Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 19:36, 07 sie 2012

JulkAd napisał(a)

A największe zaskoczenie spotkało mnie, gdy weszłam sobie na stronę główną, żeby o Chelsea Flower Show poczytać. Patrzę ja, a tam po prawej stronie są wymienione najpopularniejsze wątki. I jakież było moje zdumienie, gdy na pierwszym miejscu zobaczyłam "Ogród w Holandii"!!! A to wszystko dzięki śmieciom! Dawno nic tak drogich koleżanek nie zainteresowało jak segregowanie, wywożenie, kontenery, kanalizacja etc! A miało być o kwiatkach, motylkach i takie tam. No człowiek ciągle daje się zaskoczyć i to jest piękne! Pozdrawiam wszystkie uczestniczki pasjonującej dyskusji

Ciekawe czy kiedy wszyscy bronili Twojego płotu to tez był najpopularniejszy Twój wątek?
ale to tylko świadczy o dobrej atmosferze jaka jest u Ciebie Agatko. Wszyscy tu się dobrze czują i stąd te dyskusje - tak trzymaj

To na prawdę bardzo miłe, sympatyczne i poprawiające samopoczucie! Ja mam wrażenie, że dzięki tym dyskusjom, Waszej obecności, jakby szybciej wracam do normalności. Niby komputer pewnie nie jest bardzo pomocny w sprawach kręgosłupa, ale zdrowie psychiczne jest podobno najważniejsze!
JulkAd 20:32, 07 sie 2012

No, jeżeli to wpływa na samopoczucie to trzeba z takiej psychorehabilitacji korzystać. Mi też pomagają te rozmowy u Ciebie i też na poprawę samopoczucia, bo nie zawsze w życiu jest super jakby się chciało. Czasami z górki, a czasami pod górkę. A tutaj jak trafiłam to nawet jak nie jest czasami w realu różowo to tutaj jest przynajmniej zielono
agata_chrosc... 21:01, 07 sie 2012

Oj to, to! Przynajmniej zielono
Madzenka 21:29, 07 sie 2012

JulkAd napisał(a)

Pa Anitko, miłej reszty dnia bez nas.

Piękna u Ciebie vanilla. U mnie nie różowieje jeszcze, za to ta jej mniejsza odmiana Sundae Fraise różowieje, tylko trochę zwisa.
Piękne kłoski rubrum.

A ta moja też zwisa. Ale mnie to nawet nie przeszkadza, bo zwisa zdecydowanie mniej niż Annabelle. Tak akurat, żeby trochę nieporządku wprowadzić

Jak będziesz przy okazji zdjęcia robić to zrób Vanilce z dalszej odkległości bo chcę wiedzić jak wygląda u Ciebie w całej okazałości. No i chyba tradycyjne pytanie, kiedy ją wsadziłaś

Agata i dla mnei też, bo jeszcze vanilli nie widzialam w realu.
Madzenka 21:36, 07 sie 2012

Melduję, że jestem już na bieżąco, co dzisiaj nie było łatwe
U mnie na kaźdym kroku kontenery na plastik, szkło, rzadziej na papier. W mojej wsi na dzien dzisiajszy można wybrać dowolnego odbiorcę śmieci - ja co tydzien- ale zamierzają ogłosić przetarg na firmę obslugującą kompleksowo..., i już wiem kto wygra.... I już zamierzam złoźyć petycję bo nigdy się nie zgodzę na wywóz śmieci co dwa tygodnie i smród z kubła.....
masz rację Agata, nie należy akceptować głupoty i bierności urzędnikow!! I tak trzymać dziewczyny Duskusja niespotykana, baaaardzo interesująca! Szamba i śmieci i tyle emocji
agata_chrosc... 21:43, 07 sie 2012

Ha,ha! Widzisz Marzenka, kto by to pomyślał, że śmieci tak potrafią zamieszać! Pisz petycje i skargi! Niech im się nie wydaje, że wszystko im wolno!
Zdjęcie V-F jutro wstawię!
Sonka 21:46, 07 sie 2012

Anita1978 napisał(a)
A u mnie na wsi odbierają śmieci RAZ W MIESIĄCU!!!! ja mam pełny kosz juz po tygodniu- i co ja mam robić???? Chciałam , żeby przyjeżdżali do mnie częściej- za opłatą dodatkową oczywiście, ale nie chcą!!!! Więc co mam robic????????? wyrzucać do lasu jak połowa wsi lub palić w piecu jak druga połowa wsi???????????
Więc wywożę po kryjomu do pracy bo co mam z nimi robić?????????

Jak to co,dokupić drugi kosz o większych gabarytach ,
Madzenka 21:46, 07 sie 2012

Czekam Agatko na zdjęcia VF bo muszę w jednym zakątku wymienić hortensje ogrodowe me &you bo mi sie nie podobają.... a widzialaś moźe kiedyś bukietowe niebieskie??

agata_chrosc... 21:49, 07 sie 2012

Sonka napisał(a)

A u mnie na wsi odbierają śmieci RAZ W MIESIĄCU!!!! ja mam pełny kosz juz po tygodniu- i co ja mam robić???? Chciałam , żeby przyjeżdżali do mnie częściej- za opłatą dodatkową oczywiście, ale nie chcą!!!! Więc co mam robic????????? wyrzucać do lasu jak połowa wsi lub palić w piecu jak druga połowa wsi???????????
Więc wywożę po kryjomu do pracy bo co mam z nimi robić?????????

Jak to co,dokupić drugi kosz o większych gabarytach ,

Dobre!
agata_chrosc... 21:50, 07 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Czekam Agatko na zdjęcia VF bo muszę w jednym zakątku wymienić hortensje ogrodowe me &you bo mi sie nie podobają.... a widzialaś moźe kiedyś bukietowe niebieskie??

Obawiam się, że bukietowych niebieskich brak. A różowe nie mogą być? Bardzo ładne