Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 22:02, 14 kwi 2013

baraga1904 napisał(a)
...pieknie wiosennie u ciebie Agatko.... Holandia to zawsze z kwiatami cebulowymi mi sie kojarzy...
...mam nadzieję że za dwa tygodnie jeszcze będzie ich dużo...
pozdrawiam ciepło...

będzie bardzo dużo!
agata_chrosc... 22:04, 14 kwi 2013

Magda70 napisał(a)

Ogród w Appeltern

no tak, ale raczej nie teraz bo cebulowe są znacznie ciekawsze w Keukenhof a nic innego na razie tam nie ma. jeśli do Appeltern to w pełni lata, wtedy faktycznie jest na czym oko zawiesić
ewalm 22:54, 14 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)

no to ja mam nadzieję, że plan sie skrystalizuje Za dwa tygodnie Keukenhof będzie w rozkwicie. A i moje tulipany powinny już wszystkie się pokazać. Planujcie i aby szybko

Krystalizujemy. Całe popołudnie przy ognisku krystalizowaliśmy razem ze znajomymi. Oni jadą za tydzień, więc temat wszystkich interesował.
Madzenka 06:39, 15 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)

A niech nalatują jak najwięcej. mam nadzieję, że i Bociek lotem koszącym kiedyś zawita. Lepiej wcześniej niż później a bo to wiadomo ile jeszcze człowiekowi pisane?
A co do węża to ja już zapodałam, że tylko takiego najdroższego, potrójnie zbrojonego, ze wszystkimi bajerami! I niech tam sobie gadają , że snobuję się na profesjonalnego ogrodnika czy tam coś. mam tak dosyć tego skręcającego się węża, że gotowa jestem zapłacić jak za zboże. Tylko czy on, ten wąż, powinien być na zwykłym bębnie, na przykład takim na kółkach, czy lepiej na takim zwijanym jak odkurzacz. To drugie jest na pewno wygodniejsze, tylko czy wytrzyma dłuzej niz jeden sezon. oto jest pytanie - dlatego postawiłam tę kwestię na tak zwanym forum, bo a nóż widelec ktoś ma cos takiego jakis czas i moze coś napisać. Ale jeśli nie, to chyba pionierką zostanę

Chyba będziesz pionierką.....
Ja mam wąż zbrojony ale na korbkę. Nie skręca się ale ale siłą mięśni trzeba zwijac... 30 m nie jest proste...
Z tym automatem pewnie tak jak w kablu przy odkurzaczu.... Działa działa a potem nagle odmawia współpracy.... Wtedy nawiniesz na bęben z korbką

Donice z wiosennymi kwiatami obłędne! A rabatę biało-żółto -pomarańczową od Ciebie skopiowałam
agata_chrosc... 07:47, 15 kwi 2013

ewalm napisał(a)

Krystalizujemy. Całe popołudnie przy ognisku krystalizowaliśmy razem ze znajomymi. Oni jadą za tydzień, więc temat wszystkich interesował.

to u Ciebie juz sezon ogniskowy! Ja juz wczoraj wywąchałam, że sąsiedzi grilla odpalili!
No to znajomi szlak przetrą. Na prawdę bardzo bym się ucieszyła, gdybyś z całą rodziną do nas wpadła. pilnie czekam na wieści krystlizacyjne
agata_chrosc... 07:50, 15 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)

Chyba będziesz pionierką.....
Ja mam wąż zbrojony ale na korbkę. Nie skręca się ale ale siłą mięśni trzeba zwijac... 30 m nie jest proste...
Z tym automatem pewnie tak jak w kablu przy odkurzaczu.... Działa działa a potem nagle odmawia współpracy.... Wtedy nawiniesz na bęben z korbką

Donice z wiosennymi kwiatami obłędne! A rabatę biało-żółto -pomarańczową od Ciebie skopiowałam

Marzenko, bardzo się cieszę, że po dłuższej przerwie znowu zaglądasz. Może się odważę i ja zajrzę do Ciebie. Z tym wężem to racja - jak się pudło popsuje to się zwykły bęben kupi i nawinie, ale co sobie człowiek poleniuchuje to jego
A z powodu kopiowania rabaty duma mnie rozpiera. Rozpierała by jeszcze bardziej, gdyby to był mój rewelacyjny pomysł, ale on ściągnięty żywcem z Keukenhof. No to chyba musi być dobry Pozdrawiam
ewalm 09:01, 15 kwi 2013

A, nie bardzo z tymi szlakami. Znajomi mieszkali kilka lat w Holandii i teraz to odbywają podróże sentymentalne. I chyba Amsterdam chcą zwiedzać.

07.47 i już przy kompie...gdybym mogła spałabym o tej porze w najlepsze.
agata_chrosc... 10:25, 15 kwi 2013

ja gdybym mogła to tez bym spała! ale jak wiadomo, kto ma pszczoły ten ma miód, kto ma dzieci - musi wstawać wcześnie na dodatek jakiś kaszel moją dopadł na samą wiosnę. Całą zimę kompletnie nic, a teraz coś ją zainfekowało i cała noc kaszlała, no i do szkoły nie puściłam - niech sobie posiedzi w domu i pokaszle w spokoju. Całkiem ni e po holendersku to jest, bo każde holenderskie dziecko poszłoby do szkoły w dużo gorszym stanie niż Tessa jest teraz, ale czasem wyłazi ze mnie Matka Polka i przesadzam.
A znajomi przez te kilka lat nie zdążyli do Amsterdamu dotrzeć? To mają teraz jak znalazł
popcorn 10:30, 15 kwi 2013

Cudne cebulowe u Ciebie, Agatko!
Tessę kuruj! Będzie dobrze

pozdrawiam!
Milka 10:35, 15 kwi 2013

Mnie się podoba, że kurujesz Tess, jak Matka Polka....niech malutka zdrowieje
no i chyba będę podziwiać pionierskie urządzenie, może i ja o takim pomyślę, to latanie i rozwijanie węża wkurza mnie na maksa i ile czasu zajmuje!