Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

agata_chrosc... 21:56, 26 kwi 2013

bociek napisał(a)
Agatko, czytam i ogladam jak cudowny czas mialas Fajni goscie, piekne okolicznosci przyrody i Ty jako Gospodyni. Czegoz chciec wiecej
I powiem Ci, ze te lany cebulowych masz nieprawdopodobne. Co sie dzieje jak to wszystko przekwitnie, czy masz tam posadzone cos co zakrywa usychajace listki? Pytam, bo sie napalilam jak szczerbaty na suchary na takie lany tulipkow, narcyzow i szafirkow

jakie tam łany, kilka cebulek raptem a tam, gdzie rosną to już czai sie druga zmiana. Na jednej rabacie są hortensje Annabelle podsadzane hostami, na drugiej, tam gdzie szafirki, są paprocie, na trzeciej cała masa bylin - od agastache, przez jeżówki (co to ich nie lubisz), trawy, przegorzany, rudbekie a także berberysy i wreszcie na trzeciej róże. Najlepiej pewnie hosty zakryją, najgorzej róże, ale w sumie to zobaczymy bo to będzie mój pierwszy raz z taka ilością tulipanów i innych cebul.
czekam kiedy najdzie Cię ochota na wizytę w kultowym juz Keukenhof.
agata_chrosc... 21:58, 26 kwi 2013

GabiK napisał(a)
Agatko, o to to, dobrze prawisz. Dlatego ja tak kocham łączenie kolorów. Można się wykazać.

a no widzisz, i ciekawiej jest niż takie monokultury
Przetacznik 16:48, 28 kwi 2013

do białych narcyzów dołączyły różowe tulipany i wygląda nieźle

to zdjęcie/ zestawienie trafnie wyraża atmosferę wiosny - świeżość, trochę chłodu i piękna barwa tulipana
patrzę z podziwem na Twoje ogrodowe , pokazy ,z podziwem i tak mi szkoda, że nie na własne oczy...
agata_chrosc... 21:44, 28 kwi 2013

I ja bardzo żałuję ale co zrobić? pozostaje czekać do następnego razu, który jestem przekonana, w końcu nastąpi
Właśnie zakończyło się spotkanie z Ewą z Ramstein - sama jest bardzo fajna i ma świetną rodzinę, bardzo było miło choć wpadli tylko na chwilkę dosłownie. Ale cieszę się, że mogłam Ewę poznać. Mam nadzieję, że to nie było nasze ostatnie spotkanie.
Pozdrawiam Weronika
Diana 11:43, 29 kwi 2013

Kochana ... oglądałam sobie Wasze cudne spotkanie, te piękne kwieciste zdjęcia .. ach szkoda, że mnie tam nie było. Czytam, że może jakiś zlot? Może udałoby mi się dołączyć.
pozdrawiam serdecznie
ewalm 01:02, 30 kwi 2013

Agatko : )
Dziękujemy : ) Bardzo, bardzo nam miło było Was poznać. Spotkamy się jeszcze na pewno, choć już pewnie w W-wie. Chyba że wybierzecie się do Niemiec przed 20 czerwca? Twój ogródek to prawdziwe Małe Keukenhof : )

Zdjęcia dopiero zrzuciłam na laptop. Jak tylko przejrzę prześlę Ci, ale dziś już nie dam rady. Do domu dotarliśmy koło 00.30 i dziś byliśmy padnięci, a w tym tygodniu mamy gości z Polski, dziś przyjechali, więc jeszcze obowiązki gospodyni mnie wzywają.

Dobrej nocy

agniecha973 07:57, 30 kwi 2013

Świetne wiosenne kompozycje u Ciebie Agato. Jestem zachwycona! Widzę, że trzeba jednak postawić na dużą ilość cebulowych, bo one strasznie cieszą po zimie. Pozdrówka.
agata_chrosc... 21:28, 30 kwi 2013

Diana napisał(a)
Kochana ... oglądałam sobie Wasze cudne spotkanie, te piękne kwieciste zdjęcia .. ach szkoda, że mnie tam nie było. Czytam, że może jakiś zlot? Może udałoby mi się dołączyć.
pozdrawiam serdecznie

Witaj Diano,
ja też mam nadzieję, że zlot dojdzie do skutku i oczywiście, że także sie na nim znajdziesz
agata_chrosc... 21:32, 30 kwi 2013

ewalm napisał(a)
Agatko : )
Dziękujemy : ) Bardzo, bardzo nam miło było Was poznać. Spotkamy się jeszcze na pewno, choć już pewnie w W-wie. Chyba że wybierzecie się do Niemiec przed 20 czerwca? Twój ogródek to prawdziwe Małe Keukenhof : )

Zdjęcia dopiero zrzuciłam na laptop. Jak tylko przejrzę prześlę Ci, ale dziś już nie dam rady. Do domu dotarliśmy koło 00.30 i dziś byliśmy padnięci, a w tym tygodniu mamy gości z Polski, dziś przyjechali, więc jeszcze obowiązki gospodyni mnie wzywają.

Dobrej nocy

Ewo,
to ja dziekuję, że do nas wpadliście choć plan napięty i daleko do domu. Tak przypuszczałam, że jesteś ciekawą i fajną osobą i sprawdziło się Juz pierwsze zdjęcie bardzo mi sie podoba! czekam niecierpliwie na następne.
Niestety przed 20 czerwca raczej nei damy rady zapuścić się do Niemiec. A czy Wy już tak szybko wracacie? Myślałam, że jeszcze z rok tam będziecie.
Na pewno podczas następnej wizyty w Warszawie sie spotkamy
Pozdarwiam serdecznie i ucałuj wszystkich domowników ze szczególnym uwzględnieniem najmłodszej. Myślę, że gdyby miały szanse to świetnie by sie z Tessą dogadały tak na dłużej
agata_chrosc... 21:33, 30 kwi 2013

agniecha973 napisał(a)
Świetne wiosenne kompozycje u Ciebie Agato. Jestem zachwycona! Widzę, że trzeba jednak postawić na dużą ilość cebulowych, bo one strasznie cieszą po zimie. Pozdrówka.

oj cieszą! jak mało co! Bardzo polecam bo one w sumie proste są i niezawodne. A widoki od rana cieszą