Beka
22:32, 22 kwi 2012
Dziękuję
już dotarłam do ich katalogu. Pozdrawiam
a powiedz mi co to za plamy na bukszpanie? Mój przesadzony to ma i bałam się że się nie przyjął
A i jeszcze jedno. Doradzilam znajomej przesadzenie starego bukszpanu z działki co sprzedaje na swoją. Miał ok 2 metry. Scielysmy go i wykopaly - ledwono i jej znajomi zanim go wkopala zrobili jej z niego trzy kule na pniu i wsadzili do donicy. Bryła była ogromną korzenie na 70 cm średnicy w oni je odcięli i wcisneli do donicy ok 40cm. Tak mi go szkoda
jak myślisz przeżyje?
Ja mam pytanie laika - co mam zrobić z kompostem, w którym dużą zawartość stanowił perz i było też trochę cytrusów, oraz warzyw wyrzucanych w stanie gnicia? Tak wyszło po prostu, że nie znające się osoby kompostowały to przez jakiś czas będąc u nas. Wiem, że teoretycznie można by to było zostawić tylko na dłuższy czas ale ja mam wątpliwości, czy nie lepiej wyrzucić (to mały kompostownik) i nie zacząć od nowa....![]()
![]()
....boję się, żeby potem takim kompostem nie zniszczyć całej pracy włożonej w ogród. Co byście radzili? Danusiu - co Ty byś zrobiła? Wyrzucić to?
Szkoda, że piękno kwiatów tak szybko mija...
Śliczna pogoda na prace w ogrodzie, ciepło i słonecznie
Lubię czytać Danusiu po kilka stron, powolutku nie spiesząc się często wracam do zdjęć, cofam stronice , bo wszystko poparte pięknymi zdjęciami jak to![]()
wianuszek bardzo gustowny na drzwiach, wcale nie za mały
Mnie intrygują kolory...dlaczego jedne firanki niebieskie, a inne czerwone?
![]()
Mnie intrygują kolory...dlaczego jedne firanki niebieskie, a inne czerwone?