Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

malgocha1960 09:47, 09 kwi 2012

Dajanko,udanego drugiego dnia swiąt.

dajana 18:52, 09 kwi 2012

Dziękuję Małgosiu jaki fajny strażak Święta się skończyły a ja od jutra do roboty !! dużo się dzieje u mnie w środku domu, tylko ogród stoi odłogiem .W tym roku zrobię podjazd oraz inne ziemne prace, nasadzeń roślin nie zdążę ale spokojnie podejdę do ogrodu ,nie pali się Na wszystko musi być czas .Wczoraj miałam dzień dla siebie, cicho i spokojnie ,siedziałam do pierwszej w nocy w ogrodzie Bogdzi. Cóz to była za noc,,, jestem nią oczarowana , ogrodem również .Dzisiaj miałam nalot wnucząt he,he Trzyletnia powiedziała mi komplement,, babciu kocham cię ale ty jesteś juz stara wiesz! Dotarło do mnie ze ona ma rację, kurka wodna ) Miłego wieczoru Małgosiu Ściskam
dajana 19:18, 09 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Serdeczne pozdrowienia i życzenia szybkiego doczekania wymarzonego ogrodu.A że nic samo nie przychodzi ,to o tym wiesz....
Zdrowia więc dla Ciebie poproszę niebiosa,żeby Twe chęci szły w parze z możliwościami fizycznymi!

Buziaczki!

Dziękuję Hanusiu! wstyd mi (nawet życzeń ci nie wysłałam ,przepraszam !.Zasiedziałam się u Bogdzi a byłam jej gościem od rana aż do póżnych godz nocnych Nie mogłam się oderwać w żaden sposób .Odkryłam Bogdzie wczoraj choć wydaje mi się że na chwilę do niej jednak wcześniej wpadłam Nie da się tak do kogoś wskoczyć na chwilę,jeśli się już kogoś odwiedza to należy przeczytać wątek w całości Fakt zajmuje to sporo czasu ale warto Hanusiu u ciebie też byłam na chwilę i muszę się poprawić.U was wszystkich jest taka ilośc stron a czasu mam tak mało ze nie sposób je tak szybko przeczytać .Po kolei nadrobię ten nietakt z mej strony Teraz wykańczam dom wewnątrz, oprócz tego opiekuje się chorym mężem Opieka 24 godz ,niestety mąż bardzo podupadł na zdrowiu a jeszcze muszę chodzić do pracy Oj nie narzekam, ale doby mi brakuje póki co. Kiedy zamieszkam już w swoim domku, znajdę więcej czasu bo będę na miejscu ,nie muszę dojeżdzać tyle kilometrów .Dziękuję ci Haneczko za śliczne kwiatuszki i pamięć o mnie Serdeczne uściski posyłam
Bogdzia 19:29, 09 kwi 2012

Dajano nie przejmuj się tak tym że nie wszedzie jesteś. Wszyscy mamy ten problem bo ogrodów jest bardzo dużo i niektóre wątki objętosciowo ogromne. Szczerze mówiąc podziwiam Cie że tyle czasu poświęciłaś na mój ogród. Chyba sama nawet bym tyle nie wytrzymała. Żeby skrócic czas zapoznawania się chociaz z niektórymi ogrodami wejdź w dział: wizytówki ogrodów , jest przed ,,naszymi ogrodami " i tam szybciej uda Ci się poznac chociaz niektóre ogrody. Pewnie ze tam sa tylko zdjecia bez komentarzy ale można sobie wyrobic zdanie o ogrodach, a do takich osób jak Hania to trzeba wejśc do wątku bo tam prócz zdjęc jeszcze mnóstwo porad, wierszy i innych ciekawych wypowiedzi. Od jutra zaczyna Ci sie intensywne życie. Trzymaj sie nadal dzielnie bo rzeczywiście nie masz łatwo ale jak zaczęłas i tyle już pracy wykonałaś to musisz dokończyc swoje dzieło. Będę zaglądac i podziwiac a gdy trzeba podtrzymywac na duchu jeśli to możliwe.
KasiaBialofi... 19:34, 09 kwi 2012

Właśnie przeglądam twój wątek. Super kamienie
Mala_Mi 19:55, 09 kwi 2012

Dajanko. Bożenka moja najlepsza koleżanka ogrodowiskowa...i też jeszcze wszystkiego u niej nie przeczytałam Ale wczoraj dzielnie nadrobiłam kilkadziesiąt stron.... Niestety wątków dużo i na niektóych duży ruch..... fizycznie nie ma możliwosci zdążyć z życiem codzinnym i czytaniem.... Tak jak pisze Bogdzia, najlepiej obejrzec wizytówkę.... jest wstęp który juz nakreśla postać i obrazki ogrodu... Przynaję rację..u Hanusi jest wyjątkowo, bo u niej nie tylko ogrod ale i słowo pisane robi klimat... i u Bogdzi też Ileż to wczoraj ciekawych rzeczy przeczytałam.....
Dajano jesteś też "gaduła"..i dobrze, że pracujesz, bo inaczej byśmy nie nadążały i u Ciebie
Pozdrawiam.
dajana 22:14, 09 kwi 2012

