Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Beka 22:32, 22 kwi 2012

Gardenarium napisał(a)

Zainspirowało mnie zdjęcie z Magnolii str. 78 u góry. Czy może masz jakiś zdjęcia podobnego rozwiązania? Jak myślisz czy te płyty są z piaskowca? (

Nie to są płyty betonowe barwione, chyba tej firmy

Dziękuję
już dotarłam do ich katalogu. Pozdrawiam
Gardenarium 22:59, 22 kwi 2012

waska napisał(a)
Danusiu brakowało mi takich serii twoich zdjęć

a powiedz mi co to za plamy na bukszpanie? Mój przesadzony to ma i bałam się że się nie przyjął

A i jeszcze jedno. Doradzilam znajomej przesadzenie starego bukszpanu z działki co sprzedaje na swoją. Miał ok 2 metry. Scielysmy go i wykopaly - ledwo no i jej znajomi zanim go wkopala zrobili jej z niego trzy kule na pniu i wsadzili do donicy. Bryła była ogromną korzenie na 70 cm średnicy w oni je odcięli i wcisneli do donicy ok 40cm. Tak mi go szkoda jak myślisz przeżyje?

Moje plamy białe są od mrozu, złapał je.

A z tym bukszpanem to nie mieli większych donic? Tak czy siak -
On wytrzymały jest.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:05, 22 kwi 2012

malwes napisał(a)
Ja mam pytanie laika - co mam zrobić z kompostem, w którym dużą zawartość stanowił perz i było też trochę cytrusów, oraz warzyw wyrzucanych w stanie gnicia? Tak wyszło po prostu, że nie znające się osoby kompostowały to przez jakiś czas będąc u nas. Wiem, że teoretycznie można by to było zostawić tylko na dłuższy czas ale ja mam wątpliwości, czy nie lepiej wyrzucić (to mały kompostownik) i nie zacząć od nowa.... ....boję się, żeby potem takim kompostem nie zniszczyć całej pracy włożonej w ogród. Co byście radzili? Danusiu - co Ty byś zrobiła? Wyrzucić to?

Perz nie nadaje się do kompostowania, bo to "korzenie chwastów trwałych" - czyli towar zabroniony. pewnie się nie rozłożyły i tylko możesz działkę zaperzyć.
Cytrusy też zabronione, zgniłe (chore) warzywa też zabronione.

Nie dawać do ogrodu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:12, 22 kwi 2012

Jola napisał(a)
Szkoda, że piękno kwiatów tak szybko mija...
Śliczna pogoda na prace w ogrodzie, ciepło i słonecznie

Jolu, wcale nie tak szybko, ja je mam już długo, w marcu już były.

Instagram Ogrodowiska
monteverde 23:24, 22 kwi 2012

Lubię czytać Danusiu po kilka stron, powolutku nie spiesząc się często wracam do zdjęć, cofam stronice , bo wszystko poparte pięknymi zdjęciami jak to

wianuszek bardzo gustowny na drzwiach, wcale nie za mały
Mala_Mi 23:31, 22 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Lubię czytać Danusiu po kilka stron, powolutku nie spiesząc się często wracam do zdjęć, cofam stronice , bo wszystko poparte pięknymi zdjęciami jak to
wianuszek bardzo gustowny na drzwiach, wcale nie za mały

Mnie intrygują kolory...dlaczego jedne firanki niebieskie, a inne czerwone?
Ana 23:40, 22 kwi 2012

Danusiu, jeśli masz jeszcze siłę to bardzo proszę o poradę w sprawie barwinka i bluszczu - wstawiłam zdjęcia u siebie na wątku...
monteverde 23:59, 22 kwi 2012

dlatego to zdjęcie wstawiłam
motylla 07:07, 23 kwi 2012

Jedne to dziewczynki, inne chłopaki, ot co
Gardenarium 07:20, 23 kwi 2012

monteverde napisał(a)

A ja dopiero teraz to zauważyłam, myślałam, że wszystkie różowe
A może kwiaty męskie i żeńskie? Albo to co przekwita robi się niebieskie czyli blaknie. Na jednym kwiatku jest i taki i taki kolor.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies