Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Donia72 23:35, 25 cze 2013

Witaj Aniu Zwracam się do Ciebie z takim małym pytankiem Czy można kupić różę żółtą pnącą? Miałam kiedyś różową, ale mi zmarzła. Pięknie rosła przy trejażu. Teraz chciałam posadzić żółtą przy pergoli
AniaDS 23:36, 25 cze 2013

Safoya napisał(a)

Aniu mogę się podpisać tylko pod twoimi słowami. Doskonale Cię rozumiem. Teraz tylko chodzę, tnę i sprzątam...echhhhh

Hej Aguś, cieszę sie, że zajrzałaś .
Trzymam kciuki za te nasze róże, żeby jeszcze zdążyły nas nacieszyćswoim kwieciem. Ja nawet nie sprzątam, nie mam kiedy, jak wracam do domu to już szarówka. Może jutro coś nadgonię, o ile nie będzie padać.

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, dziękuję za odpowiedź. Dla solidarności powiem tylko, że w nocy mieliśmy oberwanie chmury, od 2 w nocy nie spałam i tyle w tym temacie. Więcej nie piszę, bo szkoda słów. Ściskam cię Aniu serdecznie, troszkę kwitnących róż umieściłam dzisiaj, ale fotki nie oddają rzeczywistości (chodzi o kwitnienie tych bonic).

Szkoda słów, szkoda, u nas nad ranem była taka ulewa, że na nogi nas postawiła.
Widziałam róże, jeszcze są młode, ale już piękne, na żywo z pewnością robią jeszcze większe wrażenie. Ja też tak jakoś ostatnimi czasy nie mogę oddać na zdjęciu tego, co widzą moje oczy, zdjęcia robią się prześwietlone lub rozmyte.
AniaDS 23:38, 25 cze 2013

Przetacznik napisał(a)

jedno z najpiękniejszych ujęć... ta róża ma taki color... starodawny, piękny

Do tego pięknie pachnie i zdrowo rośnie, to moja ulubiona róża angielska .
AniaDS 23:40, 25 cze 2013

akanta napisał(a)

Uwielbiam taki odcień różu ,teraz wiem na co choruje! Moje róże też trochę oklapły po tych ulewach choć było ich mniej niż w twoich stronach.Wspólczuje ale jak widać r.piękne więc dają radę a to cieszy.

To zdjęcia z niedzieli, robiłam je zanim przyszła ta nieszczęsna ulewa , jutro zobaczymy, czy coś jeszcze wygląda jako tako .
AniaDS 23:42, 25 cze 2013

monteverde napisał(a)
Aniu czemu Spirit of Freedom jest tam najważniejsza? a Summer Song robi taka robótkę jak azalia Gibraltar na rabacie albo jak ,świeczki na choince a to na pociechę za Czajkowskiego http://video.interia.pl/obejrzyj,film,129817,sortuj,sm,st,136454,pozycja,5,PIOTR_CZAJKOWSKI_WALC_KWIAT%C3%93W_Z_DZIADKA_DO_ORZECH%C3%93W

Aniu, dzięki, Ty masz zawsze poprawiacza nastroju pod ręką .
Spirit jest najważniejsza, bo rośnie na środku, ma być największym, najokazalszym krzewem, jak to angielka , wokół niej rosną róże rabatowe, które tylko uzupełniają pozostałą przestrzeń .
AniaDS 23:44, 25 cze 2013

Donia72 napisał(a)
Witaj Aniu Zwracam się do Ciebie z takim małym pytankiem Czy można kupić różę żółtą pnącą? Miałam kiedyś różową, ale mi zmarzła. Pięknie rosła przy trejażu. Teraz chciałam posadzić żółtą przy pergoli

Doniu, proszę bardzo, oto lista
-Dreaming Spires
-Elfe
-Golden Showers
-Goldfassade
-Goldfinch
-Goldstern
-Highfield
-Leverkusen
-Maigold
-Mermaid
-Royal Gold
AniaDS 23:48, 25 cze 2013

Z nowych angielek pierwsze kwiaty pokazały:
The Shepherdess

'The Lark Ascending'

Boscobell

A tu Janet - też angielka, to również z niedzieli foty, teraz już na 100% wszystkie pąki zgniją, ta róża zdecydowanie nie lubi deszczu

i Charlotte na dokładkę
AniaDS 23:51, 25 cze 2013

Skromnie kwitnące powojniczki

AniaDS 23:54, 25 cze 2013

I jeszcze może 'The Wedgewood Rose'

Heritage

Rozkwitający Leonardo

i Twiggy's Rose

Donia72 00:05, 26 cze 2013

Dziękuję Aniu Ale Ty masz przepiękne róże