Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

andziulka 22:15, 20 lip 2012

Naczytałam się od 162 str Sporo miałam zalegości Zachwycila mnie roża Leonardo. czy kupilaś ją w rosarium? Fajny masz pomysł na różankę Sliczniutką masz córeczkę Miłego spotkania z teściową
agata_chrosc... 10:50, 21 lip 2012

Przetacznik napisał(a)
A to spryciara z Tessy.
Ja w jej wieku wylądowałam na jakiś czas w Australii i chodziłam do przedszkolo - szkoły tamtejszej - Pani mówiła do mnie po angielsku, wszystko rozumiałam ale z niezłomnym uporem nawet nie próbowałam wypowiedzieć nic poza łaskawym OK... : )

A no to mnie pocieszyłaś. Widac nie ona jedyna taka sprytna
agata_chrosc... 10:55, 21 lip 2012

Ana napisał(a)

I znowu impresje ogrodowe

o ta impresja jak najbardziej w moim guście, Ty to tak powściągliwie i intrygująco dozujesz te swoje tajemnicze ogrodowe zakątki, że zawsze po takim zdjęciu pozostaje przestrzeń dla wyobraźni...
?

Och taka dla mnie jest Holandia, stare omszone mury...potwierdzacie z Moniką moje wyobrażenia o tym kraju, bo Monika wstawiła ostatnio fotę z brukiem porośniętym mchem...miodzio...

ALe żebyś się nie zdziwiła jak przyjedziesz - jednak większość tych starych murów to oni szorują raz na rok i nie uświadczysz na nich ani ździebełka!
agata_chrosc... 10:56, 21 lip 2012

monteverde napisał(a)
Agatko co to za krzew nad stożkami z bukszpanu? miłego wieczoru z teściową życzę

ANiu - to jest callicarpa tylko stara i wielka i już się cieszę jak na jesieni będzie miała te swoje fioletowe kuleczki. Na krótko co prawda bo w tydzień wszystko ptaszyska zjedzą
agata_chrosc... 10:57, 21 lip 2012

andziulka napisał(a)
Naczytałam się od 162 str Sporo miałam zalegości Zachwycila mnie roża Leonardo. czy kupilaś ją w rosarium? Fajny masz pomysł na różankę Sliczniutką masz córeczkę Miłego spotkania z teściową

ANdziulka jak mi miło! Leonardo kupiłam tu w Holandii w centrum ogrodniczym. CZekam teraz czy zacznie nowe pędy wypuszczać Jak teściowa pojedzie to wpadnę pobuszowac u Ciebie Pozdrawiam ciepło
AniaDS 12:22, 21 lip 2012

Agatko, jakie Ty piękne zdjęcia robisz
eliza3 16:25, 21 lip 2012

AniaDS napisał(a)
Agatko, jakie Ty piękne zdjęcia robisz

Podpisuję się "ręcami i nogami" W twoim wydaniu nawet listki bluszczu wyglądają malowniczo. Pozdrawiam, będę zaglądać i oglądać.
popcorn 19:01, 21 lip 2012

Popieram! Zdjęcia trzeba umieć robić... cudnie
agata_chrosc... 19:47, 21 lip 2012

Aniu, Elizo, Karola - nie wiem jak wam dziękować! To na prawdę miłe. Bardzo lubię to robić więc tym bardziej cieszę się jeśli to się Wam podoba. Pozdrowienia
agata_chrosc... 20:09, 21 lip 2012

Wracając z teściową i resztą rodziny z wyprawy do Utrechtu, przechodziliśmy obok kontenera, do którego sąsiedzi kilka domów dalej wyrzucają odpadki remontowe. I na samym wierzchu leżało to coś, staroświecko zwane żardinierą:

Teraz od kilku godzin usiłuję coś na tym poustawiać żeby dobrze wyglądało. Doniczki znaczy. ALe jakoś nie mogę znaleźć właściwej kompozycji. Jakieś sugestie? Na razie jest tak, ale to chyba nie bardzo A może w ogóle co innego tam poukładać? Kamienie? Coś trzeba wymyślić, bo to fajny mebelek

Za to jak najbardziej ok jest pierwszy otwarty paczek Jalitah!

Oraz White The Fairy z maciejką. Biała róża nieco przybrudzona ziemią, ale nadal urocza