Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Ginger 20:35, 18 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Bożenka napisałą, to co i ja chciałam napisać, więc nie dubluję, tylko powiem, że też uwielbiam pęcherznicę, super bezproblemowa roślina
a domku wewnątrz nie udało mi się obejrzeć

Pęcherznice też mam już teraz 5 to przez ogrodowisko
A teraz uwaga chwalę się widziałam domek dajany na forum budowlanym jest cud, miód, malina!!!!!!!!!!!!
weronika77 21:41, 18 cze 2012

Dajano, widzę pęcherznice przy płocie, ona może służyć za żywopłot, tylko podcinaj ją niech się równomiernie zagęszcza. Ja miałam na środku bordową, ale jak dla mnie za bardzo rosła w górę i wszerz.
Teraz jedna jest w granicy jaskrawo zielona, i cięta na prostokąt. Może być też naturalnym krzewem jak Ci pasuje. Sadzonek z niej będziesz miała mnóstwo.
Czekam z ciekawością na propozycje doradców, co posadzić pod Twoim domkiem, ja już sugerowałam na E. Pozdrawiam.
Bogdzia 21:55, 18 cze 2012

dajana napisał(a)
Bożenka to serce tego forum ,,zawsze miła sympatyczna i taktowna .Zmusza do samodzielnego działania ,myslenia, ale wiem że zawsze sluży radą Madry sposób ,,daje wędkę nie rybę.Bozenko stworzę swój ogród ,,,nawet jesli będe musiała kilka razy go przekopywac ,przesadzac zmieniać Na naukę nigdy nie jest za pożno ,,podobno Pozdrawiam cie Bozenko bardzo ,,bardzo cieplutko Napisałam do ciebie dwa długie listy i pofruneły sobie do nieba .Taka ze mnie niemota ,,nacisnełam nie to co nalażało ;(

Nie przejmuj się listami (kazdemu się zdarzy) choc pewnie były bardzo ciekawe, najważniejsze że już mieszkasz i możesz spokojnie myślec o ogrodzie.Dopiero teraz zauważyłam że masz już na tarasie ławeczkę i możesz posiedziec i posłuchac śpiewu ptaków. Twój domek jest romantyczny ( ach te okiennice) więc i ogród taki powinien byc. Róze , powojniki , trochę traw, wszystko otoczne zielenią. I choc lubię wszystkie kolory to u Ciebie korzystałabym z nich oszczędnie.Ja widzę róże i niebieskości, fiolety , biele. A co widzą inni sama jestem ciekawa.Pozdrawiam Dajanko.
dajana 23:41, 18 cze 2012

Bożenko właśnie te kolory najbardziej mi pasują ale i najbardziej je lubię.Mam ławeczkę lecz ona jest na pierwszy ganeczek przed domem .Na tym tarasie przewidziałam tarasową kanapę w stylu skandynawskim z podusiami ,fotele i stoliczek ,nawet dwa,, + bujany fotel ławeczek będzie wiecej lecz w ogrodzie ,, natomiast po lewej stronie poza tarasem,,, przewidziałam pergole tak długą jak taras z pnącymi różami ,i powojnikami aby zasłniły od strony sasiadów widok tego co robię na nim ..Przed pergolami dwie ławeczki i droga z kamienia ,,wokól oczywiscie rosliny.W głebi na samej górze od lasu wodospad aby słyszec szum wody no i przyciagnąc wszystkie ptaszki żyjące w lesie .Jak one cudnie spiewają Wczoraj wleciał mi ptaszek do domu ,,bałam sie że sie zabije o zamkniete okna Zmęczony próbą wydostania sie nie walczył ze mną ,,siedział skromnie na parapecie po czym wziełam go w dłoń ucałowałam i wypusciłam na powietrze,Byl sliczny !!Miał cieniutki dziubek a brzuszek i ogonek pomarańczowy jakiez to bylo mile dla mnie uczucie.Mieszkam juz i bardzo sie z tego cieszę jeszcze moja radośc jest zaklócana przez innych ale juz na miejscu i mam nadzieje to szybko ogarnąć Nocne ciepełko przesyłam ,,takie z serca plynace dla ciebie Bozenko
dajana 23:53, 18 cze 2012

Cześc Weroniko ! Pęcherznice mam juz trzy lata Sadziłam je jako pierwsze rosliny przed tujami nawet .bardzo je lubie bo one nie sa jedynie ładne ,,,to lecznicza roslina i bardzo wartosciowa. U mnie na częsci ogrodzenia tworzą kawałek zywoplotu Mam żołte i diablo,, te diablo są ładniejsze ,żółte są delikatniejsze .Rosną w cześci lesnej ale dopiero od ub roku ,,,wczesniej rosly przy wschodniej scianie teraz mają się lepiej .)
dajana 23:55, 18 cze 2012

Irenko ja cie chyba uduszę he,he Ty wiesz za co !!
Mille 00:02, 19 cze 2012

AniaK napisał(a)

Jako pierwsza strona wschodnia

Taras cudo, okiennice też, a jak jeszcze dojdzie roślinność to będzie niesamowicie,Przy tej bieli i błękicie zieleń roślin będzie wspaniale wyglądać.

Witaj Taras naprawdę czarodziejski - bajkowy! Podpisuję się pod komentarzem Ani - nasycona zieleń przy takiej kolorystyce domu będzie wyglądała absolutnie bosko.
dajana 00:13, 19 cze 2012

Dziękuje dziewczynki,,, ależ pochwał zebrałam za moje zrealizowane marzenie .Taki taras własnie mi sie marzył ,,, kolorystyka barierki ,, zainspirowały mnie do nich domki Fińskie.Poza tym uwielbiam taki klimat .
hanka_andrus 00:36, 19 cze 2012

Jestem późną wieczorową porą,nie będę więc sadzić komplementów pod tarasem,tylko na chwilę na nim usiądę i posłucham wiatru.
Śpij dobrze!Buziaczki!
dajana 23:03, 19 cze 2012

Dzisiejszej nocy Hanusiu wiatr spiewa ,,,nie tylko szumi to pewnie dla ciebie jego dzwięki Bardzo przyjemnie jest na tarasie,, byłam na nim wypić zieloną herbatkę przed snem .Bede spała jak zabita taka jestem senna Wzajemnie ,,spokojnej nocy i miłego poranka życze Haniu.