Pięknie wyglądają kwiatki, a szczególnie przylaszczki, moje zostaly w rajskim u mnie dzisiaj wietrzysko i pada deszcz i bardzo spadło ciśnienie z 1010 na 981 chodzę jak ślimak, nawet 2 kawka nie pomogła w tym roku zapowiadają suszę dla Polski, najgorzej będą miały zboża jare i sady pozdrawiam Vivo
Wiele razy cie odwiedzałam , zawsze tak "z doskoku" ale zawsze podziwiając to co widzę
W ten deszczowy , pochmurny dzień zaznaczam twój wątek i spędzę w twoim ogrodzie cały dzień i wieczór szukając inspiracji
pozdrawiam
Pospacerowałam po ogrodzie , bardzo ładnie wszystko budzi się do życia... Przylaszczka cudna...
Też mam u siebie ożankę.. tzn. dzięki Tobie wiem , że to ożanka, bo kupiłam ją jako nn , spodobała mi się jak kwitła,Bardzo łatwo się sama rozsiewa jeśli nie usuniemy przekwitnietych kwiatostanów.Dobranoc.
Vivo, Ratunku nasz różany. Potrzebuję róży pnącej na krzyż przy kościele barokowy. Musi być biała i lekko oplatająca, żeby chwyciła się jakoś niego. Ratuj.
Tosiu, to tylko umilanie sobie czasu oczekiwania na wiosnę
Miro, trwają poszukiwania tych najlepszych
Na drodze spotkana ożanka
Mariolu, na prawdziwe kolory wiosenne przyjdzie u mnie jeszcze trochę poczekać. Cebulowych sadzę mało, bo postanowiłam nie dokarmiać moich wyjadaczy. Te, które posadziłam ubiegłej jesieni wszystkie są albo w koszykach albo w doniczkach. Z wcześniejszych nasadzeń zamiast przybywać ubywa cebulek
Basiu, to miła wiadomość Chyba powinnaś być niecierpliwa i już delikatnie zajrzeć
To tylko małe zwiastuny. Czekam na ten tę chwilę kiedy ogród buchnie zielenią, bo tę lubię najbardziej
A to dziwne, bo Twoje miejsce zamieszkania wskazuje na to, że powinno być odwrotnie
U mnie też jeszcze niektóre w paczkach.
Vivo, śliczne przylaszczki u Ciebie, ja mam je pod nosem, całe łany, ale w lesie, więc w ogrodzie już nie sadzę. Przeczytałam gdzieś, że jeszcze nie tniesz lawendy? Ja już zaryzykowałam, przycięłam, santolinę też wczoraj, ale już rosnąć zaczęły, więc musiałam.
Kondzio, róże pewnie już posadzone mimo niesprzyjającej pogody
Ale u Ciebie chyba już lato, bo widzę, ze wpadłeś w liliowce
Ula, mimo deszczu u mnie nie ma szaleństwa wiosennego. Na prawdziwie wiosenne zdjęcia ogrodu jeszcze trzeba poczekać.
Ciemierniki powoli rozkręcają się. Cieszę się, bo widzę, że pierwszy raz w tym roku przezimowały mi siewki. Bardzo powiększy mi się stan posiadania
Witaj Kasiu Słoneczna wiosna bardzo cieszy ale deszczyk o tej porze to zbawienie
Wiatr już mniej oczekiwany.
Ciemierniki cieszą w każdym kolorze
monteverde napisał(a)
Pięknie wyglądają kwiatki, a szczególnie przylaszczki, moje zostaly w rajskim u mnie dzisiaj wietrzysko i pada deszcz i bardzo spadło ciśnienie z 1010 na 981 chodzę jak ślimak, nawet 2 kawka nie pomogła w tym roku zapowiadają suszę dla Polski, najgorzej będą miały zboża jare i sady pozdrawiam Vivo
Aniu, dzisiaj już może trochę lepiej
Rzeczywiście jeśli sprawdzą się wróżby ludowe, to wiosna i lato mają być bardzo suche i gorące. a szczególnie u mnie, gdzie bardzo często klinem cięgnie afrykańskie powietrze.
Mając to na uwadze cieszę się z każdego niżu i każdego deszczu
Agnieszka_B napisał(a)
Wiele razy cie odwiedzałam , zawsze tak "z doskoku" ale zawsze podziwiając to co widzę
W ten deszczowy , pochmurny dzień zaznaczam twój wątek i spędzę w twoim ogrodzie cały dzień i wieczór szukając inspiracji
pozdrawiam
Witaj Agnieszko Dzień i wieczór to bardzo duży wysiłek