Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 12:42, 13 lip 2012

Muszę poszukać na wysypisku, bo w innych miejscach juz udało mi się ją unicestwić! Ale oczywiście leje więc poszukam jak przestanie. A to ci historia!
agata_chrosc... 12:51, 13 lip 2012

Ha! Znalazłam! Taka mała, bo już ją na wiosnę wyrywałam i znowu odbija. W miejscu, gdzie już kilka razy było przekopywane, leżała ziemia z wykopów i w ogóle cuda wianki. Na razie nie wyrwałam, bo to miejsce czeka na swoją kolej po zmianie płotu. To może ja ją gdzieś wsadzę? Tylko gdzie?

agata_chrosc... 12:55, 13 lip 2012

No a jak juz mi się udało na chwile wpaść do ogrodu, to jeszcze fotka starej rabaty z małymi zmianami - do konsultacji. Jak sądzicie - z tymi trawami dobrze jest? Ta w środku to stipa tenuissima, którą w zasadzie w innych celach kupiłam, ale jak tam postawiłam to jakoś mi się spodobało. Co myslicie?
Milka 12:55, 13 lip 2012

Tak, to szkarłatka wykop ją z dużą bryłą ziemi, bo jest wrażliwa, jak nie wiem co i posadź w jakieś trudne miejsce dla innych roślin, to ona sobie poradzi a wiesz, jeszcze ci zakwitnie
agata_chrosc... 12:57, 13 lip 2012

Jak znam życie, to jak zacznę się z nią cackać to ona zaraz się zorientuje i zacznie grymasić Ale numer! Mam szkarłatkę chińską!
Milka 12:58, 13 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No a jak juz mi się udało na chwile wpaść do ogrodu, to jeszcze fotka starej rabaty z małymi zmianami - do konsultacji. Jak sądzicie - z tymi trawami dobrze jest? Ta w środku to stipa tenuissima, którą w zasadzie w innych celach kupiłam, ale jak tam postawiłam to jakoś mi się spodobało. Co myslicie?

w sumie pasuje, ale jakby ciut ginie na tle trzmieliny; dałabym w inne miejsce, aby ją bardziej wyeksponować; a derenia zostawiasz w takiej postaci, czy będziesz formować?

a szkarłatka głównie występuje w strefie zwrotnikowej i podzwrotnikowej; to nie cackaj się
agata_chrosc... 13:01, 13 lip 2012

No właśnie z tym dereniem coś trzeba zrobić, bo on nagle tak wybujał, a już się bałam, że grzyb go zjada i uschnie. Bo on stary jest dość. ALe teraz za dużo go się tu zrobiło. A jak można go uformować?
Z tą trawą to masz rację. Na zdjęciu to nawet bardziej ginie niż w rzeczywistości. Ale szkoda jej tam.
GabiK 13:08, 13 lip 2012

Nie zdążyłam napisać, że trochę się zlewa. Nie gryzie, ale prawie jej nie widać.
Jak dla mnie to jest dziua na coś na kiju, lub wyższego i wąskiego.
Za to rubrum pięknie się wkomponowała.
agata_chrosc... 13:11, 13 lip 2012

No widzisz Gabik! Co wiele oczu to nie jedno (no, niech będą dwa). Może klona na kiju też takiego purpurowego dać?
GabiK 13:16, 13 lip 2012

Klon jest godny rozważenia.