Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

kaisog1 11:30, 11 lis 2013

...ile by dała coby perz wyplenić... ale już sama nie wiem co gorsze, czy "nawiewane" czy korzeniowe
GorAna 11:31, 11 lis 2013

Nie mogę doczekać się końcowego efektu
Pozdrawiam świątecznie
Mala_Mi 11:32, 11 lis 2013

Wodna kula od razu przykuła mój wzrok... jest czadowa....

A co do dekalogu.. grzesznik jestem okrutny... jakoś mi idzie tylko punkt 5, 6, 7, 9
Luki 11:44, 11 lis 2013

Aż mi się słabo robi jak patrze na te zdjęcia tyyyle dobra tak genialnie skomponowanego, w moim słowniku brakuje słów, które mogłby opisać mój zachwyt...
Efekt jest powalający, nie trzeba teatru żeby się ukulturalnić wystarczy popatrzeć na twój ogród Danusiu.
Jaka szkoda, że nie trafiłem na ten dekalog 1,5 roku wcześniej... nie miałbym teraz masy niepotrzenbych roślin, których szkoda mi wyrzucić, również jestem strasznym grzesznikiem
malgorzata_s... 11:46, 11 lis 2013

To źródełko fantastyczne. Pooglądałam zmiany, przeszłam się po moim ogrodzie i o boziu, chcę zmieniać. Widziałam wczoraj śliczne stożki przecenione z 400 na 300 zł takie 150 cm około. Nie wiem czy to drogo?
Pozdrawiam i nie mogę doczekać się efektu.Pozdrawiam serdecznie
Robaczek 12:09, 11 lis 2013

Świetny pomysł z pawiem w 'gnieździe' przeglądającym się w lustrze! Majesterstyk kompozycyjny i ta symbolika! Paw jest wszak symbolem nieśmiertelności, dumy i piękna, ale także gry pozorów - co w zestawieniu z lustrzanym odbiciem nabiera szczególnego wyrazu.

Danusiu, po raz kolejny tworzysz ogród pełen tajemnic, optycznych złudzeń... Dzięki nowym traktom komunikacyjnym jest pozornie większy niż w rzeczywistości, a przez to ciekawszy, bo pozwala odkrywać się na nowo. Czekam na efekt końcowy z niecierpliwością!
Pozdrawiam serdecznie!
Urszulla 12:25, 11 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
Pod lustrem będzie źródełko, nawiązujące do kul, które mam i za nim będzie lustro.

świetny pomysł i nowe rozwiązanie,
naprawdę to tylko Ty wiesz ile roślin pozamieniałaś,
bo dla mnie to i tak zagadka
ciekawa jestem upiększenia.
Milka 12:25, 11 lis 2013

Nie mogę się napatrzeć na kulki wy działacie, ja mam lenia... a słoneczko swieci!
Dokupię zdecydowanie więcej cisów do siebie
eliza3 12:33, 11 lis 2013

Z niecierpliwością czekam na finał, znowu nas zaskoczysz nowymi rozwiązaniami
Pozdrawiam.
Konstancja30 12:36, 11 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
Przymiarka pawia, ale ostateczny kształt i ustawienie zrobi się po zamontowaniu lustra

Dana ... wiedziałam, że to będzie piękne ... ale tak sobie kombinowałam, że oglądając tyle Twoich realizacji coś tam sobie przewidzę ... no i nie przewidziałam ...

bardzo elegancka i swobodna forma ogrodu formalnego (chyba tak to się nazywa - przepraszam jak zagolopowuwuję się używając określeń z lekka błędnie ) ... jakiś czas temu w jednym z twoich postów przeczytałam o tym, "że nie wystarczy rozrzucić stożków i kuli jak popadnie" ... tak zapamiętałam choć nie jest to cytat dosłowny ... no i przyznam, że ja nie poustawiałabym ich ... no ogarniam same kule ale łączenie masakra ... a tu majstersztyk ! ... a to tylko próba pewnie nawet nie generalna ... powtarzający się dla patrzącego z podjazdu motyw lustra i efekt zwielokrotnienia piękna ... powiększenia przestrzeni ... pięknie ... no ale to fiesz ...

świątecznie pozdrawiam