Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Mala_Mi 22:03, 13 maj 2014

Juzia sie wyrabia.. jak my wszyscy
Madzenka 22:06, 13 maj 2014

Witaj Danusiu
Mnie fascynuje w forum, które stworzyłaś jak bardzo zmieniły sie nam gusta estetyczne. Gdy sobie pomyślę ile zmian w ogrodzie poczyniłam prze te 2,5 roku od kiedy jestem na forum. Wydawałoby się, że ogród już mam "urządzony" a ja ciągle zmieniam, dosadzam , upiększam. Tera "przez" Ciebie cały będzie pink. Wystrczy jedno Twoje słowo a mi mózg paruje od myślenia i planowania. Zobaczę jedno zestawienie u Ciebie, ktore mnie zauroczy i juz myślę jak to przenieśc do mnie....

Ogrody osób, ktore zaistniały na forum wypiekniały za dotknięciem Twojej czarodziejskiej różdżki.
O wiedzy , ktorą tu zdobyłyśmy nie wspomne...chciażby cytowana prze Juzię nazwa trawy, gdzieżby ktoś się zastanawiał kiedyś nad łacińską nazwą a teraz? Nie podać pełnej nazy i na dodatek po lacinie toż to wstyd!
Juzia 22:13, 13 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Juzia sie wyrabia.. jak my wszyscy

Tyle co ja się tu nauczyłam przez trzy lata, to normalnie całe życie bym się nie nauczyła
Loosiuu 22:22, 13 maj 2014

Ooo, a ile ja się nauczyłem dzięki forum! I gust wyrobiło nawet! Kiedyś tylko kolorowe, nakrapiane, wymieszane rośliny, a teraz się dziwię jak mi się mogło coś takiego podobać?!
Dziękuję Danusiu!
boguslaw_r_ 12:42, 14 maj 2014

Kilka lat temu a dokładnie 6 po posadzeniu tuj, położyłem ( po namowie ogrodnika,) folię przeciw chwastom, po zostaniu zaszczytnym członkiem Ogrodowiska od Danusi dowiedziałem się że to jest be,
było trochę szkoda zerwać dopiero co położoną folię, ale w innych miejscach nie kładłem, sypałem korę, duuuużo kory,
W tym roku wczesną wiosną zajrzałem pod ową włókninę, kląłem zrywałem i nie byłem pewien czy moje tuje przeżyją ów zabieg, korzenie powrastały się w folię od spodu i z wierzchu, rozcinałem nożyczkami by uszkodzić jak najmniej korzeni, na ten zabieg zeszło mi cały dzień,,
piszę o tym abyście słuchali Danusi Królowa nasza ma doświadczenie i wiedzę i jak mówi że to jest be to takie jest, a nieposłuszeństwi zostało ukarane,
Po zerwaniu mojej foli zauważyłem u sąsiada to samo lecz dopiero co położone, pokazałem mój zabieg i nic, folia jest jak była, nauka poszła w las, pozdrawiam serdecznie.
W programie tv o ogrodach ogrodnik zakładając ogrody pokazuje że folia to najlepszy sposób na chwasty (zapewne tak dla tych co tę folię produkują i polecają) a ów ogrodnik powinien się uczyć od najlepszych.
Magda_ 22:13, 14 maj 2014

Danusiu masz może aktualne zdjęcia rabaty przy ulicy??
Vega 22:15, 14 maj 2014

Ja z kolei mam inne doświadczenie z folią - pięknie i dokładnie zarosła u mnie chwastami, bo nie
miałam czasu plewić .
Też trudno było ją zerwać.

Kopalnia wiedzy tutaj. Na razie zaczęłam czytać.

A przede wszystkim piękny ogród Danusiu. I jak ta zieleń uspokoja!
Gardenarium 00:21, 15 maj 2014

Jakie miłe wpisy, dziękuję wszystkim ciepło

A hidcotowej zdjęć nie mam na razie

Instagram Ogrodowiska
Ewa 06:54, 15 maj 2014

Podpisuję sie pod wpisem Marzenki
Danusiu pozdrawiamy z Żor
Gardenarium 07:53, 15 maj 2014

Tulipanki się kończą powoli

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies