magdala
00:19, 29 lut 2012

Miło mi dołączyć do Waszego grona 
Mam na imię Magda .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tęsknota za ogrodem towarzyszy mi od zawsze -dlaczego tęsknota? A dlatego ,że całe dotychczasowe
życie spędziłam w starym bloku bez balkonu. Jedynie wakacje u dziadka -z czereśniami,
niedojrzałym agrestem, pachnącymi goździkami , wielkim krzakiem gipsówki ,starą morelą
i lwimi paszczami - to był mój raj....
I stało się
Jedenaście lat temu kupiliśmy działkę ROD w przepięknym miejscu ,przy lesie.
Była naszą oazą , cudownym miejscem odpoczynku i pracy (wiecie wszyscy jakie to szczęście -ta praca
)
Dlaczego piszę o niej w czasie przeszłym ?
Ano dlatego ,że w tamtym roku udało nam się
rozpocząć budowę domu na zupełnie innej działce położonej niedaleko miasta .
Powoli spełnia się moje marzenie o własnym ogrodzie
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dom jest jeszcze w stanie surowym ,ale wokół mamy już rozłożoną czarną ziemię i posadzonych kilkadziesiąt roślin -na razie wszystko "na kupie". Są to w większości rośliny przeniesione z tej starej działki (to jeszcze nie wszystkie).
"Między ogrodami" to taka historia o tym, co było i o tym, na co czekam od lat
Zapraszam....

Mam na imię Magda .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tęsknota za ogrodem towarzyszy mi od zawsze -dlaczego tęsknota? A dlatego ,że całe dotychczasowe
życie spędziłam w starym bloku bez balkonu. Jedynie wakacje u dziadka -z czereśniami,
niedojrzałym agrestem, pachnącymi goździkami , wielkim krzakiem gipsówki ,starą morelą
i lwimi paszczami - to był mój raj....
I stało się

Była naszą oazą , cudownym miejscem odpoczynku i pracy (wiecie wszyscy jakie to szczęście -ta praca

Dlaczego piszę o niej w czasie przeszłym ?
Ano dlatego ,że w tamtym roku udało nam się
rozpocząć budowę domu na zupełnie innej działce położonej niedaleko miasta .
Powoli spełnia się moje marzenie o własnym ogrodzie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dom jest jeszcze w stanie surowym ,ale wokół mamy już rozłożoną czarną ziemię i posadzonych kilkadziesiąt roślin -na razie wszystko "na kupie". Są to w większości rośliny przeniesione z tej starej działki (to jeszcze nie wszystkie).
"Między ogrodami" to taka historia o tym, co było i o tym, na co czekam od lat

Zapraszam....