Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

mira 22:28, 09 gru 2014

to te drzewa też sadziliście ?????
i tyle śniegu - super u mnie też sucho bardzo a na dodatek na trawnikach wysypane wapno i fatalnie to wygląda, na szczęście wczoraj troszkę pomoczyło ale to mało,
widze prognozę ma być ciepło i wiać no i nie wiem czy podlewać , myślałam, że jak powiem mężowi coby wytoczyć sprzęt to mi się poklepie a o sąsiadach nawet nie myślę, na szczęście widzę że mnie w tym temacie będziesz popierać

zdjęcie różane cudne
pozdrawiam
Bogdzia 22:32, 09 gru 2014

viva napisał(a)

Bogdziu i Ciebie miło widzieć Lubimy kolory, szczególnie przy takiej szarości

Piękne a jak sie nazywaja te z przodu bo te z tyłu to wiem.
viva 22:38, 09 gru 2014

Iwk4 napisał(a)
Ślicznie zimowo. U mnie nadal deszczowo. Więc oglądam zimowe fotki

Iwonko, ja bardzo cieszyłabym się jeszcze deszczykiem, a ten śnieg to traktuję tylko wigotnościowo
viva 22:48, 09 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Pokaż swoją watanabe...
U mnie śneig sie topi.. i jest gorzej niż ze śniegiem...

Nie mogę znaleźć takiego zdjęcia by była widoczna w całości ale moja ma dopiero ok. 1 metra. Mam ją czwarty sezon, z tym, że dwa razy ją przesadzałam, bo ją bardzo mroziło, do kopczyka, mimo okrycia. Zmieniłam jej miejsce ale i dwóch ostatnich zim nie było. Mam nadzieję, że już się zaakilmatyzowała, rośnie teraz w zacisznym miejscu.
Ze zdjęć możesz zobaczyć wygląd kwiatu i uniesione do góry gałązki, może jak będzie starsza to wtedy się rozkłada?
Zdjęcia to czerwiec, wrzesień i ostanie z połowy października. Zakwitła w maju.

-

viva 22:54, 09 gru 2014

mira napisał(a)
to te drzewa też sadziliście ?????
i tyle śniegu - super u mnie też sucho bardzo a na dodatek na trawnikach wysypane wapno i fatalnie to wygląda, na szczęście wczoraj troszkę pomoczyło ale to mało,
widze prognozę ma być ciepło i wiać no i nie wiem czy podlewać , myślałam, że jak powiem mężowi coby wytoczyć sprzęt to mi się poklepie a o sąsiadach nawet nie myślę, na szczęście widzę że mnie w tym temacie będziesz popierać

zdjęcie różane cudne
pozdrawiam

Miro, sama się dziwię, że te drzewa są przez nas sadzone A dziwię się tym bardziej, że tam jest żółciusieńki, niemalże budowlany piasek. Jak ten czas szybko leci.
Oczywiście, że będę Cię wspierać w kwestii podlewania, bo gdyby nie śnieg sama podlewałabym. Ja na szczeście nie mam problemu z sąsiadami, nie mają pojęcia co wyczyniam w ogrodzie
viva 22:57, 09 gru 2014

Bogdzia napisał(a)

Piękne a jak sie nazywaja te z przodu bo te z tyłu to wiem.

Na przodzie to Piourette, tu rosną dwa krzewy. Na zdjęciu nie widać ich w całości.
AgnieszkaW 23:13, 09 gru 2014

Vivo, znów podziwiam Twój ogrod Jak to dobrze, że teraz zimą wstawiasz letnie wspomnienia, koisz nasze dusze...
Gabriela 09:44, 10 gru 2014

A robisz dekoracje na te święta? Wszyscy wiją wianki, stroją domy, ja też muszę wreszcie zacząć, jak z tym u Was? Pozdrawiam.
monteverde 11:01, 10 gru 2014

Oczywiście ,że zaplanowałam, no może nie do końcanie wiem czy będę w stanie nie zebrałaś przypadkiem nasionek tej ostróżki?

cieszę się, że śnieg wybawił Was od podlewania, dzięki za kolejną porcję zdjęć pozdrówka
Gocha 11:27, 10 gru 2014

monteverde napisał(a)
Oczywiście ,że zaplanowałam, no może nie do końcanie wiem czy będę w stanie nie zebrałaś przypadkiem nasionek tej ostróżki?

cieszę się, że śnieg wybawił Was od podlewania, dzięki za kolejną porcję zdjęć pozdrówka

Aniu a jak ja zebrałam nasiona ostróżki bardzo podobnej którą mam w ogrodzie to jak mam je wysiać bo tego nie zrobiłam jesienią. Czy wystarczy je wysiać wiosną czy musowo je wkładać do zamrażarki bo zupełnie nie wiem czy nasiona muszą być przemrożone. Chociaż wydaje mi się , że chyba nie trzeba bo najwyżej nie zakwitną w przyszłym roku tylko jeszcze w następnym.