Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 09:11, 11 lis 2013

Kilka zdjęć z wczorajszego dnia

Grzybki wyglądają jak sztuczne, ale są jak najbardziej prawdziwe

Kwitną bergenie poobgryzane chyba przez opuchlaki U mnie tylko bergenie mają tak pogryzione liście, na innych roślinach tego nie widać.

Bacopa, która przez całe lato miała tylko kilka kwiatków. Lepiej późno niż wcale
AgnieszkaBK 09:13, 11 lis 2013

Życzę miłego dnia
Mala_Mi 11:38, 11 lis 2013

Agnieszko, czy te grzybki na tym pniu urosły, czy je postawiłaś???

Miłego dnia

A gdzie foto piesia
AgnieszkaBK 20:58, 11 lis 2013

asc napisał(a)
Agnieszko, czy te grzybki na tym pniu urosły, czy je postawiłaś???

Miłego dnia

A gdzie foto piesia

Aniu, te grzybki tak urosły na samym środeczku pieńka. One chyba mają coś z celebrytów .... jak się pokazać, to tak żeby wszyscy zauważyli

Specjalnie dla Ciebie foto mojej Zuzi

EPODLAS 21:32, 11 lis 2013

Zuzia cudna, od razu w niej się zakochałam. Zdjęcie Zuzi też śliczne, zwłaszcza te pierwsze. Pieszczoszek z niej chyba?
AgnieszkaBK 21:45, 11 lis 2013

EPODLAS napisał(a)
Zuzia cudna, od razu w niej się zakochałam. Zdjęcie Zuzi też śliczne, zwłaszcza te pierwsze. Pieszczoszek z niej chyba?

Bożenko, taka grzeczna to ona jest tylko na zdjęciach. To bardzo energiczny piesek, bardzo lubi się bawić i potrzebuje dużo ruchu. Nie przepada za przytulaniem, ale znosi wszystko w zamian za zabawę. Ja miałam wcześniej pieski, więc mam porównanie, ta rasa jest dość trudna do ułożenia, cały czas próbuje dominować i stawiać na swoim, ale i tak jest słodka i kochana
Tess 22:34, 11 lis 2013

Bergenia kwitnie?
Co to się wyprawia

Liście bergenii podgryzione prze zopuchlaki. Ale niewiele, to pewnie populacja opuchlaków w normie.
A te żurawki to czemu takie przywiędłe?

Uchy Zuzi mnie zabiły Cudne
AgnieszkaBK 08:50, 12 lis 2013

Tess napisał(a)
Bergenia kwitnie?
Co to się wyprawia

Liście bergenii podgryzione prze zopuchlaki. Ale niewiele, to pewnie populacja opuchlaków w normie.
A te żurawki to czemu takie przywiędłe?

Uchy Zuzi mnie zabiły Cudne

Liście były pogryzione mocniej, te najbardziej uszkodzone usunęłam. Żurawkom muszę się przyjrzeć, nie wykluczone, że też coś zaczęło je podgryzać. Trzeba było popryskać ogród na dorosłe opuchlaki, ale miałam tak dużą ilość małych żabek, że zrezygnowałam z oprysku. Ja staram się unikać jakiejkolwiek ingerencji, bo wydaje mi się, że to zawsze przynosi z jednej strony pomoc, a z drugiej szkodę. Może w przyszłym roku wypróbuję jakąś naturalną metodę. Czytałam artykuł i porady u Ciebie - bardzo ciekawe
annawu 20:29, 15 lis 2013

Agnieszko pozdrawiam, a Zuzia z maskotką wydląda przecudnie, i te jej uszy
AgnieszkaBK 22:54, 15 lis 2013

annawu napisał(a)
Agnieszko pozdrawiam, a Zuzia z maskotką wydląda przecudnie, i te jej uszy

No tak .... piesek waży nie całe trzy kilogramy, w tego pewnie pół kilograma to te uszy

Kilka letnich fotek na koniec dnia