Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 20:51, 14 kwi 2013

KasiaWB napisał(a)
Cuuudownie

dzięki Kasiu
agata_chrosc... 20:52, 14 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Tak jak Kasia z Bawarii i Ty Agato mieszkasz w ciepłym kraju, mimo tej zimnej wiosny. Śliczne te kompozycje w donicach.

zimna wiosna, ale jednak cieplejsza niż w Polsce, nie da sie ukryć. Donice dziekują
Przetacznik 20:58, 14 kwi 2013

Fajne te donice gliniane, tak wszystko gra w Twoim ogrodzie, no i teraz widać jak starannie rozplanowałaś rabaty z cebulowymi świetnie współgrają z tymi trawami wkomponowanymi. A jaki zapach będzie jak rozkwitną żonkile i tulipany, obłęd!
Enya73 21:05, 14 kwi 2013

Na takie zdjęcia czekałam Uwierzyłam, że wiosna w Holandii czeka na nas Jutro się z Tobą skontaktuję na priv. Mam już przewodnik po Amsterdamie. Uzgodnimy szczegóły, gdzie się umówimy na spotkanie Ok?

Pozdrawiam wiosennie. U mnie też już wiosna na całego
agata_chrosc... 21:13, 14 kwi 2013

Przetacznik napisał(a)
Fajne te donice gliniane, tak wszystko gra w Twoim ogrodzie, no i teraz widać jak starannie rozplanowałaś rabaty z cebulowymi świetnie współgrają z tymi trawami wkomponowanymi. A jaki zapach będzie jak rozkwitną żonkile i tulipany, obłęd!

Weronika, Ty to nawet dla takiej sieroty jak ja dobre sowo znajdziesz Żonkile to pachną, pamiętam. Ale tulipany chyba nie za bardzo Ale nic się nie martw! Na Twoją cześć to mogę je poperfumować A tak poważnie to zdaje się , ze jakieś odmiany pachnące są, ale te moje do nich nie należą niestety. Ale będziemy żonkile wąchać
agata_chrosc... 21:14, 14 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Na takie zdjęcia czekałam Uwierzyłam, że wiosna w Holandii czeka na nas Jutro się z Tobą skontaktuję na priv. Mam już przewodnik po Amsterdamie. Uzgodnimy szczegóły, gdzie się umówimy na spotkanie Ok?

Pozdrawiam wiosennie. U mnie też już wiosna na całego

pisz oczywiście, umówimy sie bo to już zaraz przeciez. myslę, ze mozesz spać spokojnie - na pewno w weekend będzie już większość kwitła
Milka 21:21, 14 kwi 2013

Obejrzałam, i jest cudnie wszystko niesamowicie bujnęło, a ta nowa odmiana szafirka ...kolor boski
będę podziwiać wszystkie tulipany i żonkile osobiście
u nas też dziś było ciepło, wbrew rozsądkowi poszłam do ogrodu
baraga1904 21:25, 14 kwi 2013

...pieknie wiosennie u ciebie Agatko.... Holandia to zawsze z kwiatami cebulowymi mi sie kojarzy...
...mam nadzieję że za dwa tygodnie jeszcze będzie ich dużo...
pozdrawiam ciepło...
Magda70 21:46, 14 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Ewo,
tak się ze mną droczysz!!! Oczywiście, że Holandia! No i nie powiesz mi, że godzinki nie znajdziecie, żeby mnie odwiedzić! Tu jest wszędzie blisko i wszędzie różne ciekawe rzeczy są. Nie wiem czy i co już w Holandii widziałaś? I czy tylko i wyłacznie południowa część? Południe to oczywiście Maastricht - bardzo ładne miasto, ale prawdziwa Holandia to Delft, Haarlem, Leida, Utrecht. A dla dzieci Efteling - fantastyczne miejsce z bajek
Ale jeśli faktycznie będziecie twardzi i tylko na południe, to napiszę Ci co jeszcze tam warto zobaczyć. Jednak liczę, że do mnie wpadniecie

Ogród w Appeltern
agata_chrosc... 22:01, 14 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam, i jest cudnie wszystko niesamowicie bujnęło, a ta nowa odmiana szafirka ...kolor boski
będę podziwiać wszystkie tulipany i żonkile osobiście
u nas też dziś było ciepło, wbrew rozsądkowi poszłam do ogrodu

tylko nie przesadzaj Irenka bo żonkile by się zapłakały gdybyś z powodu choroby ich nie odwiedziła!