Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

akanta 18:37, 01 gru 2012

dajana napisał(a)
Przy pracy miałam doborowe towarzystwo

Te ptaszki z żółtym piórkiem to może szczygły ? Widziałam je bardzo dawno temu,kiedy zarośli i konopi było więcej.A teraz i wróbli mało.Domy tak wykończone ,że nie mają gdzie gniazd budować.
Kondzio 19:10, 01 gru 2012

U nas się już ochładza już są 2 stopnie
dajana 19:59, 01 gru 2012

akanta napisał(a)

Przy pracy miałam doborowe towarzystwo

Te ptaszki z żółtym piórkiem to może szczygły ? Widziałam je bardzo dawno temu,kiedy zarośli i konopi było więcej.A teraz i wróbli mało.Domy tak wykończone ,że nie mają gdzie gniazd budować.

Aniu te ptaszki o które pytasz to dzwońce ,zawsze przylatują grupami bardzo licznymi .Podobno śpią przytulając się do siebie ,,również w grupie aby było m cieplej
dajana 20:04, 01 gru 2012

Kondzio napisał(a)

Wiem Kondzio mamy podobną temperaturę ,, 30 km od Krakowa mieszkam .,,czas było okryć róże .Nie możesz się doczekać wiosny ,?plany masz ze ho,ho
Kondzio 20:13, 01 gru 2012

dajana napisał(a)

Wiem Kondzio mamy podobną temperaturę ,, 30 km od Krakowa mieszkam .,,czas było okryć róże .Nie możesz się doczekać wiosny ,?plany masz ze ho,ho
A nie zauważyłem ze blisko mieszkasz i masz konie ojej miałbym na czym jeździć No nie mogę się doczekać mam duże plany oj rozmarzyłem się
dajana 20:17, 01 gru 2012

akanta napisał(a)

Moja dzisiejsza praca ,pod gałązkami sosny ukryłam swoje róże .Teraz chyba nie zmarzną

Wcześniej oczywiście zrobiłam kopczyki

Dajanko widzę ,że jesteś.Solidnie ociepliłaś rośliny.Pierwszy raz widzę twój hortensjowy szpaler.Ptaszki też się pewnie zbiegły aby popatrzeć co robisz.A jak rączki ,pokłute?Ja wczoraj wiązałam róże i moje ręce ,lepiej nie pokazywać.[/quote

Pokłute Aniu bo ja w rękawiczkach nie bardzo umiem pracować ,to i efekty są..Postarałam sie solidnie okryć bo zal by mi było gdyby zmarzły Myśle jednak ze srogiej zimy to nie będzie Czekam teraz na śnieg, taki co by przykrył pierzynką wszystko .Troszkę popadało ale już stopniał .Twoje łapki też obolałe ty masz ogromna ilośc roslin a róz również więcej ode mnie Współczuję łapek
Kondzio 20:23, 01 gru 2012

Ale się ciesze że blisko mieszkasz teraz do mnie dotarło przecież czytałem twój wątek cholera ale ze mnie gapa możemy nawet spotkania robić są tu super osoby i dochodzą nowe jak na przykład z Wieliczki I możemy sobie pomagać na realu
dajana 20:24, 01 gru 2012

Haniu obiecałam ci mój pierwszy wianuszek,, tylko sie nie śmiejcie bo coś okrągły to on mi nie wyszedł he,he i taki cienkiiii No trudno Haniu co wyszło to wyszło ,,słowo się rzekło ,wianuszek jest !!Wykorzystałam kwiaty hortensji z własnego ogrodu a serduszko dodatkiem dla ciebie .Buzka Haniu Następny będzie ładniejszy

dajana 20:32, 01 gru 2012

Kondzio napisał(a)
Ale się ciesze że blisko mieszkasz teraz do mnie dotarło przecież czytałem twój wątek cholera ale ze mnie gapa możemy nawet spotkania robić są tu super osoby i dochodzą nowe jak na przykład z Wieliczki I możemy sobie pomagać na realu

Nie widzę przeszkód Kondzio ,,cieszy mnie każda osoba przyjazna W grupie zawsze łatwiej i przyjemniej
Kondzio 20:38, 01 gru 2012

dajana napisał(a)

Nie widzę przeszkód Kondzio ,,cieszy mnie każda osoba przyjazna W grupie zawsze łatwiej i przyjemniej
No ale super będzie łatwiej i każdy z nas nie będzie wyśmiewany że kupujemy i spędzamy każdy wolny czas w ogrodzie i będziemy się dowartościowywać i możemy się dzielić i wymieniać roślinami