Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Borbetka 08:34, 27 wrz 2013

Loosiuu napisał(a)
Masz cudowny ogród! Dopiero teraz go odkryłem! Zostaję na dłużej

Zapraszam Loosiuu.
Borbetka 08:36, 27 wrz 2013

agata19762 napisał(a)
Borbetko

baaaaaardzo proszę,
czy możesz mi przypomnieć, co ile sadziłaś swoje danici ???
gdzieś wcześniej czytałam i zapomniałam

plissssssssss

Agatko, tak co półtora metra mniej więcej. Danicę mam o takiej średnicy docelowo, abym mogła ją, że tak powiem, "okraczyć" nogami. To o cięciu mówię .
Borbetka 08:40, 27 wrz 2013

atena35 napisał(a)
Moniś, a ty jak z szaleństwem cebulowym ???
Udzieliło się, czy nie?

No a co? Jak byś pomyślała? Pół naszej Biedrony wykupiłam. Nie wiem co mi się stało, ale oszalałam. Kiedyś nie sadziłam w ogóle. To chyba z braku czasu i skupieniu na czymś innym, co by to pole zakryć. Teraz już się prawie bawię, powiedzmy. Jeszcze trochę zmienię, ale teraz już tylko dopiększanie. Mam tulipka Emperiora, czosnki Mount Everest i jeszcze dokupię takie białe czosneczki, połówki, ale nie pamiętam nazwy teraz. Czekam na przeceny, bo przecież na chleb być musi. A dzisiaj Pan mi przywozi 10 miskantów do posadzenia. Uporządkowuję rabatę jednym gatunkiem. Oby było ładnie w przyszłym tygodniu, bo mi nerwy puszczają od tego ciągłego padania.
Borbetka 08:40, 27 wrz 2013

Zielona napisał(a)
Cześć, Monia. Wpadam na chwilkę. Piękne mamy dzisiaj słoneczko, prawda? Jutro przyjeżdżają do mnie świerki! Hurra!! 20 sztuk, ale zawsze to jakiś początek Pozdrawiam.

Ma być ładnie w weekend. Cieszę się z Tobą. Super .
Borbetka 08:41, 27 wrz 2013

asc napisał(a)
W ogrodzie bez Krainy Mordoru (powiedzenie Gabrieli) się niestety nie obejdzie.... A zdarta darń po roku jest świetną ziemią z dodatkiem złota ogrodnika

Święte słowa.
Borbetka 08:42, 27 wrz 2013

Kasiulo, Makkasiu, Ewko - a u Was to niby co w ogrodach? Cudnie jest przecież, bo wszyscy je kochamy nie? Dziękuję Wam dziewczyny za pochwały. Pozdrawiam z piękną pogodą, aż mnie nosi.
Mala_Mi 09:05, 27 wrz 2013

Ja wykupiłam chyb połowę insektów w mieście... i tak wrzucałam torby do komórki... wczoraj jak zaczęłam to porządkowa to za głowę sie złapałam
U mnie sie rozpogadza.. chyba robię wypad do ogrodu, bo mam lekki luzik w pracy, luzik jak luzik, ale mogę sobie pozwolić na urwanie się na pół dnia .
Kondzio 10:26, 27 wrz 2013

Pięknie masz kanty rewelka hi hi hi
Magda70 10:31, 27 wrz 2013

asc napisał(a)
Ja wykupiłam chyb połowę insektów w mieście... i tak wrzucałam torby do komórki... wczoraj jak zaczęłam to porządkowa to za głowę sie złapałam
U mnie sie rozpogadza.. chyba robię wypad do ogrodu, bo mam lekki luzik w pracy, luzik jak luzik, ale mogę sobie pozwolić na urwanie się na pół dnia .

Ania u mnie podobnie...
przytachałam te cebulowe z insektu do garażu, potem z garazu do domu aby zobaczyć czego ile mam...dzieciaki jak zobaczyły ilości to za głowy się łapały...oszalałam cebulowo...ale i tak daleko mi do ilości innych na forum
Milka 11:37, 27 wrz 2013

Borbetka napisał(a)
Aj, nie pisałam tyle dni, bo nie wiedziałam co mam napisać po tylu komplementach. Ja nigdy nie wiem, co mam powiedzieć.
Aniu asc - uśmiałam się, masz talent komiczny jak moja ukochana Ellen Degeneres .
Dziewczyny, w podziękowaniu za tak miłe słowa poleciałam fotki porobić, co ostatnio działo się u mnie ... no oprócz wpraszania się na spotkanie z Gospodarzami tego forum .
Kupiłam taką czerwoną trawkę, podoba mi się bardzo, ale może nie przezimować:

Kontrasty:

Koszyki miały być zupełnie inne, a wyszło jak wyszło (zapomniałam mchu natkać):

No i kanty porobiłam:

o rany! ja teraz nie powinnam tego oglądać, bo u mnie bajzel na maksa, chwasty, kanciki stare, niedokończone cięcie!!
ale chociaz tu sobie popatrzę, masz naprawdę świetnie zrobiony i zadbany ogród komplementy zas łużone