Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Eve 13:31, 16 kwi 2012

Witaj Aniu
Gdzieś czytałam, że masz różę Garden of Roses i Home an Garden, skrobnij kilka słów na ich temat bo mam do obsadzenia rabaty za domem, te w których były The Fairy, wszystkie wyrzuciłam
AniaDS 13:41, 16 kwi 2012

Ostatnie dni miałam pracowite i męczące, więc zaglądałam, coś poczytałam ale pisać..
Chęci brakło.

Przed świętami przywieźliśmy 3 fury drzewa

Przez kilka dni drzewo leżało na środku trawnika, żeby zrobić na nie miejsce musiałam zlikwidować rabatę, usunąć gruz, który wciąż nam się zbiera (bo robimy nadal remonty w domu) i przerzucić stertę ziemi.
Potem z mężem przenosiliśmy wieczorami to drewno na swoje miejsce.
I tak nam zleciał ponad tydzień.
Potem sprzątanie, wszędzie pełno kory w trawie, kamieni, traktor pozostawił po sobie eleganckie rowy na środku trawnika..
Skończyłam pracę w piątek, potem jeszcze cięcie róż, nawozy.. Przesadziłam przy okazji co nieco.
Teraz już mogę czekać na wiosnę .

AniaDS 13:45, 16 kwi 2012

Krokusy przekwitły

Skromny tulipanek

Teraz mam niebiesko

AniaDS 13:47, 16 kwi 2012

Coś tam jeszcze się grzebie do słonka

AniaDS 13:48, 16 kwi 2012

AniaDS 13:50, 16 kwi 2012

Pierwsze pąki na różach strychowych
Anna Boleyn

Virdiflora

Kilka nowych lilijek

AniaDS 13:51, 16 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Też miałam taki tok myślenia sadząc niektóre rośliny; a faktyczne w dzień ciepło a nocą ziąb; moje unikaty przetrwały, ale chyba dzięki wyższym krzewom i tak bilans u ciebie nie jest zły

W zasadzie tak, na 200 róż to mała strata, ale bardzo mi szkoda Queen of Sweden i Pink Piano, którą sprowadziłam bezpośrednio ze szkółki Tantau .
AniaDS 13:52, 16 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Cześć Aniu, u mnie wszystkie poszły do kopczyków a 2 całkiem do wyrzucenia, bo nie myślę, aby odbiły

Aniu, trzymaj je jeszcze do połowy maja, mogą odbić, nawet jak wyglądają na suche. Ja swoje trzymam, raz Swany odbiła mi dopiero w czerwcu.
Ale z jaką mocą...
AniaDS 13:59, 16 kwi 2012

Eve napisał(a)
Witaj Aniu
Gdzieś czytałam, że masz różę Garden of Roses i Home an Garden, skrobnij kilka słów na ich temat bo mam do obsadzenia rabaty za domem, te w których były The Fairy, wszystkie wyrzuciłam

Pomarzły???
Szkoda ich, to był przepiękny widok, do dziś mam przed oczami Twoje zdjęcia z nimi.
Garden of Roses nie mam, miałam mieć, ale wyrosła z niej Queen of Hearts.
Home and Garden mogę polecić, ma podobny pokrój, ale nie jest tak bardzo szeroka.
Kwiaty większe, długo się utrzymują, chyba nie pachną.
Bardzo zdrowa róża, na pewno zdrowsza u mnie niż The Fairy, liście są też ozdobą, ciemne i błyszczące.

Ewuś, ostatnio dopełniam opisy na blogu, zerknij, może coś jeszcze doczytasz
http://aniads-rosegarden.blogspot.com/2009/11/rosa-hanabi-heritage-herkules-home.html

malgocha1960 14:07, 16 kwi 2012

Aniu,jak zwykle pracowita pszczółka z ciebie,podziwiam cię.Wiosna ma juz tyle kolorów,pieknie u ciebie.
Aniu moje wielkokwiatowe róże w ogóle nia maja oznak zycia do samego korzenia.Poczekam do czerwca,jak nic nie wypuści to pewnie bedę musiała wykopac.