Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Jagodaa 12:44, 16 mar 2014

Monika, realizujesz już wiosenne plany? Bardzo jestem ciekawa, bo strasznie lubię Twój ogród, Twój wątek to mój pierwszy przeczytany, dawno temu .
iza_1611 18:31, 16 mar 2014

Dołączam się do wpisu Jagody....................czekamy
wietrzyk 09:16, 18 mar 2014

Cześć Monia
Coś konkretnego kupowałaś w Kórniku, czy tylko na przeszpiegach byłaś? Ja się jutro wybiorę. Ostatnio jechałam specjalnie drogą z Kórnika do Borówca, szukając Pana Bukszpana, ale nie znalazłam
Byłam w ub tygodniu pierwszy raz w szkółce Kierzkowscy, w Swarzędzu, ale zauroczona nie jestem... Może dopiero się rozwijają przed sezonem.
Tusiala 13:01, 18 mar 2014

A zdjęć brak
Borbetka 08:24, 24 mar 2014

Wiuniu - bukszpany wyniosłaś na zewnątrz? Temperatury na razie ok, to można teraz.

Jagodo, Izo - dzięki, miło mi. Trochę podziałałam.

Asiu - relacje ze szkółek mile widziane! Jeszcze nie objeżdżałam tak bardzo. Trochę śpiąca sytuacja jest.

Tusiala - zgadza się, nie mam zdjęć, bo jak miałam 3 dni słońca, to nie zdążyłam zrobić przez robotę do wieczora, a teraz pada deszcz. Wczoraj cały dzień i dzisiaj też już zaczął. Cięcia nie będzie, muszę się powstrzymać. Może po południu się przejaśni, ale patrzyłam na norweską pogodę i te chmurzyska wiszą nad nami nieustannie. Coś koło środy ma się przejaśnić, tylko że zimniej. Zgadną czy nie? Ciekawa jestem.

Ogólnie przycięłam co nieco. Tulipany wychodzą, ale nie kwitną jeszcze. Podsumowując, jest lepiej niż rok temu. Z robotą jestem prawie na bieżąco. Muszę zamówić korę i kupić nawóz. Forsycja kwitnie, czyli niby wertykulacja ma być, ale nie robię jeszcze. Trawnik w tym roku na ostatnim miejscu, bo do wymiany. Nie chce mi się na niego patrzeć już.
Tusiala 09:24, 24 mar 2014

Dziś i jutro deszcz a od środy słońce i temperatura w górę
Monic 10:23, 24 mar 2014

Witaj, imieniczko
Mam do Ciebie pytanie o donice - czy te terakotowe zimuja bez kłopotu na zewnątrz?

atena35 10:42, 24 mar 2014

Witaj po zimie
Widzę, że na podobnym etapie jesteśmy z robotą.
iwonaal 11:33, 24 mar 2014

Śliczne donice i roślinki.
wiunia 16:52, 24 mar 2014

Moniko donice z buksikami miałam zadołowane i już dwa tygodnie temu wyjęłam je ziemi do drewnianych donic. Jakoś dają radę też miałam zaplanowaną na dzisiejszy dzień "harówkę" w ogrodzie ale deszcz strasznie siąpi, a na dodatek po prawie sześciu m-cach od zakopania rowu z rurami do kanalizacji zapadła się nam dziś ziemia w ogrodzie i to po sobotnim sianiu trawy trzeba będzie dwie taczki ziemi ogrodowej dosypać ale nie narzekam, bo deszcz jednak potrzebny Pozdrawiam serdecznie !