Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 12:52, 10 sie 2014

Iwonko pytasz o tę ze zdjęcia troszkę wyżej? ta,czyli Eden Rose ma trzy lata ,ale pierwszego roku w ogóle nie kwitła .W tym roku rośnie jak na drożdzach i pięknie kwitnie .
21:10, 10 sie 2014
Danusiu, przeglądam artykuły i wpisy na blogach, w poszukieaniu informacji o różach i im więcej czytam, tym więcej wątpliwości się nasuwa, wiesz, że u niektórych sprzedawców jesienna oferta jest już znacznie ograniczona? Zamierzasz robić zakupy w tym roku? Jeśli tak to wyłowiłam i dla Ciebie kilka odmian, które mogłyby Ci się spodobać Ja poszaleję, kupuję dwie róże i jedną hortensję, za to potrzebuję bardzo zimozieloną roślinę na niewysokim pniu (albo jak to nazywam ja, "na szyi"),no i koniecznie jeszcze, może zamówię jarzębinę pendula, marzy mi się od dawna, w końcu te dusze przodków muszą gdzieś mieszkać
Ptaki będą miały pożywienie, a ja osłonię się trochę od sąsiada.
Jak minął weekend?
Dobrego tygodnia i duźo czasu dla siebie!
Sonka 08:36, 12 sie 2014

Danusiu, H.P były wyprowadzone na wysokim pniu i ja tak choć nie tak wysokim wyprowadziłam już 2 Limonki, spróbuję też Phantom.
Pokaż jak żyją trawki, hortensje masz piękne i ogród Twój pięknieje z każdym dniem, chwaściory kiedyś przestaną rosnąć w takiej masie, ważne by nie dopuścić do wysiewu, ja tych kwitnących na kompost nie daję. Uściski.
Kasiek 21:28, 12 sie 2014

Moja Edenka zlapala w tym roku plamistosc, ale nie przejmujemy sie tym I tak dalej pieknie kwitnie Pozdrawiam Dajanko.
Agnieszka4 23:02, 12 sie 2014

Witaj Danusiu Przeczytałam twoje zmagania z ogrodem i domem. Domek jest przepiękny a ogród rośnie w oczach. Jesteś wspaniałą osobą i dajesz siłę innym Uwielbiam róże, a u ciebie są one cudne.
akanta 22:22, 17 sie 2014

Danusiu wpadłam choć na chwilę aby odnowić pozdrowienia i zerknąć co u ciebie słychać.Lato tak piękne się zapowiadało ale w realu nie wszystkim roślinom sprzyjało.Skrajnie sucho albo na odwrót,jest nieciekawie trudno nawet z plewieniem bo ciągle dolewa a jak podsycha to już koszenie.I tak wkoło,nie nadążam.I już chłodne noce zwiastują jakieś jesienne przymiarki,smutno na samą myśl.Może pocieszeniem będzie to drugie kwitnienie róż.Buziaczki posyłam !
09:11, 20 sie 2014
Danusiu, myślałam, że może spodobałyby Ci się, róże Gartentraume i Laguna i... o pozostałych porozmawiamy jak wrócisz, bo nie wszystkie spełniają Twoje potrzeby, choć zapach i długie kwitnienie mają.
Teraz niech wszystko ułoży się tak, żebyś mogła zająć się,tym co sprawi Ci przyjemność. ♡

Viola 13:21, 24 sie 2014

Pozdrowienia zostawiam, Danusiu
dorkow0 18:30, 24 sie 2014

Witaj Danusiu...
Dobrych dni Ci życzę i lecę nadrobić sporo zaległości w Twoim ogrodzie...
Może choć troszkę zobaczę co tam u Ciebie...
Buziaki zostawiam...
malgocha1960 21:06, 24 sie 2014

Dajanko,szalejesz w Ciechocinku?Ja będę w twoich stronach na początku września.