Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 19:56, 05 paź 2012

dobre, dobre ale na razie niech sobie bedzie tylko cień Jak przyjedziesz w odwiedziny to Cie do malowania zagonię
Przetacznik 19:59, 05 paź 2012

Dyplomatyczna odpowiedź Agatko, płot ma ogromne szanse nienaruszenia wobec mojego domatorstwa ; ) Może na całe szczęście dla płotu ; )
agata_chrosc... 20:02, 05 paź 2012

płoty sie zmieniają, ludzie sie zmieniają - może znudzi Ci sie domatorstwo i wybierzesz się w wielka podróż
Przetacznik 20:04, 05 paź 2012

płoty mchem porastają i ludzie czasem też : )

Ale może rowerowa podróż kiedyś mnie czeka...
agata_chrosc... 20:09, 05 paź 2012

Weronika, to Ty sie juz wybierasz mchem porastać?? Zdecydownie za wczesnie To juz lepiej wsiadaj na ten rower
Syla 20:17, 05 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Ni i nareszcie wyszło słońce. Dziecko w szkole więc zabrałam się za sadzenie. I skończyłam! Zaraz pokażę, tylko uprzedzam, że troszkę wyobraźni trzeba miec, żeby efekt zobaczyc. Bo na razie zamiast jeżówek są nędzne suche listki, zamiast trzcinników kepki trawki niskiej, zamiast poletka bylicy jeden mały badylek, zamiast rozplenic suche kepki itp, itd. A więc bardzo prosze sięgnąć do bogatych zasobów wyobraźni i wyobrazić sobie jak to będzie wyglądało w lecie przyszłego roku
a oto całośc widziana na wprost:

i przejście lusterkiem do innego wymiaru

Wpadłam w odwiedzinki i napaćkałam nad piękną rabatką pozdrawiam
agata_chrosc... 21:00, 05 paź 2012

Syla, jak miło Cie widzieć Zwłaszcza, że trawki od Ciebie znalazły tu swoje miejsce I jeszcze z lusterkiem wpadłaś Ciekawe jaki by to dało efekt? trzeba bedzie przymierzyć Dzięki wielkie Syla, pozdrawiam jak zwykle bardzo mocno
Syla 21:41, 05 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Syla, jak miło Cie widzieć Zwłaszcza, że trawki od Ciebie znalazły tu swoje miejsce I jeszcze z lusterkiem wpadłaś Ciekawe jaki by to dało efekt? trzeba bedzie przymierzyć Dzięki wielkie Syla, pozdrawiam jak zwykle bardzo mocno

Moje bazgrołki bardziej szpecą niż inspirują ale zeskanuję Ci tego pomysła i załączę oryginalną fotkę , bo może warto pomyśleć i może gdzieś a nie koniecznie tu da się coś takiego zmajstrować Fajnie , że roślinki mają się dobrze
Syla 21:47, 05 paź 2012

już mam to zdjęcie po lewej w górnym rogu ...

Zdjęcie z książki Projektowanie ogrodów Herta Simon
agata_chrosc... 21:56, 05 paź 2012

dzięki Syla kiedys pomysł z lustrem podrzuciła mi tez Ana i zastanawiłam sie wtedy czy nie dac lustra całkiem z tyłu ogrodu - tam będzie trochę żwiru, hosty, paprocie, sporo cienia - taki lustrzany efekt może faktycznie wyglądać na przejcie do nowej przestrzeni. Bo na tej nowej rabacie to jest cały czas słońce i efekt moze byc taki, że będzie blikowac i latarnia się z tego zrobi No, ale widzisz, coś jest z tym lustrem, trzeba będzie pomyslec. A swoja drogą ksiażka fajna? może sobie zakupie, bo za tydzień do Polski jadę