Nie przeczytałas wczesniejszejszego postu dla ciebie Janinko odpowiedziałam ci niemal natychmiast ale juz pobiegłas dalej .Witaj o poranku .Nie mogłam wczoraj zasnać wiec sobie buszowałam po ogrodach .Spałam dwie godz ale rzeżka jestem
Faktycznie nie przeczytałam dokładnie.Dużo ludzi zna się osobiście z różnych spotkań i głównie do siebie piszą, też myślałam że będą mi doradzać jak zagospodarować ogródek. A w obecnej chwili zaglądam do innych i podpatruję.Fajnie jak się kogoś zna ze swojego województwa, jak by było jakieś spotkanie ogrodowiska to w grupie łatwiej.Ty kawałek ode mnie mieszkasz bo ja bliżej Bochni [12 km ] do Wieliczki około 20 i do Krakowa 30,ale spotkanie zawsze jest możliwe.
W Wieliczce jeszcze jest ELL z chabrowego wzgórza,bardzo miła sąsiadka wasza.Zajrzyj do niej, bo nie ma czasu po wątkach fruwać.....
Ell widac bardzo zajeta to fakt Miała przyjechac do mnie po tulipanowca i do dzisiaj milczy .Musi miec powazny powód .Poczeka dla niej do wiosny, nie pali mu sie .Wiecej osób jest z naszego rejonu Janinko Trzeba czasu aby ich blizej poznac Łatwiej bedzie kiedy stworzymy ogrody bo bedzie o czym rozmawiac podziwiac gdzie zaprosic a tak co? na ugory? ha,ha .Poza tym nikt nie siedzi od rana do wieczora na forum,, bo jeszcze są obowiązki,praca ,zycie . Badz cierpliwa pomoc w rabatach tez nadejdzie Duzo czytam ,podgladam i wybieram rosliny sama, czasami podpytuje o konkretną roslinę .Mam swój plan ogrodu w glowie,, wiem czego nie lubię i co kocham .Kolorystyka bardzo zawęzona lecz odcieni ich jest cała masa Nie bedzie nudno w moim ogrodzie Czas konsekwencja ,finanse i ciezka praca połaczona z wielką przyjemnoscią .Świetny okres sie przede mna zapowiada .Gorzej z finansami ,,choc mówią ze pieniadze leżą na ziemi ,,trzeba je tylko umiec podnieśc .Od dzisiaj sie rozgladam Haniu he,he
Taka odległośc nie stanowi problemu Janinko .Czy sa blisko ciebie jakieś porzadne szkółki roslin? szukam sporych, zdrowych swierków serbskich 15 szt ale takich co najmniej 1,5 m wysokich no i kilka brzóz tych białych co nie sypia liscmi .Głóg ,jarzębina to poza płot dla ptaszków Teraz rosna tam jakies dziczki i wszystko mi przechodzi przez siatke Wolę wyciąc to dziadostwo i posadzic cos co bedzie pozyteczne .Planów to ja mam całą listę oby mi zycia starczylo i zdrowie dopisywalo Reszta to juz pikus ..
Barbara M--Koszalin Pozdrawia Podbeskidzie i Bielsko! W tym roku odwiedziłam Żywiec.Ale nie trąbiłam, bo było mało czasu i główny plan musiał być zrealizowany.
Witaj Barbaro z pewnoscią blizej niż Koszalin .Jak trafic na twój wątek ,,moze raczej kiedy? Dasz znać kiedy będziesz miała aktywny podpis .Nie naciskam ty decydujesz Dziekuję z za odwiedziny.