Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Danutka 05:46, 13 maj 2014

Witam Danusiu moja imienniczko

Twój ogród to hmm... trudno określić wyraz pasujący do niego cudny, bajeczny...

Jeśli pozwolisz mogę zadać Ci pytanie dotyczące traw ? Mianowicie chodzi mi o nazwę trawy lub rośliny wyglądającej jak trawa ozdobna ( wysokie zielone ) które rosną w sąsiedztwie hortensji w Twoim ogrodzie? Z góry dziekuję za odpowiedź i szperam w Twoim wątku dalej szukając inspiracji do swojego ogródka
Pozdrawiam
kasiula79 06:48, 13 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Nie ciachaj, a wyskub paluszkami i paznokietkami

i tak właśnie zrobiłam - dziękuję pięknie Danusiu
Gardenarium 07:57, 13 maj 2014

Danutka napisał(a)

Jeśli pozwolisz mogę zadać Ci pytanie dotyczące traw ? Mianowicie chodzi mi o nazwę trawy lub rośliny wyglądającej jak trawa ozdobna ( wysokie zielone ) które rosną w sąsiedztwie hortensji w Twoim ogrodzie? Z góry dziekuję za odpowiedź i szperam w Twoim wątku dalej szukając inspiracji do swojego ogródka
Pozdrawiam

Kochana, to już nieaktualne., ale podaj link do tego miejsca ze zdjęciem. Kiedyś rósł tam miskant 'Gracillimus" Ogród zmienia się jak w kalejdoskopie, kiedyś nawet nazywał się "Ogród eksperymentów"

Instagram Ogrodowiska
Danutka 09:23, 13 maj 2014

Dziękuję Ci za expresową odpowiedź Wiedziałam że to miskant ale jaka odmiana już nie
Oglądając Twój ogród trudno uwierzyć że miał " eksperymentowalną nazwę"
Wszystko w nim jest takie przemyślane, skomponowane nie będę słodzić bo dobrze wiesz
Pozwolisz że zostanę na dłużej cichą podglądaczką?
Miłego dnia
Mala_Mi 09:42, 13 maj 2014

Danuś.. u Ciebie i podszewka elegancka
Milka 11:16, 13 maj 2014

Danusiu i ty nie oparłaś się cebulowym
A ja mam pytanie, co to za trawa, mam 3 sztuki zapisane, jako NN, bo były łacińskie nazwy i nie rozszyfrowałam

tyle napisano, fajnie sie czyta, ja tylko dodam, że na Twojej wiedzy skorzystałam, mam nadzieję, że moje zmiany oceniasz na plus, że wiedza i nauka nie poszła w las
Juzia 11:20, 13 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Danusiu i ty nie oparłaś się cebulowym
A ja mam pytanie, co to za trawa, mam 3 sztuki zapisane, jako NN, bo były łacińskie nazwy i nie rozszyfrowałam

tyle napisano, fajnie sie czyta, ja tylko dodam, że na Twojej wiedzy skorzystałam, mam nadzieję, że moje zmiany oceniasz na plus, że wiedza i nauka nie poszła w las

Chyba Milium effusum "Aureum" czyli prosownica rozpierzchła
Milka 11:38, 13 maj 2014

Juzia, no zaskoczyłaś mnie dzięki, ale ja bojaźliwa poczekam, co jeszcze nam Dana powie
Juzia 11:43, 13 maj 2014

irena_milek napisał(a)
Juzia, no zaskoczyłaś mnie dzięki, ale ja bojaźliwa poczekam, co jeszcze nam Dana powie

Kupiłam sobie tę prosownicę ostatnio, bo zobaczyłam u Danusi w donicy i nie było przebacz
Milka 11:47, 13 maj 2014

Juzia, a cała nazwa? poczytam o niej, bo ostatnio mnóstwo innych traw kupiłam, na forum jeszcze o nich nie czytałam..
...Danusiu, sorki, ze u ciebie