Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 19:39, 11 maj 2012

Wysłało.. i zdechło...
Co ja mam ostatnio z tym internetem , przez ostatnie dni nie było go wcale, dzisiaj już mieliśmy zgłosić awarię.. i o dziwo się pojawił.
Nie wiem na jak długo, ale jest.

Monia,
trudno, będę szukać .
Jeden lilak dziś ma do mnie dotrzeć, ale taki nn i nie wiem, jak będzie wyglądał.

Agatko, zaraz zajrzę .

Trochę spóźnione.. cześć Aniu

Alinko, dziękuję ślicznie, tojeść dotarła .

Basiu,
u Bogdzi z Łodzi?
No.. troszkę mam daleko .
A szkoda.

Agnieszko,
to nie mój dyptam, tylko Ani, a ja chciałabym takiego mieć .

AniaDS 19:41, 11 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)

Aniu, czy takiej książki szukasz?Mam ją.

Nie mam Haniu takiej książki, to perełka .
Szukałam jej na allegro, ale nie mam szczęścia.
hanka_andrus 20:00, 11 maj 2012

No to .....możesz ją mieć......podaj adres
AniaDS 20:06, 11 maj 2012

monteverde napisał(a)
mam obydwie ale dzieli sie kiedy? bo czerwoną mam w tym ogrodzie i już kwitnie, a biala jest w starym a tam jeszcze teraz nie bylam dyptama to też chyba jesienia bo jest już duży, tojada mam niebieskiego

Aniu, nie wiem, kiedy się dzieli te roślinki, ja wszystko rozdzielam jak trzeba, ale nie robię tego, gdy jest upał, raczej czekam na chłodniejszą, deszczową pogodę.
Właśnie tego wszystkiego szukam , w razie potrzeby poczekam do jesieni, a może coś uda mi się wcześniej dostać w okolicy
AniaDS 20:08, 11 maj 2012

hanka_andrus napisał(a)
No to .....możesz ją mieć......podaj adres

Haniu, jak ja Ci się odwdzięczę?
AniaDS 20:11, 11 maj 2012

greglis napisał(a)
Aniu, a ja mam pytanie dotyczące róż
Mimo zabezpieczenia chyba padły mi wszystkie szczepione na pniu ale tak dziwnie, jeszcze dwa, trzy tygodnie temu myslałam że z nimi wszystko ok a teraz wygladaja jak uschniete, sa jasnobrązowe, nie szczerniałe jak przymarznięte, czy mam juz je spisać na straty czy jeszcze czekać?

Ja bym jeszcze poczekała, do końca maja.
Ale raczej nic z nich nie będzie, albo susza fizjologiczna (pędy wczesną wiosną nie zdołały pobrać wody z korzeni) albo uszkodzenia mrozowe, które nie zawsze wychodzą podczas zimy a dopiero gdy jest ciepło.
AniaDS 20:15, 11 maj 2012

abiko napisał(a)
Aniu nie mam tojadu ani serduszek, ale mam pęcherznicę, ładnie ukorzenioną, chcesz

I oczywiście mam pytanie...
Dostanę różę angielką nazwaną nazwiskiem Austina.. i dostałam sygnał, że jej młode przyrosty się zwijają..jaka może być tego przyczyna. Zanim do mnie dotrze, może ją trzeba opryskać_

Agnieszko , dziękuję Ci ślicznie za propozycję, ale pęcherznice mam i to obie, one jako jedne z pierwszych krzewów zawitały w moim ogrodzie.
Zwijają się przyrosty, czyli liście?
Jeśli zawijają się pod spód, to nimułka, porażone liście trzeba oberwać i spalić .
AniaDS 20:16, 11 maj 2012

anna_studio napisał(a)
Aniu, zaczarowałaś mnie tymi zdjęciami..., kolorami....
PIĘKNIE

Będę Cię prosić o radę w sprawie róży, ale to jeszcze musi poczekać...

Znikający net...skąd ja to znam.......jest wtedy gdy mnie nie ma, piszę posty ale już nie mogę ich wysłać...

Witaj Aniu, dziękuję
Właśnie tak mam.. piszę post, wysyłam.. i nie ma ani posta ani internetu, ach... moje biedne nerwy...
W razie potrzeby różanej służę pomocą, o ile tylko będę mogła pomóc .
eliza3 20:28, 11 maj 2012

Aniu, masz piękne serduszki, moja słabo rośnie, chyba dlatego, że rośnie w cieniu. Kiedy najlepiej przesadzać, na wiosnę przed kwitnieniem, czy po przekwitnięciu? Pozdrawiam.
hanka_andrus 20:33, 11 maj 2012

dogadamy się....