Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Milka 15:32, 18 cze 2012

Nic, tylko ich przekonać, że do ciebie lepiej pasuje
hosty i lawendy cudne
kwiatholandii 15:46, 18 cze 2012

Jak już dziś się tak rozpisuję w przypływie wolnego czasu, podzielę się z Wami pięknymi zdjęciami ogrodów z moich ulubionych czasopism. Przyjechałay do mnie kilka dni temu, swieżutkie, wyczekiwane

Jak się nie mylę, to pierwszy ogród powinien spodobać się Marzence i Agnieszce
Ana 15:50, 18 cze 2012

buuuu....sumienia nie masz Kochana! ja takie gazety przeglądam po wielokroć, zwłaszcza zagraniczne, bo od jakiegoś czasu mam wrażenie, że polskich cały czas to samo....zazdraszczam bardzo dostępu do takiej prasy

a te ogrody bajeczne!
kwiatholandii 15:57, 18 cze 2012

Przy projektowanu wnętrz też bardzo się przydały. Dla mnie są jak biblia wnętrzarska i jak widać nawet ogrodowa. Od kilku lat kolekcjonuję każdy egzemplarz

"Nasza" Agata ma je na wyciągnięcie ręki. Niestety nie można ich u nas kupić a nie przesyłają za granicę, wiec czekam na nie nieraz po 2 miesiące. Wtedy przyjeżdzają hurtem. Tydzień mam z głowy.
kwiatholandii 16:10, 18 cze 2012

Wrzucam obiecane wymiary donicy

Pierwsza deska ma szerokość 40cm i wysokość 20. Poszczególne deski zwęzają się o 2 cm na szerokosć, tak że najniższa ma 32cm szerokości. Boczne kołki trzymające są w kwadracie 4cm. Całośc jest mocowana właśnie do kołków za pomocą wkrętów. Potem drewno jest bielone.

Ana 16:11, 18 cze 2012

A zdradzisz jak to wyglada cenowo? Bo w empiku to potwornie drogie te gazety, no i niezbyt często się zdarzają....może się uśmiechnę do Agaty
kwiatholandii 16:20, 18 cze 2012

To dwumiesięczniki po 5,25 Euro. Jak na zawartość, to myślę, że nie są drogie.
agata_chrosc... 16:42, 18 cze 2012

Hej, ja też te pisemka uwielbiam! Jak urządzałam dom to Landelijkestijl było lekturą obowiązkową i zawsze czekałam na kolejne numery jak na zmiłowanie. Bardzo dużo pomysłów z nich zaczerpnęłam. Jak dopadłam pierwszy numer to pamiętam moje zdumienie, że takie wnętrza można robić. Jak to porównasz z polskimi tytułami to na prawdę aż żal. W końcu polskie wzornictwo ma sporą i dobrą tradycję a to co lansują panie redaktorki to się po prostu w głowie nie mieści! I dziwić się potem, że ludzie mają taki kociokwik w domach? A tu te surowe materiały, te drewniane kuchnie, te podłogi z desek albo płytek Castello, te meble z odłażącą farbą. Ech! Jak ja to pokochałam od razu! I dlatego mam w domu sporo takich elementów choć oczywiście nie na wszystko było mnie stać bo to akurat są wnętrza z najwyższej półki cenowej (poza Starkiem rzecz jasna). Polecam wszystkim!
Natomiast nie mogę właśnie zlokalizować fajnego pisma o ogrodach. Te co znam to bardziej składają się z reklam niż z czegoś na prawdę interesującego. Raz dopadłam niesamowite pismo w antykwariacie - wszystkie numery miały na okładce jakiś biały kwiat, a w środku uczta dla oka. Ale to już chyba nie wychodzi bo nigdzie nie widziałam.
A rzeźba super. Myślę, że powoli powinnaś pomyśleć nad zmianą tytułu - może "Ogród ze sztuką w tle"? A poważnie to zaczyna być Twój znak rozpoznawczy i to bardzo oryginalny. Bardzo zazdroszczę takich umiejętności i nawet wcale nie zamierzam tego ukrywać. Tylko błagam Cię nie porzucaj pomysłu z rzeźbą na rzecz "czegoś na nodze" bo się zapłaczę!
kwiatholandii 17:52, 18 cze 2012

Agata, rzeźba zostaje!!!, więc możesz być spokojna Mój M jest zachwycony tym pomysłem. Jeżeli chodzi o typowe miesięczniki o ogrodach, to jest problem. Ja jednak najpiekniejsze rodzynki znajduję w czasopismach wnętrzarskich. Dziś wieczorkirm przejrzę moje stare egzemplarze w poszukiwaniu pięknych ogrodów. Podzielę się znaleziskami i wkleje kilka fotek.
Ana 21:29, 18 cze 2012

Tak tak tak, wklejajcie dziewczyny Ja chętnie popatrzę, choć nic nie zastapi papieru i chwili pod kocykiem z piękną gazetką
Agata, ja też kocham ten styl, skandynawski, surowy, shabby...czysta esencja piękna, bez zbędnym ozdób...