derenia możesz formować w kulę i aby ładniej wyglądał po cięciu, to tnij tak aby nie uciąć liści; ja moje tak prowadzę i lepiej wyglądają; jak rośnie jako soliter, to może bujać, a le w grupie roślin lepiej ciąć go
wrzucę ci na chwile foto moje złotego, tnę go delikatnie nożyczkami
Myślisz? No, ale te takie proste pędy co z ziemi wyłażą, obok tego starego pędu. Bo on ma zostawiony jeden stary - i ten jest najwyższy i kilka , które odbiły całkiem niedawno z samego dołu. Tak jakby obok stoją. To te wyciąć myslisz?
Trawka ładna, ale faktycznie z daleka, gdybyś nie napisała trudno byłoby ją zauważyć...Jestem zdecydownie za czymś bordowym na kiju, klon palmowy?...może?
Hm..., a gdyby zamienić tą jedną setaceum rubrum od prawej z tą stipa tenuissima (oj ta Łacina - język mi wygina) i za nią posadzić coś bordowego...może wtedy ten klon?, ale to moje przemyślenia, a Twój ogród Agatko
Moim zdaniem bardzo dobrze to wygląda, bo trawy nawiązują barwami do tego mojego ulubionego płotu. Ale rzeczywiście ta trawka centralna jest delikatniejsza, tylko, że ja bym jej nie zabierała stamtąd, tylko za nią w tle posadziła takiego bordowo - brązowego kolumnowego berberysa. Dałby wyższy punkt wierzchołkiem i rabata miałaby taki podkreślony trójkątny kształt... Tak mi się wydaje...