Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

gierczusia 19:31, 18 cze 2013

Aniu .. Cudne te Twoje róże a i inksze kwiatuchy tez ... O mistrzostwie fotek już nic nie będę mówić ... Bo wiesz ,że jesteś dla mnie boginią fotografii

Buziole , pozdrawiam
Joaska 08:27, 19 cze 2013

no i znowu nie mam powiadomień i muszę znowu zaznaczać wątki Pozdrawiam
Aniu mam nadzieję że wczorajsze nawałnice nie narobiły u Ciebie szkód....
AniaDS 11:08, 19 cze 2013

nebel napisał(a)
Aniu, nie chodzi o wstyd, ale nie każdemu to 'pasuje'

Co racja, to racja .
A ja szerzę chorobę na wszelkie sposoby .

KasiaWB napisał(a)
Przepiękne Twoje róże dobrze, że nie muszę wybierać, która piękniejsza, bo miałabym problem
Buziaki!

Kasiu , gdyby mnie ktoś spytał, którą uważam za naj, też nie potrafiłabym wybrać .

monteverde napisał(a)

Nie mamy takich ładnych jak Ty

Anuś, wszystkie róże są piękne, bez wyjątku .

Marzena2007 napisał(a)
Aniu Twoje róże zachwycają. Czy jest szansa na zdjęcia nie tylko samych kwiatów ale całego krzaka -wielkość, pokrój, obfitość kwitnienia?

Oczywiście Marzenko, tylko na razie rozwijają się pierwsze kwiaty, pojedyncze kwiaty, jak zakwitnie cały krzew to i takie zdjęcia wrzucę .

AgnieszkaW napisał(a)
Piękne róże Aniu. Dzieki takim ich portretom ma się nowe różane chciejstwa. Czy liczyłaś, ile krzewów różanych posiadasz w swym ogrodzie?
Przyłączam się do prośby Marzenki. Dla mnie ważny nie tylko wygląd pojedynczego kwiatka, ale cały pokrój rośliny.
Pozdrawiam z rana i miłego dnia życzę

Agnieszko, w ogrodzie mam ponad 200 róż, chyba 215 lub ciut więcej. Chwilami nie ogarniam tego bo często gdzieś jestem i coś dokupię, na szybko wsadzę, coś wysadzę i zapominam, dopóki nie zakwitnie . tak jak pisałam powyżej, na razie są to pojedyncze kwiaty, niepozornie wyglądające w gąszczu zieleni, dlatego daje ich zbliżenia, jak będzie pełnia kwitnienia to wrzucę krzewy.

beta napisał(a)
witaj Aniu...przyszłam po poradę...jakie róże mogłabyś polecić na taras?...mam dwie skrzynie z pergolami...jedna jest w słonecznym miejscu druga jakby w lekkim zacienieniu...zależałoby mi również na zapachu...będę wdzięczna za odpowiedź...z góry dziękuję

Czyli pnące?
Może Barock, Rosarium Uetersen, Sympathie, Elfe, Laguna. To róże średniej wielkości (Rosarium jest większa), mogłyby rosnąć w skrzyniach.

Joaska napisał(a)

Dołączam się do prośby!

Się zrobi

Kindzia napisał(a)
Aniu dziękuję Nie mogę znaleźć tych róż, niestety. Sprawdzone internetowe nie mają...A inne? Aloha jest...co o niej sądzisz?

A która? Różowa czy morelowa?

anna_g napisał(a)
Pozdrawiam upalnie - zapisuję ponownie bo uciekly mi wszystkie powiadomienia

Ja również pozdrawiam upalnie, u nas taki skwar dla odmiany po tych deszczach, że róże mi się pogotowały, poparzone są wszystkie rozwinięte kwiaty.

asc napisał(a)

Gdzie naszym przy Twoich

Bo poszukam młoteczka..
I po głowie dam .
Aniu, no proszę Cię, róże wszystkie są piękne, tak moje jak i Twoje czy innych osób .

gusiarz napisał(a)
Aniu, niestety znalazłam ogrodnicę niszczylistkę i u siebie... kilkanaście sztuk. Włazi pomiędzy dolne płatki pąków rozkwitłych róż i wygryza olbrzymie dziury. Niszczę, ale te możliwe pędraki mnie przerażają... Czy to się zwalcza nicieniami? I kiedy nicienie zastosować?

Aguś, nie martw się pędrakami, jeżeli niszczysz owady to nie będzie źle. Nie wczytywałam się na temat nicieni, wiem, że są jakieś odpowiednie preparaty, którymi opryskuje się glebę, ale jeżeli nie jest to plaga to nie ma się co denerwować niepotrzebnie.

popcarol napisał(a)
Perennial Blue zapisana na liście chciejstw
pięknie u Ciebie!
Dopisuję się do prośby Marzenki, o zdjęcia całych krzaków

Perennial mam dość krótko i nie wiem, czy się spisze, ale na zdjęciach wygląda pięknie .

Michalina napisał(a)
Hej Aniu, popatrz jak się spotykamy w wirtualnym świecie i tu i tam......tam gdzie róże tam i my

Witaj Olu, jak miło Cię widzieć , masz rację, gdzie róże tam i my, od samego początku

reni napisał(a)
Aniu, róże cudne..powalają na kolana

Dzięki Reni .

BarbaraM napisał(a)
Aniu: Lubię to!

Basiu :*

ewa004 napisał(a)
Aniu róże masz piękne ,ale ja podziwiam że Ty wszystkie nazwy tych róż pamiętasz

Bo one jak moje dzieci są Ewuniu, więc wiesz...

Gosiniak napisał(a)
Aniu róże i zdjęcia cudowne, jak my czekaliśmy na tę chwilę

O tak, szczególnie ja , teraz jestem w raju

gierczusia napisał(a)
Aniu .. Cudne te Twoje róże a i inksze kwiatuchy tez ... O mistrzostwie fotek już nic nie będę mówić ... Bo wiesz ,że jesteś dla mnie boginią fotografii

Buziole , pozdrawiam

Elu, bardzo Ci dziękuję, ale mi miło .
Buziam również :*

Joaska napisał(a)
no i znowu nie mam powiadomień i muszę znowu zaznaczać wątki Pozdrawiam
Aniu mam nadzieję że wczorajsze nawałnice nie narobiły u Ciebie szkód....

Wczorajsze na szczęście przeszły bokiem, tylko buurza nas dorwałą, ale szybko przeszła na szczęście.
AniaDS 11:19, 19 cze 2013

Rozkwitła wczoraj piżmowa Cornelia

Anne Boleyn

Winchester jeszcze raz - cały krzew

Comte de Chambord też cały

galijka mikro rozmiarów jak na razie - Belle Isis

AniaDS 11:20, 19 cze 2013

Friesia i za nią po prawej rozkwitająca Cappuccino

a tutaj na razie króluje kocimiętka

Joaska 11:55, 19 cze 2013

Dziękuję za pokazanie całych krzewów .... piękne są!
BarbaraM 12:13, 19 cze 2013

O! Ania się pokazała.
Dziekuję za piękną porcję zdjęć.Napatrzeć się nie mogę.
U mnie dopiero namiastka róż.
Na razie okrywowe.
Ale na czym się skończy to nie wiem,bo coraz bardziej mi odpowiadają te róże.
ocia79 13:33, 19 cze 2013

Aniu macham i też pozdrawiam.

Też kupiłam kocimiętkę