Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 10:29, 08 paź 2012

prawie 200, ale wiekszośc to maluchy - białe szafirki i troche puszkinii. Tulipanów tylko 25 i 30 białych narcyzów. Maluchy to łatwo sie wsadza za pomoca takiego szpikulca do robienia dziur, ale te duże to męka. Ta skończona właśnie rabatka to będzie biało-koralowa . wkleiłam zdjęcie z Keukenhof z tegorocznej wiosny , które było wzorem do zgapiania. Tulipany koralowe, a reszta biała. Chciałam jeszcze białe anemony, ale nie kupiłam na czas i nie bedzie. Druga rabata będzie ciemno i jasnofioletowa,a trzecia biało-pomarańczowa, ale one w różnym czasie kwitną więc nie powinno się gryźć
agata_chrosc... 10:30, 08 paź 2012

beta napisał(a)
a tak wogólę Dziewczyny to jestem pełna podziwu dla Waszej znajomości odmian tulipków i nie tylko rzucacie nazwami że aż miło

jak Wy to robicie? ....ech....

no ja na przykład najpierw czytam, a potem cos z tego zapamietuję. Taka kolejność mi sie zazwyczaj sprawdza
beta 11:10, 08 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
prawie 200, ale wiekszośc to maluchy - białe szafirki i troche puszkinii. Tulipanów tylko 25 i 30 białych narcyzów. Maluchy to łatwo sie wsadza za pomoca takiego szpikulca do robienia dziur, ale te duże to męka. Ta skończona właśnie rabatka to będzie biało-koralowa . wkleiłam zdjęcie z Keukenhof z tegorocznej wiosny , które było wzorem do zgapiania. Tulipany koralowe, a reszta biała. Chciałam jeszcze białe anemony, ale nie kupiłam na czas i nie bedzie. Druga rabata będzie ciemno i jasnofioletowa,a trzecia biało-pomarańczowa, ale one w różnym czasie kwitną więc nie powinno się gryźć

ale fajnie to sobie poukaładałaś

bedzie fajnie, kolorowo i radośnie

anemony
-następne obce dla mnie słowo czas na naukę
agata_chrosc... 11:18, 08 paź 2012

a nie, to przepraszam, to są zawilce, ale tutaj sie tak przyzwyczajam do nazw łacińskich, że czasem mi łatwiej niz polski odpowiednik znaleć. Bo ja w Polsce nigdy sie roślinnością nie interesowałam i większości nazw po prostu nie znam hi,hi , dziwne takie
Ozz 12:24, 08 paź 2012

Cebulowe maluchy mają tę niepodważalną zaletę, że nie trzeba ich wykopywać.

Tak, kupiłam tę Queen i jeszcze jakiś drugi pierzasty już wiem - Black Parrot

Ale generalnie inwestuję w botaniczne, bo mi te duże nie chcą wschodzić w donicach :/
JulkAd 13:07, 08 paź 2012

Zajrzałam, poczytałam i uciekam do porządków domowych..bo tydzień się pracowity zapowiada ...w pracy do późna będę siedzieć (chyba za karę w oślej ławce)
Pozdrawiam cieplutko (u nas brr... zimny wiatr) i miłego tygodnia życzę
Milka 13:11, 08 paź 2012

Rabata z cebulowymi zapowiada się wspaniale
Syla 16:31, 08 paź 2012

Ok .... to już wstawiam obiecane duże zdjęcie lusterka ......

Projektowanie ogrodów Herta Simon
AniaDS 20:07, 08 paź 2012

Ojej
agata_chrosc... 20:21, 08 paź 2012

Ozz napisał(a)
Cebulowe maluchy mają tę niepodważalną zaletę, że nie trzeba ich wykopywać.

Tak, kupiłam tę Queen i jeszcze jakiś drugi pierzasty już wiem - Black Parrot

Ale generalnie inwestuję w botaniczne, bo mi te duże nie chcą wschodzić w donicach :/

pewnie niedługo cos wymyslisz niestandardowego i będą rosły Ja tez sadze w tym roku Queen of night w duecie z Rosalie - razem 145 sztuk, mam nadieję, e będa zauważalne