Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Ozz 09:48, 08 paź 2012

sadzić tulipany botaniczne dziewczęta
agata_chrosc... 09:52, 08 paź 2012

Ozz napisał(a)
sadzić tulipany botaniczne dziewczęta

no tak, ale to jednak nie ten sam efekt. nawet mam z zeszłego roku troche takich i się zastanawiam gdzie je teraz wsadzić. ALe jednak te wielkie, we wszystkich kolorach teczy...mmmm
popcorn 09:54, 08 paź 2012

Botaniczne mam, swietne sa! Zwlaszcza Tarda i nie trzeba wykopywac... ale te pełne, papuzie - bardzo lubię... najwyżej za parę lat ich nie będzie, posadzę nowe!
agata_chrosc... 10:00, 08 paź 2012

a ja najbardziej lubie pojedyncze, jednolite w kolorze, ale za to o wielkich kielichach. Ale i te o mniejszych też. Czasem mają takie kolory, że oczu oderwac nie można. Mam z zeszłego roku takie niewysokie w kolorze czerwonego wina, niesamowicie głęboka barwa, jeszcze taki matowy nalot, który pogłebia dodatkowo te czerwień. No cudo!
popcorn 10:05, 08 paź 2012

Agatko Ty w Holandii to masz wybor! U nas wiekszosc cebul tez z Holandii, ale na pewno nie w takiej ilosci odmian.. pozdrawiam!
Ozz 10:08, 08 paź 2012

osobiście bardzo lubię też T. turkestanica, który ma po kilka kwiatków na łodyżce, zawsze to dla mnie był taki ewenement ale fakt, że kwiaty ma drobne, więc spektakularnego efektu nie będzie

(p.s. choć przyznaję się, że zakupiłam w tym roku na balkon też duże tulipany w czarnym kolorze )
agata_chrosc... 10:13, 08 paź 2012

popcarol napisał(a)
Agatko Ty w Holandii to masz wybor! U nas wiekszosc cebul tez z Holandii, ale na pewno nie w takiej ilosci odmian.. pozdrawiam!

pewnie to i prawda, ale ja prawdę mówiąc kupiłam w większości bardzo popularne odmiany, bo najbardziej mi sie podobają, n a pewno tez do dostania w Polsce. Tylko jedną nowość chciałam sobie zamówić, ale juz dałam spokój - najwyżej bedzie coś nowego na przyszły rok.
agata_chrosc... 10:13, 08 paź 2012

Ozz napisał(a)

osobiście bardzo lubię też T. turkestanica, który ma po kilka kwiatków na łodyżce, zawsze to dla mnie był taki ewenement ale fakt, że kwiaty ma drobne, więc spektakularnego efektu nie będzie

(p.s. choć przyznaję się, że zakupiłam w tym roku na balkon też duże tulipany w czarnym kolorze )

a jakie ? Queen of night czy coś innego?
beta 10:22, 08 paź 2012

Agatko czy ja dobrze przeczytałam? 200 cebul wsadziłaś i to jeszcze nie koniec? matko! jak to wszystko zakwitnie to cudownie będzie

a na jaką kolorystyke postawiłaś?
beta 10:26, 08 paź 2012

a tak wogólę Dziewczyny to jestem pełna podziwu dla Waszej znajomości odmian tulipków i nie tylko rzucacie nazwami że aż miło

jak Wy to robicie? ....ech....