Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Milka 13:01, 19 sie 2013

Pięknie ujęłaś naszą nową rolę, bycie babcią nic dodać nic ująć, a życie samo pisze scenariusz, powodzenia we wszystkich trudnych zmaganiach, jesteś silna!
akanta 22:19, 21 sie 2013

dajana napisał(a)
Akanto luzik nie dla nas, przynajmniej na dzień dzisiejszy Nauczyłam się od ciebie łapać chwile dla siebie, głównie w ogrodzie Jeśli chodzi o patent na anioła to chyba nie przejdę tego testu Bo kto widział anioła z różkami? Kiedy się zdenerwuję to wszyscy w pobliżu muszą wiać ale na diabełka z miękkim sercem to już mam szansę Całuję cię cieplutko moja skromna duszyczko z zasługami na super Anioła

To ty tak ...jak ja kobitka bomba ,bez sapera nie podchodż ! To lepiej niż ciepłe kluchy jak mawiała moja babcia ,bo tylko z taką energią można poradzić sobie z takimi problemami.Jak byś potrzebowała jakichś rad w związku z taką trudną opieką to ja mam trochę sposobów wypróbowanych w trudnej obsłudze więc może przynajmniej tak ci choć odrobinę pomogę.Pisz na priv .Tymczasem ściskam cię serdecznie i życzę dużo siły ..
dajana 22:56, 21 sie 2013

No i rozbawiłaś mnie treścią Znowu się zgrałyśmy ty pisałaś u mnie a ja u ciebie.Będę Aniu potrzebowała na 100% twoich sposobów już wypróbowanych Z pewnością skorzystam z twoich rad napiszę na priv kiedy zajdzie potrzeba a zajdzie tego jestem pewna .Siła mi wraca kiedy do ciebie wpadam ale o tym już napisałam u ciebie .Moje róże jakieś liche się zrobiły mam na myśli kwitnienie bo liście mają zdrowe.Nie podoba mi się jedynie Eden Rose najwyrażniej jej coś dolega Kwiatów mało od początku i marne liście również straciły na urodzie W ubiegłym roku była piękna a w tym mizerna A może ją odkopać na jesień i popatrzeć na korzenie czy coś jej nie podgryza .W zeszłym roku miała skoczka ale w tym nie miała panowałam nad tym nawet mszyc nie było no może troszkę na początku ale zebrałam co do jednej i były krótko .Wszystkie róże mam czyste bez szkodników .Rosenfee kwitnie chyba tylko raz bo nie ma ponownie ani jednego kwiatka i nie wypuszcza dalszych pędów Wiem to niska róża ale piękna kiedy kwitnie Na razie dla mnie najładniejsza
dajana 22:56, 21 sie 2013

Dubelek
kitek81 23:01, 21 sie 2013

pozdrawiam Dajanko i życzę dużo sił na kolejne dni :*
pozdrawiam :*
akanta 23:13, 21 sie 2013

dajana napisał(a)
No i rozbawiłaś mnie treścią Znowu się zgrałyśmy ty pisałaś u mnie a ja u ciebie.Będę Aniu potrzebowała na 100% twoich sposobów już wypróbowanych Z pewnością skorzystam z twoich rad napiszę na priv kiedy zajdzie potrzeba a zajdzie tego jestem pewna .Siła mi wraca kiedy do ciebie wpadam ale o tym już napisałam u ciebie .Moje róże jakieś liche się zrobiły mam na myśli kwitnienie bo liście mają zdrowe.Nie podoba mi się jedynie Eden Rose najwyrażniej jej coś dolega Kwiatów mało od początku i marne liście również straciły na urodzie W ubiegłym roku była piękna a w tym mizerna A może ją odkopać na jesień i popatrzeć na korzenie czy coś jej nie podgryza .W zeszłym roku miała skoczka ale w tym nie miała panowałam nad tym nawet mszyc nie było no może troszkę na początku ale zebrałam co do jednej i były krótko .Wszystkie róże mam czyste bez szkodników .Rosenfee kwitnie chyba tylko raz bo nie ma ponownie ani jednego kwiatka i nie wypuszcza dalszych pędów Wiem to niska róża ale piękna kiedy kwitnie Na razie dla mnie najładniejsza

Dajanko twoje róże jeszcze są młode.Kilka lat trzeba im dać na dobre ukorzenienie.Moje kwitną nie lepiej niż w ubiegłym .Było zbyt mokro po zimie a teraz susza i to podlewanie zimną wodą im nie służy.Może też być sporo robactwa ale ja bym nie odkopywała tylko dała im czas.Piękne róże mają dziewczyny po "Magicznej sile "ale ja nie stosowałam nigdy.Trudno ja nie mam zbytnio dla ogrodu czasu.Najlepiej kwitnie Chopin i Celebration niezawodny.Dziś dopiero od dłuiego czasu popadało więc może się rozkręcą na jesienne kwitnienie.
agatanowa 23:35, 21 sie 2013

Dajano, trafiłam do Ciebie od Ani, akanty. Nie znam Twej historii, ale wzruszyłam się Twoim wpisem. Poczytałam trochę Twój wątek.
Życzę Ci powodzenia w zmaganiu z trudami życia. Oby słońce zaświeciło dla Ciebie jak najszybciej i rozproszyło wszelkie mroki. Sił dużo Ci życzę i optymizmu, umiejetności pozytywnego myślenia, zdrowia i oby każdy dzień był coraz lepszy, a życie odmieniło się na dobre, jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki.
AgnieszkaW 22:14, 22 sie 2013

Dajano "poukładania" wszystkich spraw po Twojej myśli życzę. Przeczytaj wpis u Akanty, tam dałam radę dotycząca os i szerszeni - prostą i skuteczną. Pozdrawiam serdecznie
ewsyg 16:29, 23 sie 2013

Dajanko dziękuję za słowa wsparcia i otuchy. Pozdrawiam Ewa
ewsyg 00:12, 24 sie 2013

Dajano, na wiosnę zmieszaj wokół róż ziemię z suchym obornikiem bydlęcym. U mnie bardzo im to pomaga, pięknie kwitna. Urywam im przekwitnięte kwiaty, kwitną cały czas.

Przesyłam jedną na dobranoc.