Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje poletko

Moje poletko

Celina 19:36, 23 mar 2012

Dzięki dziewczynki! Jak byście widziały moją minę teraz a tu na mnie czekają dobre słowa,
andziulka 20:30, 23 mar 2012

Celinko, nie wiem, czy Ciebie pocieszę, ale u mnie tez nie ma kolorkow w ogrodzie. Dziś wyrzuciłam już do spalenia suchodrzew, mahonię i 2 azalie japońskie. Przez 3 lata wymarzały, już skończyla się moja cierpliwosć Nie martw sie tymi kolorkami. U innych będą przekwitać, a u nas w pełnym rozkwicie
majkel0326 20:41, 23 mar 2012

andziulka napisał(a)
Nie martw sie tymi kolorkami. U innych będą przekwitać, a u nas w pełnym rozkwicie

Prawda
an_tre 21:06, 23 mar 2012

Celinko ja za prawdziwymi kolorkami to czekam po świętach, wtedy naprawdę wszystko ruszy i nie martw się, że u ciebie jeszcze nie kwitną przecież ziemia jest bardzo wystudzona, a słonka do tej pory jak na lekarstwo, to jak maja te roślinki mieć siłę żeby kwitnąć? głowa do góry
zrobiłyśmy się strasznie niecierpliwe
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 22:50, 23 mar 2012

Celina napisał(a)
Niestety kolorków zero
Zima zrobiła dużo więcej złego niż się wydawało początkowo.Żurawki i bergenia jeśli odbiją ,to będzie jakimś dziwnym trafem.Kuklik padnięty,dwie hortensje pod znakiem zapytania

Nie będzie tak źle, Celinko! Tylko hortensje ogrodowe mogą mieć przemarznięte pąki kwiatowe. Chociaż, gdy były dobrze okryte i w zacisznym miejscu, to zakwitną. Tylko zebyś skracając ich pędy nie ścięła razem z pączkami))
aldonaz 23:10, 23 mar 2012

Celinko, u mnie też sporo strat po zimie. Dam sobie już spokój z zimozielonymi roślinami, miskanta też nie jestem pewna.
Celina 19:37, 24 mar 2012

Witajcieach jak ja to lubię!
Słonko,ciepełko i działeczka! Co tam, że prawie cały dzień na kolanach z kuprem do góry.
Andziulku,Maju,Aniu,Basiu,Aldonko, dzięki bardzo za wsparcie! Dzisiaj lepszy humorek.
Bergenie pokazały różowe czubki,róże zieleniutkie u podstawyChyba już zima nie zrobi nam kuku!
Celina 19:52, 24 mar 2012

Mam pytanko do ogrodniczek.Po czym poznajemy ,że tulipany są podmarznięte?czy wtedy listki mają czerwone.Należy je spisać na straty.Czy zostawić w ziemi do drugiego roku?
andziulka 22:08, 24 mar 2012

Cieszę sie Celinko, że jesteś już w lepszym humorze Ja nigdy nie wyciągam tulipanów. Jeśli w tym roku nie zakwitł, to może zakwitnie w następnym. Czasami może być uszkodzony np. przez psy , koty itp. wtedy marnie wygląda i nie kwitnie. Poczekaj ze spisywaniem na straty
an_tre 22:11, 24 mar 2012

andziulka napisał(a)
Cieszę sie Celinko, że jesteś już w lepszym humorze Ja nigdy nie wyciągam tulipanów. Jeśli w tym roku nie zakwitł, to może zakwitnie w następnym. Czasami może być uszkodzony np. przez psy , koty itp. wtedy marnie wygląda i nie kwitnie. Poczekaj ze spisywaniem na straty
Ja również zostawiam, cebulka może się wzmocnić i zakwitnąć w następnym roku
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies