Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Zielona 19:44, 22 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Monika są dstępne nasiona facelii za 0,5kg 17pln. To drogo? Podają zapotrzebowanie 0,1kg na 100m kw
Ja chyba za dużo sypałam, bo mi potem bardzo wiotka rosła, a z tych co się potem same wysiewały to takie mocne i krzepkie roślinki.

A jak kupimy hurtem, to może taniej będzie?
ZbigniewG 17:42, 23 lut 2014

zerknij na kolejny wariant schodowy
Borbetka 08:05, 24 lut 2014

wietrzyk napisał(a)
Monika są dstępne nasiona facelii za 0,5kg 17pln. To drogo? Podają zapotrzebowanie 0,1kg na 100m kw
Ja chyba za dużo sypałam, bo mi potem bardzo wiotka rosła, a z tych co się potem same wysiewały to takie mocne i krzepkie roślinki.

Oj Aśka, takie zapotrzebowanie, to pierwszy raz słyszę. Tak mało na taki duży obszar? Ja siałam dość gęsto, a i tak miałam placki puste, nie wzeszła wszędzie równo. Może faktycznie za dużo sypię. Cieszę się jednak, że kupiłam, bo te puste place zazielenią się, no i górka usypana też. Nie będę jej przecież pielić albo Roundapem polewać. Wolę zielony nawóz. Potem tylko przemielę i na jesieni położę siatkę pod trawnik, nasypię tej ziemi i będzie sianie trawki. Jestem zadowolona.
Borbetka 08:06, 24 lut 2014

Zielona napisał(a)

A jak kupimy hurtem, to może taniej będzie?

Nie będzie, ale to nic. Proporcje siania trzeba zmienić .
Borbetka 08:06, 24 lut 2014

ZbigniewG napisał(a)
zerknij na kolejny wariant schodowy

Dzięki Zbyszku, lecę patrzeć.
Borbetka 08:09, 24 lut 2014

Wieloszka napisał(a)
Poczytałam, że Ty też sezon ogrodowy zaczęłaś Fajnie było obejrzeć mocno zielone fotki pełni lata na szaroburym przedwiośniu, tak przy okazji dyskusji buk- niebuk
Będziesz na Gardenii?

Cześć Aga, nie wiem jeszcze, czy dotrę na targi. Trochę mam gęsto z obowiązkami.
Sezon rozpoczęłam. Pocięłam to i owo, a w nocy -4 stopnie. Mam nadzieję, że się nie pospieszyłam. Ogarnęłam trawy i hortensje. U mnie jednak zimno od gruntu. Mam mokry teren i tak sobie kucając w sobotę, kichałam od czasu do czasu. Jestem na wit. C. teraz.
wietrzyk 14:06, 24 lut 2014

Monika,
mam pytanie, czy pryskałaś już na robale i grzyby? Jeśli tak to czym?
wiunia 19:11, 24 lut 2014

Borbetka napisał(a)

Cześć Aga, nie wiem jeszcze, czy dotrę na targi. Trochę mam gęsto z obowiązkami.
Sezon rozpoczęłam. Pocięłam to i owo, a w nocy -4 stopnie. Mam nadzieję, że się nie pospieszyłam. Ogarnęłam trawy i hortensje. U mnie jednak zimno od gruntu. Mam mokry teren i tak sobie kucając w sobotę, kichałam od czasu do czasu. Jestem na wit. C. teraz.

Moniko ja również w sobotę ostro działałam w ogródku, wygrabiłam trawnik, poukładałam drewno kominkowe z dwóch miejsc na jedno konkretne, wypieliłam co było do wypielenia, odkryłam róże , małe rodki, wycięłam trochę trawek, a reszta do wyczesania. Około godz, 18 nie czułam rąk, pleców i marzyłam o ciepłej kawusi przy kominku, ale musiałam sobie jeszcze go rozpalić bom sama była w domku A dzisiaj kicham! Pozdrawiam serdecznie!
ewa004 19:33, 24 lut 2014

Dziewczyny ciepłe galotki ubierajcie do ogrodu przypominam MAMY JESZCZE ZIMĘ !!!
jagoda99 20:08, 28 lut 2014

Witam staram sie odwiedzac dzisiaj wszystkie wielkopolanki bliskie mi te strony
Pozdrawiam