Dzień dobry Agnieszko ,
patrząc na Twoję listę zakupów różanych, widzę że będzie bardzo nostalgicznie
Przygotuj im duże dołki, na dno daj obornik, świeży lub w granulkach potem warstwa ziemi i dopiero potem korzenie i dobra ziemia.Jeśli dasz je na obornik to spalisz korzenie!
Pamiętaj, jeśli będą to róże z nagimi korzeniami to daj je na kilka godzin do wody, zanim posadzisz, przytnij korzonki i rozłóż ładnie w dołku, tak, żeby nie były zwinięte, potem podlej dobrze i ubij ziemię. Jak będziesz podlewać to tak długo, jak długo będą pokazywały się bąbelki wody, ziemia pod wpływem wody musi dokładnie wypełnić dołek. Na początek zrób kopczyk z ziemi, tak do maja nie za wielki, żeby chronić młodą różyczkę przed ewentualnymi przymrozkami. I co bardzo ważne, miejsce szczepienia musi być schowane! Wtedy gdy" nieszczęśliwie" wymarzną zimą róża wypuści nowe gałązki
Eva no super wytłumaczyłaś a powiedz jeżeli chodzi o obornik, to czy koński przerobiony nie lepiej dać?
jak dla mnie rewelacyjnie, też mi się przydało to szkolenie