Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

popcorn 13:07, 06 lut 2013

agata_chroscicka napisał(a)

Zaglądam, pozdrawiam! Oczary obserwuję w necie

podglądasz je w komputerze? bidulki

planuję zakup i szukam, czytam - podglądam
Panna super! Ale masz zdolności! wow!

pozdrawiam!
Przetacznik 16:11, 06 lut 2013

oops! No bo ja nie przypuszczałam, że sama namalowałaś! Jak bym wiedziała, to bym sobie na nią popatrzyła. A dlaczego akurat to dzieło wzięłaś na warsztat?

A dlatego, że obok wisi też panna czytająca list a na przeciwległej ścianie fragment "alegorii malarstwa" - chyba z 5 Vermeerów skopiowałam, bo urzeka mnie to światło padające do wnętrz na jego obrazach, te detale, barwy, spokój i nostalgia. No i niezłe wyzwanie to było dla mnie... : )
Ozz 21:26, 06 lut 2013

Przetacznik napisał(a)
No wiesz co! Moja krwawica, nad tą kopią się naprawdę namęczyłam i ze strachu że jednym nieuważnym pociągnięciem pędzelka zepsuję kończyłam ją przeszło rok : )

Wow, brak słów! A ja się rozbijam po muzeach, żeby zobaczyć, no

Agata - kiedyś na pewno
Urszulla 21:28, 06 lut 2013

Jestem pod wrażeniem Weroniko
Przetacznik 21:37, 06 lut 2013

no, czuję się doceniona, dziękuję ; ) a teraz kasuj Agato bo nabałaganiłam i się nam wątki pomieszają ; )
agata_chrosc... 17:45, 09 lut 2013

A co będę kasowac, pewnie z rozpędu ktoś pomyśli, że to ja namalowałam i zaraz samopoczucie się polepszy
A teraz kolejny atak zimy. Niby już wiosna, a jednak zima tak łatwo nie chce się poddać. W sumie to jest dość długa zima. Cały styczeń i jak do tej pory niemal cały luty ze śniegiem i mrozem. a do marca już niecałe 3 tygodnie!. Ale póki co obrazki zimowe:

EPODLAS 18:07, 09 lut 2013

Agato, u mnie też znowu zima. Ale ja już wiosnę czuję w powietrzu. Oczar, naprawdę zachwyca, ile ma kwiatów. I piszesz, że pięknie pachnie. Wierzę, bo nigdy nie widziałam kwitnącego oczara.
agata_chrosc... 21:13, 10 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Agato, u mnie też znowu zima. Ale ja już wiosnę czuję w powietrzu. Oczar, naprawdę zachwyca, ile ma kwiatów. I piszesz, że pięknie pachnie. Wierzę, bo nigdy nie widziałam kwitnącego oczara.

W Polsce faktycznie są rzadkie - ja tez nie widziałam. Ale Ozz pisała, że całkiem sporo spotkałą. Może u dzieci w Anglii spotkasz? Pozdrawiam Bożenko
agata_chrosc... 21:17, 10 lut 2013

I jeszcze trochę zimy z wiosną
Niby Holandia, a jaki swojski widok

a tu juz wiosenna wierzba spod śniegu wygląda
agata_chrosc... 21:20, 10 lut 2013

i jeszcze trochę wiosny: