Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

eliza3 23:00, 29 wrz 2013

Przyszłam od Ani te 50 kg grzybów obejrzeć, a tu ni ma , ale za to porządeczek w ogrodzie zobaczyłam... i piękne kanciki ...nie mogę oglądać takich obrazków... popadam w kompleksy...
Pozdrawiam serdecznie
Borbetka 09:04, 30 wrz 2013

Foty wstawię, jak je zrobię.
A o miskanty boję się, że mi podmarzły. Nie zdążyłam posadzić i stoją w doniczkach, a dziś skrobałam rano szybę. Przymrozek był. Nie wiem co to za anomalia.
dorciabe 09:27, 30 wrz 2013

Monika czy Twoje kulki danica brązowieją w środku? Moje malutkie bidulki się sypią Czy to na jesień, czy choroba?
Milka 09:54, 30 wrz 2013

Palec se przecięłam nożem i pisać nie mogę za dużo, poza tym mięszam grzyby, to idę .
bidula, mam nadzieję, że jest lepiej
agata19762 19:46, 30 wrz 2013

jakiś pech z tymi palcami...

u mnie też było biało .......
Zielona 21:34, 30 wrz 2013

Zaglądam, paluszek całuję /na moje Dzieci działa/ i pozdrawiam
Mathildis 22:21, 30 wrz 2013

Oj biedny paluszek, niech wraca do formy, bo jeszcze jesienna robota czeka
Tosia 11:00, 01 paź 2013

Borbetka napisał(a)
Żywopłoty bukszpanowe chorują mi. Podejrzewam, że je zalewa i ziemia za ciężka. Usypałam zatem lekką górkę z kompostu i usunęłam korę. Mają teraz jak w Anglii:

Ach te Twoje żywopłoty bukszpanowe, nie tylko mają jak w Anglii ale już wyglądają jak tamtejsze

Aż sobie zapisałam na dysk te fociaszki

Pozdrawiam
Zielona 15:34, 01 paź 2013

Wiercę się niecierpliwie, bo pogoda piękna, a Twoja rewolucja baaaardzo mnie ciekawi. Co tam wymyśliłaś...? Pokazuj, zanim zatopisz się w wannie po całodziennej pracy PS A ja znowu..... pielę, haha! I jeszcze kompostownik robię. Suszę trawę skoszoną w sobotę, przewracam, rozrzucam i mam nadzieję, że w przyszłym roku z torcika z trawy, darni, liści, piasku, polewanego roztworem przyspieszającym, będzie pyszne papu dla roślinek. Czy Ty jakoś bardzo "odsiewasz" swoją darń, zanim wrzucisz "do góry nogami" na kompostownik, czy wrzucasz razem z ziemią?
kamila_lawenda 16:23, 01 paź 2013

Borbetka napisał(a)
Witajcie. Nie było mnie cały weekend. Zebraliśmy chyba z 50 kg grzybów i dopiero co skończyliśmy je obrabiać. Nic w ogrodzie nie zrobiłam, jeno postawiłam na rabacie miskanty, com je kupiła w czwartek. Wyglądają bosko.
Wiunia - dzięki, że jesteś.
Madżen - Ty też.
Marto - Ty of kors też.
Kamilo - wężowiec potrzebuje słońca i to dużo. W tym roku "poszedł" sporo po przycięciu "cienia" z rowu, znaczy drzew na rowie, co mnie są niepotrzebne w ogóle, ale może innym?
Agatko - Danica wzdłuż podjazdu? No przecież wiesz! Boska!
Palec se przecięłam nożem i pisać nie mogę za dużo, poza tym mięszam grzyby, to idę .
Aniu asc - wpisałam się mi? Jeśli nie, to nie szkodzi . Piszę do Ciebie i tak.

witam

dzięki za odpowiedź, chyba mój wężownik ostatecznie "usiądzie" na południowej stronie pod sąsiada brzozami, a jak się rozrośnie.....to zobaczę co dalej. szkoda mi go chowac gdzieś

i kradnę pomysł z danicami przy podjeździe! a co!

buziaki