Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

zuza12 09:58, 05 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Cześć Agata.
Bierz się dziewczyno za te uszka, bo czas biegnie i obowiązków coraz wiecej. Ja ulepiłam juz 100 szt. z mięsem. W sobote biore sie za uszka z pieczarkami.
Pozdrawiam

ale z mięsem to mam nadzieję nie na Wigilię Kto to jadał w Wigilię "goloneczke w piwie"?

Oczywiście że Wigilia u nas tradycyjnie postna. Robię na stół wigilijny uszka z pieczarkami i grzybami suszonymi, te z mięsem wciągamy w pozostałe dni.
an_tre 19:38, 05 gru 2012

Agato ale u ciebie rozchodzą się już zapachy świąteczne a i za oknem widoki też zimowe pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Ozz 21:26, 05 gru 2012

agata_chroscicka napisał(a)

A ta kutia z makaronem to brzmi trochę jak kluski z makiem, które też moja Mama robiła. Właściwie nie wiem dlaczego jakoś wypadły mi z wigilijnego menu. Chociaz nie! JUż wiem! Muszę sobie w końcu maszynkę do mielenia z Polski przywieżć, bo tutaj nie można czegoś takiego kupić. A do mielenia maku maszynkę trzeba mieć.

O moje drogie Panie - na skróty się chodzi Jeśli ma być jak przed wojną to żadnej maszynki, ino makutra i silny mężczyzna jest potrzebny! Przyznam się, że do kutii mak zawsze się u nas ,,rozcierało", zwłaszcza swieższy, bo wtedy ma sok. Zabawa po kolei dla każdego z domowników murowana
agata_chrosc... 13:37, 06 gru 2012

popcarol napisał(a)
Rzeczywiście zupełnie inaczej... powodzenia, trzymam kciuki żeby śnieg był i żeby potrawy się udały,a Holendrom smakowało Ale fajnie! Lubię takie wyzwania
miłego dnia!

Wyzwanie jest i mam zamiar mu sprostać! A kciuki jak najbardziej się przydadzą
agata_chrosc... 13:38, 06 gru 2012

zuza12 napisał(a)

Cześć Agata.
Bierz się dziewczyno za te uszka, bo czas biegnie i obowiązków coraz wiecej. Ja ulepiłam juz 100 szt. z mięsem. W sobote biore sie za uszka z pieczarkami.
Pozdrawiam

ale z mięsem to mam nadzieję nie na Wigilię Kto to jadał w Wigilię "goloneczke w piwie"?

Oczywiście że Wigilia u nas tradycyjnie postna. Robię na stół wigilijny uszka z pieczarkami i grzybami suszonymi, te z mięsem wciągamy w pozostałe dni.

no to kamień z serca
agata_chrosc... 13:39, 06 gru 2012

an_tre napisał(a)
Agato ale u ciebie rozchodzą się już zapachy świąteczne a i za oknem widoki też zimowe pozdrawiam

a zaraz będą jeszcze bardziej zimowe. Pozdrawiam Aniu
agata_chrosc... 13:41, 06 gru 2012

Ozz napisał(a)

A ta kutia z makaronem to brzmi trochę jak kluski z makiem, które też moja Mama robiła. Właściwie nie wiem dlaczego jakoś wypadły mi z wigilijnego menu. Chociaz nie! JUż wiem! Muszę sobie w końcu maszynkę do mielenia z Polski przywieżć, bo tutaj nie można czegoś takiego kupić. A do mielenia maku maszynkę trzeba mieć.

O moje drogie Panie - na skróty się chodzi Jeśli ma być jak przed wojną to żadnej maszynki, ino makutra i silny mężczyzna jest potrzebny! Przyznam się, że do kutii mak zawsze się u nas ,,rozcierało", zwłaszcza swieższy, bo wtedy ma sok. Zabawa po kolei dla każdego z domowników murowana

a gdzie ja Ci takiego przedwojennego mężczyznę znajdę?! Moja Mama ma taką starą książkę kucharską, gdzie sa przepisy na przykład takie - wziąć kopę jaj i niech służąca całą noc z cukrem uciera. to maszynka jednak taniej wychodzi niż służąca
agata_chrosc... 13:44, 06 gru 2012

No a dziś zastał mnie na dole taki widok:

agata_chrosc... 13:47, 06 gru 2012

no to uchyliłam drzwi i jeszcze kilka fotek zrobiłam

agata_chrosc... 13:52, 06 gru 2012

A potem było jeszcze ładniej bo wyszło słońce!