bialofiolet napisał(a)
Właśnie przeglądam twój wątek. Super kamienie

Witam cię bardzo serdecznie ! Moje kamienie tylko tak pięknie wyglądają na zdjęciu Niestety kazdego roku zmniejszają się pod wpływem powietrza,światła ,wilgoci. To wapień który lasuje sie i automatycznie zmniejsza swą objętość ,z czasem zginie Taka uroda wapienia
dajana 22:55, 09 kwi 2012

asc napisał(a)
Dajanko. Bożenka moja najlepsza koleżanka ogrodowiskowa...i też jeszcze wszystkiego u niej nie przeczytałam Ale wczoraj dzielnie nadrobiłam kilkadziesiąt stron.... Niestety wątków dużo i na niektóych duży ruch..... fizycznie nie ma możliwosci zdążyć z życiem codzinnym i czytaniem.... Tak jak pisze Bogdzia, najlepiej obejrzec wizytówkę.... jest wstęp który juz nakreśla postać i obrazki ogrodu... Przynaję rację..u Hanusi jest wyjątkowo, bo u niej nie tylko ogrod ale i słowo pisane robi klimat... i u Bogdzi też Ileż to wczoraj ciekawych rzeczy przeczytałam.....
Dajano jesteś też "gaduła"..i dobrze, że pracujesz, bo inaczej byśmy nie nadążały i u Ciebie
Pozdrawiam.

Doborowe masz towarzystwo zatem Byłyśmy chyba jednocześnie w ogrodzie Bogdzi i obie nadrabiałyśmy zaległości .Dziękuję za namiar na wizytówkę .miło będzie popatrzeć ale to nie to samo ..Moje gadulstwo nie dotyczy wszystkich ,ośmielam się jedynie wobec tych do których coś poczuję.Coś co trudno określić, jakąś wspólną nić , bliskość sympatię.U Bogdzi znalazłam kawałek swego życia ,mnóstwo wspomnień ,podobnych sytuacji ,uczuć i wiele innych rzeczy .Lekcje których nigdy wcześniej nie przerobiłam .Hania również mi ogromnie zaimponowała .Taka dobra ciepła duszyczka i przesympatyczna zarazem. Wiele porad mądrosci i talentu .Tacy ludzie to dla mnie pocieszenie bo tak naprawdę trudno w realnym codziennym życiu spotkać tak pozytywne osoby.Dzisiejszy świat ludzkich relacji jest bardzo smutny.Ciągnie mnie do innych innych relacji, tych z przeszłości gdzie ludzie byli sobie potrzebni w nie co innym wymiarze niż dzisiaj .Rozumiesz co mam na myśli ..Znowu zaczynam przynudzać Kończąc serdecznie cię pozdrawiam Ciebie też bardzo lubię Pamiętam o naszej przejażdzce i nie tylko .
dajana 23:27, 09 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
Dajano nie przejmuj się tak tym że nie wszedzie jesteś. Wszyscy mamy ten problem bo ogrodów jest bardzo dużo i niektóre wątki objętosciowo ogromne. Szczerze mówiąc podziwiam Cie że tyle czasu poświęciłaś na mój ogród. Chyba sama nawet bym tyle nie wytrzymała. Żeby skrócic czas zapoznawania się chociaz z niektórymi ogrodami wejdź w dział: wizytówki ogrodów , jest przed ,,naszymi ogrodami " i tam szybciej uda Ci się poznac chociaz niektóre ogrody. Pewnie ze tam sa tylko zdjecia bez komentarzy ale można sobie wyrobic zdanie o ogrodach, a do takich osób jak Hania to trzeba wejśc do wątku bo tam prócz zdjęc jeszcze mnóstwo porad, wierszy i innych ciekawych wypowiedzi. Od jutra zaczyna Ci sie intensywne życie. Trzymaj sie nadal dzielnie bo rzeczywiście nie masz łatwo ale jak zaczęłas i tyle już pracy wykonałaś to musisz dokończyc swoje dzieło. Będę zaglądac i podziwiac a gdy trzeba podtrzymywac na duchu jeśli to możliwe.[/quote
Bogdziu przebywanie w twoim ogrodzie daje mi wiele radości ,nie ma mowy o poświeceniu To była i zawsze będzie czysta przyjemność.W twoim ogrodzie jest magia która czuję,, łącznie z dreszczykiem na ciele.Potrzebuję twojego ogrodu jak wody do życia z pewnych względów .Hanusia jest wspaniała ,tez u niej bywam .To prawda od jutra intensywnie będę pracowała Dziękuje za wsparcie ono jest zawsze dla mnie miłe i potrzebne Dobre słowa mają moc i zawsze na mnie działają jak balsam .Będę się odzywać w miarę możliwości W czerwcu zagoszczę już na stałę.Dobrej Nocki życzę .Ściskam cieplutko
Mala_Mi 23:42, 09 kwi 2012

Dużo pisania...... o ludziach....... moze kiedyś sobie porozmawiamy........ Cieszmy się z tych nielicznych wyjątków które są To takei promyki słońca........