Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 12:20, 12 lip 2012

Ana napisał(a)
Agata - to moze i ja jak coś z trawek u siebie znajdę to podwiozę Jeszcze myślimy nad wyjazdem intensywnie To mogę też butlę 5 l florovitu zabrac będzie na przyszły rok

Ana- kochana jesteś! Ja takie propozycje to z otwartymi ramionami! I myślcie intensywnie, byle w dobrym kierunku!
agata_chrosc... 12:29, 12 lip 2012

Julka - Florovit to jakiś taki kultowy trochę jest, ale pewnie coś musi w tym być, skoro ludzie, ktrórzy w końcu mają wieloletnie doświadczenie, tak go polecają. U mnie nie ma, bo to polski produkt

Celinko - tu masz link do strony: http://www.ecostyle.nl/?CategoryID=200&ArticleID=97 .
W Polsce chyba nie ma tych produktów, ale są w Austrii i Danii na przykład. Ja Ci mogę podesłać, ale pewnie z 10euro taka przesyłka będzie kosztować, zależy jak duże opakowanie jeszcze. Ale gdybyś chciała to nie ma problemu.
monteverde 12:47, 12 lip 2012

no może kwiat holandii będzie jechała w tamtą stronę, to będzie bardziej luźna florovit jest uniwersalny, do kwiatów kwitnących jak pelargonie itp., jest jesienny, zabezpiecza rośliny w potas dla lepszego przezimowania, to b. dobry nawóz i nie drogi
agata_chrosc... 14:02, 12 lip 2012

Monika i tak już się zgodziła te trawki przywieźć.
Ana 15:14, 12 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Agata - to moze i ja jak coś z trawek u siebie znajdę to podwiozę Jeszcze myślimy nad wyjazdem intensywnie To mogę też butlę 5 l florovitu zabrac będzie na przyszły rok

Ana- kochana jesteś! Ja takie propozycje to z otwartymi ramionami! I myślcie intensywnie, byle w dobrym kierunku!

Myslimy myślimy...M zlecił znalezienie atrakcji i zaplanowanie tras...plus min dwa dni na byczenie się
zaczynam szukać od poniedzialku, teraz nadrabiam zaległości w domu i na ogrodzie...

W takim razie poszukam trawek i kupię ten florovit

Ja go daję do wszystkiego, choć miałam lać co tydzien to leję max 2 x miesiąc, bo czasu mi na wszystkie rabaty nie wystarcza...
agata_chrosc... 15:38, 12 lip 2012

O! No to ja się strasznie cieszę! Atrakcje się znajdą a byczyć najlepiej sie nad morzem, gdzie też blisko. Jakbyś znalazła holcus mollis jackdow's cream - 10szt. i carex conica snowline - 8szt - to by dopiero było super! Monika też się zgodziła przywieźć, ale jeszcze nie wie kiedy przyjadą więc gdybyście byli wcześniej to sama wiesz - człowiek doczekać się nie może!!! I Florovit z chęcią wypróbuję, bo już sie tyle o nim naczytałam, że musowo!
Ale fajnie!
boguslaw_r_ 16:00, 12 lip 2012

Dzień dobry, lepiej późno niż wcale, pospacerowałem sobie przez kilka dni po twojej posiadłości i jednej rzeczy Ci zazdroszczę ciepełka i tej wczesnej wiosny, i nie przemarzania roślin, wszystko super szkoda że położenia geograficznego nie da się zmienić, pozdrawiam.
agata_chrosc... 16:23, 12 lip 2012

Witaj Bogusławie! Jakże się cieszę, że zajrzał do mnie ekspert bonsai! Ja juz Twój ogród i wspaniałe okazy oglądałam, ale to było na samym poczatku i tak mi jeszcze głupio było jakieś wpisy zostawiać. Teraz to bym się rozpisała, co z resztą zamierzam zrobić. Nie wiem czy wpadły Ci w oko w moim wątku zdjęcia pokazujące realizacje małych japońskich ogródków, oczywiście z europejskim rysem ? A wszystko dlatego, że jednym z ostatnich i chyba najtrudniejszym etapem zakladania mojego niewielkiego ogrodu, będzie mini ogródek japoński. Stąd moje zainteresowanie Twoim wątkiem. Myślę, że jeszcze nie raz będę do Ciebie wpadała z tysiącem różnych pytań, no bo jak można sobie wyobrazić japoński ogród bez bonsai? Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłeś i gorąco pozdrawiam
Milka 16:31, 12 lip 2012

agata_chroscicka napisał(a)
O! No to ja się strasznie cieszę! Atrakcje się znajdą a byczyć najlepiej sie nad morzem, gdzie też blisko. Jakbyś znalazła holcus mollis jackdow's cream - 10szt. i carex conica snowline - 8szt - to by dopiero było super! Monika też się zgodziła przywieźć, ale jeszcze nie wie kiedy przyjadą więc gdybyście byli wcześniej to sama wiesz - człowiek doczekać się nie może!!! I Florovit z chęcią wypróbuję, bo już sie tyle o nim naczytałam, że musowo!
Ale fajnie!

oj, Agatko, u ciebie dzieje się i gości w dom zjedzie chyba i wspólne sadzenie, aż się człowiek usmiecha od ucha do ucha, super
agata_chrosc... 16:35, 12 lip 2012

Mam nadzieję Irenko, mam nadzieję! Naoglądałam się tych waszych spotkań, nazazdrościłam, to sama bym chciała trochę Ogrodowiska u siebie. Na prawdę mam nadzieję, że Ana z rodziną przyjadą i że z Moniką się zobaczymy! Niewiele jest miejsc, gdzie tyle sympatycznych osób można spotkać, co na tym forum.