Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Ozz 13:07, 11 sie 2012

To ja się wtrące do wątku ,,śmieciowego" - starając się sobie trochę ulżyc z problemem śmieciowym, prasujemy, zgniatamy i rozdrabniamy wszystko co się da. Znajoma kupiła sobie nawet zgniatarkę do puszek - super rozwiązanie zwłaszcza dla tych co mają zwierzaki, bo te puszki cały kosz potrafią zapchać.

Uskuteczniamy też na wszelkie możliwe sposoby domowy recycling - łącznie z pudełkami na prezenty z butelek PET i koszyczkami na kosmetyki z reklamówek Bardzo fajna sprawa, polecam
Przetacznik 17:11, 11 sie 2012

A to są piękne liście zawilców, ale pączków ani śladu! Zakwitnie czy nie?

A jak ma zakwitnąć biało? U mnie wybijają spomiędzy kamieni, też ciekawa jestem czy pozostaną w fazie liści, czy im się uda?
Jasieniec... na łące nie raz widziałam ale w sprzedaży, nie rzucił mi się w oczy... ciekawe...
agata_chrosc... 17:14, 11 sie 2012

Diana, witaj po wakacjach! Zaraz lecę do Ciebie fotki oglądać!
agata_chrosc... 17:19, 11 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Busz się rozrasta tak jak wpisy u Ciebie Piękne bukszpany i róże. Szkoda, że nie będę mogła ich zobaczyć u Ciebie na żywo. Może pocieszymy się jakimś ogrodem w Hortegenbosch
ps. teraz mnie ból pleców dopadł. Jak sobie z tym poradziłaś?

Hej! Ból pleców to jednak nieco łagodniejsza przypadłość niż to, co ja miałam (chyba już mogę w czasie przeszłym). U mnie to był klasyczny dysk wysunięty i ból taki, że wolisz żeby ktoś Cię dobił! Jedyna metoda to leżenie na twardym, smarowanie, trzymanie w ciepłym i żadnych gwałtownych ruchów. Na ból pleców metoda podobna tylko powinno szybciej przejść
Zaczęłam czegoś szukać w s'H.. ale na razie nic ciekawego nie znalazłam. Mój M się podpyta w pracy, bo tam jest jedna osoba, która tam mieszka. Czekam niecierpliwie na nasze spotkanie
agata_chrosc... 17:26, 11 sie 2012

Sonka napisał(a)
Agatko pokaż proszę cały swój ogród z okna z góry, możesz ?, ogrody holenderskie są takie wypieszczone, ale zauważyłam ostatnio, że jest coraz więcej taich mniej zadbanych, czyżby brak czasu?

Sonka,
dyskusje społeczno-polityczne jak najbardziej ciekawe! Swoją drogą na prawdę nie przypuszczałam, że śmieci takie emocje mogą wzbudzić. Na prawdę najwyższa pora, żeby ten problem w Polsce rozwiązać! Jest tyle wzorów, czy to zawsze trzeba Amerykę odkrywać? Nie można wziąć karteczki, ołówka, spisać jak to się komuś innemu udało i samemu tak zrobić? Podobnie jak my na Ogrodowisku Tez korzystamy z doświadczeń innych bo inaczej ktoś taki jak ja latami by się na własnych błedach uczył.
A zdjęcie z góry zrobię tylko najpierw trzeba wszystkie baseny, namioty i inne własności mojego dziecka pochować bo trawy spod tego nie widać Normalnie to bym sama sprzątnęła, ale jeszcze trochę musze uważać, zwłaszcza przy schylaniu więc muszę cierpliwie poczekać aż mój M to pozbiera. A to jest proces długi i skomplikowany! Ale cierpliwości! Kiedyś to zrobi Pozdrawiam!
agata_chrosc... 17:28, 11 sie 2012

Ozz napisał(a)
To ja się wtrące do wątku ,,śmieciowego" - starając się sobie trochę ulżyc z problemem śmieciowym, prasujemy, zgniatamy i rozdrabniamy wszystko co się da. Znajoma kupiła sobie nawet zgniatarkę do puszek - super rozwiązanie zwłaszcza dla tych co mają zwierzaki, bo te puszki cały kosz potrafią zapchać.

Uskuteczniamy też na wszelkie możliwe sposoby domowy recycling - łącznie z pudełkami na prezenty z butelek PET i koszyczkami na kosmetyki z reklamówek Bardzo fajna sprawa, polecam

Dobre! Kiedyś Jan Pietrzak uczył jak robić maszynę do pisania z masła! Pudełko z butelki to w sumie przy tym pestka!
agata_chrosc... 17:32, 11 sie 2012

Cześć Weronika! Nie mam pojęcia jak ma zakwitnąć, bo pierwszy raz je widzę. W zeszłym roku to wszystko było takie zawalone śmieciami, zarośnięte i dzikie, że żadnych zawilcowych liści nie widziałam, a już tym bardziej kwiatów. I jak zaczęły się w tym roku pokazywać to oczywiście nie miałam pojęcia co za jedne. Dopieroż było moje zdumienie, kiedy odkryłam, że to zawilce! Bo akurat właśnie w tym miejscu chciałam białe zawilce posadzić! Żeby tak zza bukszpanów wyglądały No zobaczymy. Oby zakwitły.
A jasieniec byłby idealny, a czy w praktyce da się to zrobić? Też zobaczymy
Kuklik 18:55, 11 sie 2012

Wreszcie zajrzałam, o rety trochę mi się zejdzie zanim rozejrzę się po Twoim ogrodzie...250 stron... narazie zaczęłam od końca z 10 stron, bardzo mi się podoba piękny rozchodnik
JulkAd 19:59, 11 sie 2012

Agatko, mam pytanie. Ty na Ogrodowisku jesteś dłużej niż ja, szukam połączenia hortensji z hostami . Jakby to wyglądało, nie trafiłaś w jakimś wątku na cosik podobnego?
agata_chrosc... 20:11, 11 sie 2012

Kuklik napisał(a)
Wreszcie zajrzałam, o rety trochę mi się zejdzie zanim rozejrzę się po Twoim ogrodzie...250 stron... narazie zaczęłam od końca z 10 stron, bardzo mi się podoba piękny rozchodnik

Witaj Kukliku! Bardzo się cieszę, że do mnie też trafiłaś. Nie zawracaj sobie głowy czytaniem wszystkiego! Pooglądaj lepiej obrazki Pozdrawiam serdecznie