Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

KasiaWB 09:14, 15 mar 2014

Ślicznie kwitną te pierwsze wiosenne kwiatki ciemierniki mają cudny kolor
Pozdrawiam wiosennie, chociaż dzisiaj pogoda gorsza
monteverde 11:24, 15 mar 2014

Pięknie wyglądają kwiatki, a szczególnie przylaszczki, moje zostaly w rajskim u mnie dzisiaj wietrzysko i pada deszcz i bardzo spadło ciśnienie z 1010 na 981 chodzę jak ślimak, nawet 2 kawka nie pomogła w tym roku zapowiadają suszę dla Polski, najgorzej będą miały zboża jare i sady pozdrawiam Vivo
Agnieszka_B 11:52, 15 mar 2014

Wiele razy cie odwiedzałam , zawsze tak "z doskoku" ale zawsze podziwiając to co widzę
W ten deszczowy , pochmurny dzień zaznaczam twój wątek i spędzę w twoim ogrodzie cały dzień i wieczór szukając inspiracji
pozdrawiam
Basia_1987 22:45, 17 mar 2014

Pospacerowałam po ogrodzie , bardzo ładnie wszystko budzi się do życia... Przylaszczka cudna...
Też mam u siebie ożankę.. tzn. dzięki Tobie wiem , że to ożanka, bo kupiłam ją jako nn , spodobała mi się jak kwitła,Bardzo łatwo się sama rozsiewa jeśli nie usuniemy przekwitnietych kwiatostanów.Dobranoc.
ewsyg 16:21, 18 mar 2014

Vivo zamówiłam sobie tą piękną różyczkę Czy ona mocno się rozrasta w szerz ?

Oprócz niej zamówiłam też 4 inne

pozdrawiam wiosennie
Pszczelarnia 16:47, 18 mar 2014

Vivo, Ratunku nasz różany. Potrzebuję róży pnącej na krzyż przy kościele barokowy. Musi być biała i lekko oplatająca, żeby chwyciła się jakoś niego. Ratuj.
iwonaal 19:30, 18 mar 2014

Ale śliczna, co to i gdzie można nabyć?
viva 07:21, 19 mar 2014

Tosia napisał(a)
Vivo pozdrawiam
U Ciebie normalnie lato - róże, ożanki nie ma miejsca na zimę i przymrozki

Tosiu, to tylko umilanie sobie czasu oczekiwania na wiosnę

mira napisał(a)

a to coś przegapiłam ? ochoty już nabrałam i przypomniałam sobie że przecież ograniczam gatunki ufff

a tak pięknie wygląda nawet o tej porze

pozdrawiam

Miro, trwają poszukiwania tych najlepszych
Na drodze spotkana ożanka

paniprzyroda napisał(a)
Jeśli po każdej Twojej nieobecności będę oglądać takie fotki, to spokojnie czekam

Mariolu, na prawdziwe kolory wiosenne przyjdzie u mnie jeszcze trochę poczekać. Cebulowych sadzę mało, bo postanowiłam nie dokarmiać moich wyjadaczy. Te, które posadziłam ubiegłej jesieni wszystkie są albo w koszykach albo w doniczkach. Z wcześniejszych nasadzeń zamiast przybywać ubywa cebulek

barbara_krajewska napisał(a)
A ja mam dobre wieści. Prawie wszystkie 'patyczki' żyją, nawet pączkują!
Niecierpliwie czekam na dzień, w którym będę mogła sprawdzić, czy są korzonki.

Basiu, to miła wiadomość Chyba powinnaś być niecierpliwa i już delikatnie zajrzeć

laurowisnia napisał(a)
Wiosennie się zrobiło u Ciebie.

To tylko małe zwiastuny. Czekam na ten tę chwilę kiedy ogród buchnie zielenią, bo tę lubię najbardziej

tengel27 napisał(a)
Robi się pięknie i kolorowo. Przylaszczki szybko u ciebie zaczęły kwitnienie. Moje dopiero pączki wystawiają z ziemi.

A to dziwne, bo Twoje miejsce zamieszkania wskazuje na to, że powinno być odwrotnie
U mnie też jeszcze niektóre w paczkach.
AgnieszkaW 07:30, 19 mar 2014

Vivo, śliczne przylaszczki u Ciebie, ja mam je pod nosem, całe łany, ale w lesie, więc w ogrodzie już nie sadzę. Przeczytałam gdzieś, że jeszcze nie tniesz lawendy? Ja już zaryzykowałam, przycięłam, santolinę też wczoraj, ale już rosnąć zaczęły, więc musiałam.
viva 07:44, 19 mar 2014

Kondzio napisał(a)
No slicznie u nas duży wiatr i brzydka pogoda a ja mam sadzić roze

Kondzio, róże pewnie już posadzone mimo niesprzyjającej pogody

Ale u Ciebie chyba już lato, bo widzę, ze wpadłeś w liliowce

Urszulla napisał(a)
Tak jak piszesz z roślinami zastój. Ale po tych deszczach co będą w weekend wegetacja ruszy jak szalonakwiatki wiosenne masz cudne, a ciemierniki zachwycają-lubię takie grube liście.
czekam na zdjęcia Twojego ogrodu

Ula, mimo deszczu u mnie nie ma szaleństwa wiosennego. Na prawdziwie wiosenne zdjęcia ogrodu jeszcze trzeba poczekać.

Ciemierniki powoli rozkręcają się. Cieszę się, bo widzę, że pierwszy raz w tym roku przezimowały mi siewki. Bardzo powiększy mi się stan posiadania

KasiaWB napisał(a)
Ślicznie kwitną te pierwsze wiosenne kwiatki ciemierniki mają cudny kolor
Pozdrawiam wiosennie, chociaż dzisiaj pogoda gorsza

Witaj Kasiu Słoneczna wiosna bardzo cieszy ale deszczyk o tej porze to zbawienie
Wiatr już mniej oczekiwany.
Ciemierniki cieszą w każdym kolorze

monteverde napisał(a)

Pięknie wyglądają kwiatki, a szczególnie przylaszczki, moje zostaly w rajskim u mnie dzisiaj wietrzysko i pada deszcz i bardzo spadło ciśnienie z 1010 na 981 chodzę jak ślimak, nawet 2 kawka nie pomogła w tym roku zapowiadają suszę dla Polski, najgorzej będą miały zboża jare i sady pozdrawiam Vivo

Aniu, dzisiaj już może trochę lepiej

Rzeczywiście jeśli sprawdzą się wróżby ludowe, to wiosna i lato mają być bardzo suche i gorące. a szczególnie u mnie, gdzie bardzo często klinem cięgnie afrykańskie powietrze.
Mając to na uwadze cieszę się z każdego niżu i każdego deszczu

Agnieszka_B napisał(a)

Wiele razy cie odwiedzałam , zawsze tak "z doskoku" ale zawsze podziwiając to co widzę
W ten deszczowy , pochmurny dzień zaznaczam twój wątek i spędzę w twoim ogrodzie cały dzień i wieczór szukając inspiracji
pozdrawiam

Witaj Agnieszko Dzień i wieczór to bardzo duży wysiłek