Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

Milka 06:16, 30 kwi 2015

Tez wzdycham, cudnie jest, a ze zwolnilas to dobrze, mnie dobija ten ped.. pozdrawiam
lojalna_ 08:25, 30 kwi 2015

pieknie........cudny masz ogród
Borbetka 08:46, 30 kwi 2015

Muszę napisać, że zmarzły mi lawendy w sadzie. Posadziłam w zeszłym roku pomiędzy kulami dość spore krzaczki. W tym roku wypadły 3 sztuki. Są martwe. Najpierw myślałam, że za sucho miały, ale to bez sensu. Przecież lawenda rośnie w suchym. Potem poszłam po rozum i sądzę, że za wcześnie je obcięłam. Po skracaniu przyszły przymrozki, a tam wieje. Może dlatego, że młode były. Nie wiem, szkoda mi ich, bo teraz jest nierówno i muszę dokupić, a Pani miała z 5 odmian. Trzeba czekać aż zakwitnie i kupić takie same. Kurka wodna!
Gardenarium 09:13, 30 kwi 2015

To mogła być przyczyna, stare gałązki chroniły wychodzące zaczątki pędów...przymrozek je załatwił jak nic.

Instagram Ogrodowiska
KasiaBawaria 09:14, 30 kwi 2015

Byc moze po cieciu. Ja znow zauwazylam, ze bardzo duzo zalezy od odmiany. Nie wiem jaka przywiozlam ostatnio z Francji, ale przezimowala tak pieknie, ze nawet jednego listka nie ma uschnietego. Natamiast 2 kupione tutaj, sadzone w tych samych warunkach wygladaja nieciekawie. Kwitna troche inaczej, musze w lecie porownanac ich kwiaty. Obie byly ciete w marcu. A jednak te dwie wygladaja duzo gorzej.Stanowisko to samo, ziemia ta sama.
Borbetka 09:23, 30 kwi 2015

Popełniłam błąd. W przyszłym roku nie będę się spieszyć z cięciem, poczekam. Muszę kupić większe teraz, żeby dorównać.
ZielonaAnia75 13:48, 30 kwi 2015

Ja też cięłam lawendę wcześnie i przyszły przymrozki, ale całe szczęście moja żyje i wypuściła mnóstwo zielonych listeczków
Margarete 15:33, 30 kwi 2015

Borbetka napisał(a)

Jakie Łyso"..co ty piszesz, Monika - jest slicznie, kolorowo, czysciutko, kwitnąco i wiosennie.....
Bardzo lubię ten twój uporządkowany ogrodowy świat z danicami, kamykami i kwitnącym sadem..
Margarete 15:37, 30 kwi 2015

U mnie też begenia kwitnie pięknie na rabacie daleko pod płotem ale jej kolor jest tak intensywny że z kuchennego okna ja widać, z tym że liscie niestety juz we wzorki wyżarte przez slimaki - w niedziele po pierwszym wiekszym deszczu po długiej suszy pozbierałam pól torby tych "wyżeraczy" aż im skorupy dzwoniły jak je wywalałam do puszki....
KasiaBawaria 22:17, 30 kwi 2015

Pierwsze 2 lata po przeprowadzce po kazdym deszczu zbieralam wiadro slimakow. Byla ich plaga doslownie. Teraz wiosna i latem dwa razy rozsypuje cos na slimaki i jezeli juz znajduje to pojedyncze sztuki.