Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

agata_chrosc... 16:10, 16 cze 2012

A - jeszcze takie coś mi przyszło do głowy - żeby te bukszpany w trójkącie dać dookoła przyszłego ambrowca, a żurawki między nimi - takie obramowanie dla drzewka. Im więcej pomysłów tym większy wybór
Madzenka 16:40, 16 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A - jeszcze takie coś mi przyszło do głowy - żeby te bukszpany w trójkącie dać dookoła przyszłego ambrowca, a żurawki między nimi - takie obramowanie dla drzewka. Im więcej pomysłów tym większy wybór

Super pomysł
Ja też jestem za uporządkowanymi żurawkami
Zobacz na wątek u GabiK jak żurawki z trwami w projekcie Danusi wygladają ..
https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek?page=128
W zakresie żurawek jestem laikiem, u mnie w słońcu rosną czerwonawe. Na razie słabo bo niedawno sadzone, ale powinny podobno wytrzymać
Ana 17:05, 16 cze 2012

W rządku zdecydowanie bardziej widzą mi się w Twoim ogrodzie, będzie pieknie! , na środku ambrowiec i możesz go podsadzić tymi trzema bukszpanowymi kulkami...

tylko tych żurawek nie sadź za blisko obwódki, bo one się jeszcze rozrosną Moje purpurowe dają sobie swietnie radę w słońcu (georgia peach i midnight rose)
kwiatholandii 21:33, 16 cze 2012

Włąsnie chyba rzeczywiście powinnam zachować proste linie. No i teraz myślę o tych bukszpanach. Nie mam jeszcze ambrowca i nie wiem jakby to wszyatko z bukszpanami wygladalo. mam nad czy, myslec. dzieki dziewczyny
Domi 22:53, 16 cze 2012

kwiatholandii napisał(a)

Proszę o podpowiedz. co sądzicie. Powinnam je na tejrabacie mieć uporządkowane czy rozrzucone?

TAK: ??

Zdecydowanie TAK! Super to wygląda.
monteverde 01:28, 17 cze 2012

Domi napisał(a)

Proszę o podpowiedz. co sądzicie. Powinnam je na tejrabacie mieć uporządkowane czy rozrzucone?

tak, b. ładnie
kwiatholandii 08:35, 17 cze 2012

Tak, ta opcja na prosto jest ok. Zaryzykuję w tym słońcu. Mam nadzieję, że mi się nie przypieką
noemi 10:44, 17 cze 2012

Moniko w sprawie żurawek to mam obsidany i bardzo dobrze radzą sobie na słońcu , u mnie rosną i nic im nie dolega ... bardzo szybko się rozrastają ... na słońcu mam też żółte ( Lime Marmalade) , które jak mają mokre listki to słońce je trochę przypala ...

p.s.
w rządku wyglądają bardzo elegancko
Milka 10:54, 17 cze 2012

monteverde napisał(a)

tak, b. ładnie

Moniko, też jestem za tą opcją ślicznie
część żurawek rośnie u mnie na słońcu i nic im nie jest, a część w półcieniu; dzis sadzę nowe
pozdrawiam
Lena 16:00, 17 cze 2012

Teraz myślę czy rzeczywiście żurawki tutaj pasują? Tak około 20 szt. Na srodku ambrowiec. Trochę te kolory ożywią tą rabatę, bo już hortensje przekwitają i będzie smutno.

Witaj

Cofnęłam się wstecz żeby zlokalizować rabatę z nowymi żurawkami
Tak myślę czy ten ambrowiec nie za ciemny?
Osobiście wybrałabym Miłorzęba - piękny kształt,kolor,nie choruje i jest lekki i przejrzysty
A żurawki tylko symetrycznie , tak jak jak na ostatnim zdjęciu - z czasem jak posadzisz drzewko będą miały więcej cienia.
Ogród wygląda już na paroletni i aż dziw bierze że zakładany tej wiosny - gratuluję