Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

anna_studio 21:37, 25 wrz 2013

Przyszłam się przytulić do Twoich poduch..... zachwycam się nimi bez ustanku...
Kanciki wymiatają....
Widoki zachwycają....
ale się wynudziłam.....
Pozdrawiam serdecznie Moniko....
katerina 22:37, 25 wrz 2013

Borbetko,
świetny ogród! Poleciłaś mi linki do ogrodów, jeszce do nich nie dotarłam, ponieważ zajrzałam do Ciebie i ..o rany! Robi wrażenie! Czy mogłabyś napisać jaka jest +- szerokość Twojej rabaty na prawo przy wjeździe (w miejscu gdzie jest najszersza) i jakie odległości zostawiałaś miedzy roślinami podczas sadzenia?
Anabell 01:01, 26 wrz 2013

Moniko - cud ogród, trawnik to piękna zieleń, zdjęcia to rób z każdej strony nam się nie znudzi oglądanie.
Tu gdzie lawenda ile ma głębokości rabata. Ja teraz swoją powiększam i boję się przesadzić. ustawiam wąż i patrzę kilka dni i zmieniam od wiosny.
Dobrze tłumaczysz Zielonej o kompoście.
Zielona 09:42, 26 wrz 2013

Wybacz, Monia - przez przypadek wkleiłam swój post u Ciebie, ale już go wyrzuciłam.
Mala_Mi 10:05, 26 wrz 2013

W ogrodzie bez Krainy Mordoru (powiedzenie Gabrieli) się niestety nie obejdzie.... A zdarta darń po roku jest świetną ziemią z dodatkiem złota ogrodnika
atena35 11:54, 26 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Żywopłoty bukszpanowe chorują mi. Podejrzewam, że je zalewa i ziemia za ciężka. Usypałam zatem lekką górkę z kompostu i usunęłam korę. Mają teraz jak w Anglii:

Rabata pod oknami trochę urosła, ale jeszcze łyso mam, jakbym się co dopiero wprowadziła:

Wreszcie jedną dorwałam , a dalej widok zza wężowca:

Uwielbiam te Twoje kanciki żyletką cięte
Chyba też muszę pomyśleć o jakieś rekonwalescencji żywopłotu bukszpanowego
kasiula79 12:21, 26 wrz 2013

O matko! Monia miej litość!!! Przecież przez takie widoki jakie nam tu zapodajesz to tylko grzeszyc można! (przez zazdrość oczywiscie)

masz przeslicznie! nic więcej nie powiem
makkasia 14:22, 26 wrz 2013

A ja pokazywałam moje kanty,.... już nigdy nie będę
jest zabójczo uporządkowanie, zabijaj mnie, zabijaj tymi widokami ja mam milion żyć
Aneczka 15:20, 26 wrz 2013

Borbetko a ty ten kompost mieszasz z ziemią widłami czy tak na wierzch sypiesz?
AgnieszkaW 19:20, 26 wrz 2013

Borbetko, dawno u ciebie i byłam, a tu takie piekne rabaty, duże zmiany poczyniłaś, jest cudownie. Zachwycił mnie świerk Inwersa - ile lat już ma, bo jest piękny. Podsadzony berberysami (chyba Bagatelle?) wygląda obłędnie. Przyznam, że bez wcześniejszego wchodzenia na Twój wątek myślałam o podobnym rozwiązaniu u siebie (mam dwie Inwersy). Bardzo mi się u ciebie teraz podoba, możesz być dumna z efektów zmian. Pozdrawiam serdecznie