Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Pokaż wątki Pokaż posty

Kolorowy ogród na piasku

viva 14:47, 02 lip 2012

asc napisał(a)
Viva...... muszę Cię obsztorcować........ dlaczego nie ma wizytówki Twojego ogrodu........ ????????????????????
Chcę pokaząc temu i owemu (dziś dla M) Twój cudny ogród i muszę po raz kolejny przedzierać się przez strony wątku...zamiast pokazać w pigułce. Z miła chęcia to robie...ale nie wtedy kiedy nie mam czasu...a chcę pokazać Twój ogród natychmiast....... Twój ogród do mój jeden z ulubionych i najfajniejszych... w dodatku w każdym calu w moim guście..bo o dziwo dzięki ogrodowisku ..wiem już co jest w moim guście...... i co chcę mieć

Dzięki za namiar na bukszpanki...zamówione....

Aniu, masz rację należy mi się bura, ale poprawię się, nie obiecuję że natychmiast
Rzeczywiscie źle się ogląda jak zdjęcia porozrzucane po całym wątku i ten brak czasu, wiem jaki to ogranicznicznik.

Aniu, ogrodowisko jest dobre na wszystko

viva 14:53, 02 lip 2012

asc napisał(a)

zdjęcia z innej części ogrodu

peruczki

Wysłałam wiadomość...podskoczyło mi do góry i przez moment sie przestraszyłam, że jestem na swoim wątku a nie na Twoim....... ten widok mamy prawie identyczny....... Tak to potwierdza teorię, że Twój ogród jest w moim guście bonawet miescami udało się nam go stworzyć podobnie....... z tyłu choinki, z przodu perukowce, krzewuszka weriegata i pęcherznica...... Tylk perukowiec u mnie jest po prawej a gdzie perukowiec jest rh...... a pod krzewuszką hortensja.....

No tak Aniu, kompozycje bardzo podobne, bo mamy duże ogrody i możemy sobie pozwolić na duże krzewy.
Ze swierków mamy cały żywopłot, przed nimi żywopłot z pęcherznic, a przed nimi u mnie jest dereń Elegantisima.
Nie mam tam hortensji, bo tak jest bardzo sucho, z przodu rośnie niski jałowiec
Pszczelarnia 14:54, 02 lip 2012

O. Jaka wymiana myśli.
Tak widziałam tę altanę i wiklinowe elementy. Ale już zdjęć nie zrobiłam, aparat padł ale mogłam się napawać zapachem. Tam na czyśćcu wełnistym było kilka milionów pszczół!
Widziałam angielki, dałabym ich więcej. Dla mnie te rabaty są troszkę za szerokie ale może przy tej długości tak ma być, bo dodatkowo je się ogląda z dwóch stron? Widziałam też (pierwszy raz w życiu na żywo) róże Kordesa.

Róże - może skuszę się już (jak to Ewa) na te w pojemnikach. Wybór teraz jest niewielki (a i tak duży). Tylko muszę dobrze popracować nad ziemią, wybrać kolejne kamienie i użyźnić. Lagunę widziałam też u Eve (jeszcze w tamtym roku - zapisałam sobie nazwę).
Pozdrawiam.
EPODLAS 21:21, 02 lip 2012

Kiedyś bardzo chciałam mieć perukowca w ogrodzie, ale jakoś zawsze odkładałam kupno, Dzisiaj już nie mam na niego miejsca, ale zawsze mi się podoba. Wiem, że nie zawsze te peruczki są, a u ciebie proszę bardzo, jakie piękne. No i te róże - piękne.
viva 21:25, 02 lip 2012

Bożenko, peruczki, rzeczywiście nie zawsze są, późne majowe przymrozki niszczą pąki. W tym roku u nas w maju nie było przymrozków to i peruczki są .
No tak perukowiec potrzebuje trochę miejsca.
Mala_Mi 21:26, 02 lip 2012

EPODLAS 22:01, 02 lip 2012

Musisz dawać chyba dużo kompostu pod róże, że tak pięknie rosną. O ile wiem róże lubią być rozpieszczane. Ja uwielbiam pnące, jak widzę oblepione tą różą pergole, furtki itd, serce mi się ściska z zazdrości. Raz spróbowałam, wsadziłam jesienią i zmarzła.
Celina 22:14, 02 lip 2012

Golden Celebration

I tutaj nastąpił jęk zachwytu: jjeeennnyyyy!!

viva 22:18, 02 lip 2012

Tak, Bożenko pod róże daje dużo kompostu, miłam też kiedyś obornik i dawałam w dołki przed posadzeniem. Przez lata nauczyłam się doglądać swoje róże
A z pnącymi tak jest, oprócz pieszczot potrzebują jeszcze pierzynki przy takich zimach jakie są u nas
viva 22:21, 02 lip 2012

Celinko widzę, że bardzo lubisz złoto

Mam dla Ciebie jeszcze jedną niespodziankę, właśnie dzisiaj o Tobie pomyślałam , że muszę Ci pokazać. Muszę jutro zrobić zdjęcie, choć teraz nie jest w pełnej krasie.