Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

leon60 19:57, 09 lut 2016

Ale porządeczek ani jednego listka w sadzie, podziwiam
sylwia_slomc... 20:00, 09 lut 2016

Borbetka napisał(a)
Czereśnie nie są na podkładkach karłowych, bo p. S. mi tak powiedział . Urosły mi ogromne drzewa, a nie miały. Sprzedający mówił wtedy, że będzie można zbierać owoce bez drabiny, a ja nawet z drabiny nie mogę sięgnąć. Za to jabłonki i wiśnie są niskie i w sam raz. Tak jak miało być. Sama nie wiem, może nie ma niskich drzew czereśniowych? Owoce za to są pyszne i bez robali, bo to wczesna odmiana. To najważniejsze.

A pomysł sesji cięcia sadu bardzo dobry Marzenko. Za dwa tygodnie ma się to odbywać. Wstępnie jestem umówiona.

Oglądam zdjęcia na forum roślin kukających z ziemi u ogrodowiczan i oczom nie wierzę. U mnie tylko kret ... jak zwykle zresztą. Nawet w radiu wczoraj mówili, że krety aktywne, to wiosna idzie . Taki mam jej symptom cha, cha.

Napiszę też o planach, jakie wymyśliłam przez zimę. Otóż chcę posadzić drzewo przy studni. Najlepiej o czerwonych liściach, parasolowate, wysoko szczepione, oczywiście nie wiem jakie. Potem posadzę mały żywopłot z cisa i może jakąś rabatę zrobię przy garażu. No i dokończę ścieżkę do drewutni. A ... i jeszcze wylecą chyba dwa jałowce ogromne. Jeden na pewno, a drugi nie wiem. Przejaśnia się, to może dziś porobię trochę fotek. Doradzicie mi?

Jeśli wierzyć kretom jako prognostom pogody to u mnie wiosna idzie od jesieni
Madzenka 20:10, 09 lut 2016

To ja juz czekam na sesję Pana Sebastiana. twój sad to miodzio. Kiedys sobie kupie wieeeelką działke i założe taki sad
Ewik 22:02, 09 lut 2016

Cuuudnie , poprostu cudnie .
Borbetka 08:13, 10 lut 2016

Marta - wrzucam fotkę od drugiej strony. To ten jałowiec formowany na wielki walec, pstrokato żółto-zielony. Rośnie tam wiele lat i nie mam już siły go ciąć. Z drugiej strony jednak wypełnia tę rabatę zimą. Za nim są hortensje, miskanty i rozchodniki z rozplenicą czyli wszystko czego zimą nie ma.

Sad mój Dominiko .
Kolejne porządki będą dopiero. Jadę dziś na giełdę donice oglądać, ale trochę mnie odrzuca to, że wszystko tam będzie czerwone na Walentynki. Wolę jeździć po tym terminie, ale czas mam dzisiaj. Trudno. Ominę wzrokiem te czerwienie.
Dominika11 08:25, 10 lut 2016

To chyba możemy przybic sobie piatke, bo ja mam zrobiony praktycznie tak samo jak Twój - tylko mój jest jeszcze bardzo młodziutki - dopiero przed nim druga wiosna
Flower1 08:32, 10 lut 2016

Pieknie ,niesamowity porzadek
Borbetka 08:38, 10 lut 2016

To idę obejrzeć. Obfociłaś?
Lubię porządek w ogrodzie bardzo .
kasia 09:12, 12 lut 2016

Pięknie masz, wiem powtarzam się te rozplenice długo muszą rosnąć aby były takie jak twoje ?
Dominika11 09:15, 12 lut 2016

Borbetka napisał(a)
Lubię porządek w ogrodzie bardzo .
i to kochana widać Bjuti jest u Ciebie - sama sie zacznę na Twoim ogrodzie wzorować i może zgapię to i owo do siebie

widzisz sady mamy praktycznie takie same - choć nie zgapiony jeszcze od Ciebie - ale reszta kto wie co to będzie

idę zobaczyć Twój przedogródek - mam nadzieję, że masz jakieś fotki, bo mam z moim problem