Kilka lat temu a dokładnie 6 po posadzeniu tuj, położyłem ( po namowie ogrodnika,) folię przeciw chwastom, po zostaniu zaszczytnym członkiem Ogrodowiska od Danusi dowiedziałem się że to jest be,
było trochę szkoda zerwać dopiero co położoną folię, ale w innych miejscach nie kładłem, sypałem korę, duuuużo kory,
W tym roku wczesną wiosną zajrzałem pod ową włókninę, kląłem zrywałem i nie byłem pewien czy moje tuje przeżyją ów zabieg, korzenie powrastały się w folię od spodu i z wierzchu, rozcinałem nożyczkami by uszkodzić jak najmniej korzeni, na ten zabieg zeszło mi cały dzień,,
piszę o tym abyście słuchali Danusi Królowa nasza ma doświadczenie i wiedzę i jak mówi że to jest be to takie jest, a nieposłuszeństwi zostało ukarane,
Po zerwaniu mojej foli zauważyłem u sąsiada to samo lecz dopiero co położone, pokazałem mój zabieg i nic, folia jest jak była, nauka poszła w las, pozdrawiam serdecznie.
W programie tv o ogrodach ogrodnik zakładając ogrody pokazuje że folia to najlepszy sposób na chwasty (zapewne tak dla tych co tę folię produkują i polecają) a ów ogrodnik powinien się uczyć od najlepszych.