Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Syla 18:48, 20 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ustrojstwo pod nazwą pikownik w cenie 12,99

Przyda sie do wtykania cebul gdzie większych dołków nie wykopię

Zdecydowanie lepszy sprzęt na twardą ziemię od sadzarki po użyciu której miałam odciski na rękach ...
Madzenka 20:18, 20 wrz 2012

Irenko dzisiaj otrzymałam od Marty śliczne sapporo i twoje orange princess
I po drodze w tesco dokupiłam 60 szafirków, bo uznałam , że dla równego rachunku do krokusów potrzebuję więcej

Marta dzisiaj cudne jeżówki ( biale i różowe) i zawilce przywiozła do Wroclawia!!
Info dla Noemi - takie niskie przepiękne zawilce, różowe, prawdziwe miodzio!!!!
Madzenka 20:24, 20 wrz 2012

Aniu wiesz, że miłość do tulipanów jest namiętna i nie znosi ograniczeń

Tess bardzo się cieszę. A kiedy ja Twoj wątek przeczytam???

Pszczółko - ogród faluje, masz rację buziam

Kindzia tu nie chodzi o rywalizację lecz te cudowne widoki wiosną

Aga - w przyszłym roku rozpoczęcie sezonu u mnie, będzie tulipanowo

Anieszka - purrisma bardzo mi się podobają a queen mam w prezencie od dziewczyn dostałam dosadzę do różowych

Bea_ta witaj i zapraszam. Częściej. Dziękuję za kompelmenty

Joasia - u ciebie szaleństwo cebulowe było wiosną to i wtym roku pewnie niespodziankę szykujesz? Krokusy amarantowe
Milka 20:25, 20 wrz 2012

wszystkie twoje zakupy mnie zachwycaja, ale szafirki...kiedyś sadziłam jak szalona, a teraz mnie te ich liście wkurzają, ale cóż, zostały i rosna sobie w kilku miejscach; ja trzymam się tulipanów i kupiłam krokusy; no i czosnki w planie, ale w międzyczasie zaczęłąm co innego kupowac i sadzić! trzmieliny rosna na pniu i suchodrzewy, teraz wiśnie na pniu szczepione sadzę, ale brakło mi, jutro mykam do Kulasa

jeżówki u Marty widziałam, super są! a z moich jeżówek lecą nasiona, rozsypałam, może coś się przyjmie..uf, ale nabazgroliłąm, uciekam, dobranoc
Madzenka 20:26, 20 wrz 2012

Syla napisał(a)
Ja niestety muszę sobie postawić znak stop na oczach co do nasadzeń cebulowych w tym roku .... Ale jak skończę z bałaganem to napewno poszaleję .... Będę wiosną cieszyć oczy Twoimi nasadzeniami , to mi wystarczy .....

Syla jak cie znam to tak pogodnisz ekipę z robotą, że las tulianów będzie dosadzony jeszcze w październiku !!!!

A ustrojstwo z pewnością się przyda bo sadzarki cebulowe to niewypał
Madzenka 20:28, 20 wrz 2012

irena_milek napisał(a)
wszystkie twoje zakupy mnie zachwycaja, ale szafirki...kiedyś sadziłam jak szalona, a teraz mnie te ich liście wkurzają, ale cóż, zostały i rosna sobie w kilku miejscach; ja trzymam się tulipanów i kupiłam krokusy; no i czosnki w planie, ale w międzyczasie zaczęłąm co innego kupowac i sadzić! trzmieliny rosna na pniu i suchodrzewy, teraz wiśnie na pniu szczepione sadzę, ale brakło mi, jutro mykam do Kulasa

jeżówki u Marty widziałam, super są! a z moich jeżówek lecą nasiona, rozsypałam, może coś się przyjmie..uf, ale nabazgroliłąm, uciekam, dobranoc

Irenko a dlaczego szafirki cię drażnią??? Sadzę je na drugim planie, np za obwódkami bukszpanowymi. Ja je bardzo lubię ze względu na kolor ....
Lece obejrzeć zakupy
Mala_Mi 20:28, 20 wrz 2012

http://www.gardena.com/pl/garden-care-tools/gardening-tools/sadzarka-do-cebul-kwiatowych/ ta dobra naprawde a inne do dupy.......
Enya73 20:43, 20 wrz 2012

Piękny będzie spektakl na wiosnę w Twoim ogrodzie I ile radości dla wszystkich odwiedzających Ja się nie mogę doczekać
Sama też jestem ciekawa czy mi coś z tych cebul wyrośnie
Czekając na ten moment, łatwiej będzie przetrwać zimę Miejmy jednak nadzieję, że jeszcze doświadczymy prawdziwego babiego lata. Już dzisiaj było cieplej i jest nadzieja, że w weekend uda się nam wszystkim przeprowadzić akcję cebulową w ogrodzie do końca. Ja codziennie tak przynajmniej godzinkę siedzę w ogrodzie. Zawsze to krok do przodu.

A jutro mam miłe spotkanie i zobaczę pewien niezwykły ogród na Śląsku

Buziaczki
Madzenka 21:14, 20 wrz 2012

asc napisał(a)
http://www.gardena.com/pl/garden-care-tools/gardening-tools/sadzarka-do-cebul-kwiatowych/ ta dobra naprawde a inne do dupy.......

Aniu no ma 25 lat gwarancji Ale gdybym miala te 1000 dołków sadzarką wykonać to bym miala rękę do wymiany ....
Madzenka 21:15, 20 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Piękny będzie spektakl na wiosnę w Twoim ogrodzie I ile radości dla wszystkich odwiedzających Ja się nie mogę doczekać
Sama też jestem ciekawa czy mi coś z tych cebul wyrośnie
Czekając na ten moment, łatwiej będzie przetrwać zimę Miejmy jednak nadzieję, że jeszcze doświadczymy prawdziwego babiego lata. Już dzisiaj było cieplej i jest nadzieja, że w weekend uda się nam wszystkim przeprowadzić akcję cebulową w ogrodzie do końca. Ja codziennie tak przynajmniej godzinkę siedzę w ogrodzie. Zawsze to krok do przodu.

A jutro mam miłe spotkanie i zobaczę pewien niezwykły ogród na Śląsku

Buziaczki

Anitko ja ostatnio wracam do domu najwcześniej o 18 tej a o 19 już ciemno. Dlatego zostają tylko weekendy.
Chyba się domyśłam kogo odwiedzisz