Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 10:51, 15 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Cudne cebulowe u Ciebie, Agatko!
Tessę kuruj! Będzie dobrze

pozdrawiam!

juz jest w zasadzie nieźle, ale pokurować też przyjemnie
cebulowe ciągle w blokach startowych, ale cierpliwie czekam
agata_chrosc... 10:56, 15 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Mnie się podoba, że kurujesz Tess, jak Matka Polka....niech malutka zdrowieje
no i chyba będę podziwiać pionierskie urządzenie, może i ja o takim pomyślę, to latanie i rozwijanie węża wkurza mnie na maksa i ile czasu zajmuje!

Irenka, jak ja bym takie hektary miała jak Ty, to bym sie pięciu minut nie zastanawiała, tylko nawodnienie założyła. Już tu kiedyś propagowałam to rozwiązanie. Chodzi bowiem o to, że wcale nie koniecznie trzeba sobie fundować skomplikowany system sterowany elektronicznie, z jakimiś elektrozaworami, czujnikami etc. Czyli wszystko albo nic. A ja mam prosty system węży podziemnych zakończonych spryskiwaczami i dwie linie kroplujące. I chodzi o to, żeby nie stać z wężem nad trawnikiem , tylko żeby sie sam podlewał. Ot co! ale wąż w bębnie coraz bardziej mi sie podoba i sobie taki zaraz sprawię to będziesz mogła Irenko sama zobaczyć czy warto
Enya73 13:38, 15 kwi 2013

Agatko,napisałam do Ciebie na priv pozdrawiam i miłego dnia życzę
agata_chrosc... 14:38, 15 kwi 2013

odpowiedziałam na prv
Enya73 14:40, 15 kwi 2013

Ja też już odpisałam
Milka 14:42, 15 kwi 2013

Koniecznie sobie obejrzę
miałam tyle planów na ten rok, ale ta obsuwa z pogodą i chorowaniem, trochę je popsuła, cos jednak pewnie zrealizuję
GabiK 16:06, 15 kwi 2013

Hop, hop, pojawiam się wiosennie jak tulipan. Moim w ogródku jeszcze daleko do Twoich, ale kiełki się pokazują i to całkiem sporo. będę miała tulipany!

A propos nalotów- chyba czas krystalizować nasze plany. Napiszę do Ciebie
agata_chrosc... 16:26, 15 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Koniecznie sobie obejrzę
miałam tyle planów na ten rok, ale ta obsuwa z pogodą i chorowaniem, trochę je popsuła, cos jednak pewnie zrealizuję

spokojnie wszystko się zrobi
agata_chrosc... 16:27, 15 kwi 2013

GabiK napisał(a)
Hop, hop, pojawiam się wiosennie jak tulipan. Moim w ogródku jeszcze daleko do Twoich, ale kiełki się pokazują i to całkiem sporo. będę miała tulipany!

A propos nalotów- chyba czas krystalizować nasze plany. Napiszę do Ciebie

wow! Gabik! a to Ci dopiero! jak fajnie, że jesteś
no to krystalizujmy, czekam na wiadomość
wojtas2101 23:47, 15 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)

no to ja mam nadzieję, że plan sie skrystalizuje Za dwa tygodnie Keukenhof będzie w rozkwicie. A i moje tulipany powinny już wszystkie się pokazać. Planujcie i aby szybko

Witaj Agata
Przeglądałem twój wątek i widze że wiosna u Ciebie w pełni, zastanawiam się nad wyjazdem do Keukenhof dobrze że piszesz że bedzie jeszcze co oglądać - podbudowało mnie to na duchu że warto jednak jechać do Holandii na początku maja.