masz jabłoń rajską, a ja rajską różę. Oby mrozy im nie zaszkodziły.Życzę byś szybko mogła zamieszkać w nowym domu z ogrodem, wtedy łatwo będzie wyskoczyć w piżamie i robić zdjęcia.
I niech się wstydzi ten co widzi, jeżeli podgląda nieżyczliwie. Pozdrawiam!

Witam Cię Weroniko , wiatry faktycznie mroźne... ale mają tą zaletę, że przywiały Cię właśnie do mnie Twój bajkowy ogród znam i nieraz tam zaglądam ... piękny, kolorowy
EPODLAS 21:36, 03 lut 2012

A mnie najbardziej podobały się wiosenne szachownice. Też mam, takie delikatne, niepospolite dzwoneczki. Mam nadzieję, że w tym roku będzie ich trochę więcej.
AgnieszkaBK 21:50, 03 lut 2012

monteverde napisał(a)
a cięłaś już w tym roku drzewka, tzn., Twój M.?

Aniu, ja wielkiego sadu nie mam jabłoń, gruszka, wiśnia..... ale M jak najbardziej ciął