Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Milka 12:38, 26 kwi 2013

a wiesz, że nieźle to wygląda, naprawdę Keukenhof, wszystkie tulipany piękne!
moje narcyzy nie pachną, szkoda, boski zapach i jak klon ruszył, jak byliśmy, to zero liści miał;
czaruj pogodę, bo Ewa musi odreagować zimę
GabiK 12:41, 26 kwi 2013

Agatko nie dopisałam, że mnie się też te dziwolągi tulipanowe bardzo podobają. Ale też bym nie chciała, żeby mi pomarańczowe zamiast białych i różowych wyrosły. Ciekawe czy u mnie nie będzie niespodzianek - ale to jeszcze długo niestety. Same liście na razie.
agata_chrosc... 14:48, 26 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
a wiesz, że nieźle to wygląda, naprawdę Keukenhof, wszystkie tulipany piękne!
moje narcyzy nie pachną, szkoda, boski zapach i jak klon ruszył, jak byliśmy, to zero liści miał;
czaruj pogodę, bo Ewa musi odreagować zimę

no akurat dzisiaj leje od rana bez chwili przerwy. Jak to dobrze, że jak byliście nic takiego nie miało miejsca bo nie wiem co byśmy zrobili. Chyba tylko te wynalazki Zygmunta mogłyby pomóc Ale trawnik po nawozie i tym deszczu wygląda zupełnie inaczej niż wtedy - zieleń wściekła po prostu. A Ewie juz pisałam, że na jutro i niedzielę prognoza nie jest najgorsza - co prawda zimno, ale słońce. I tego się trzymajmy
agata_chrosc... 14:51, 26 kwi 2013

GabiK napisał(a)
Agatko nie dopisałam, że mnie się też te dziwolągi tulipanowe bardzo podobają. Ale też bym nie chciała, żeby mi pomarańczowe zamiast białych i różowych wyrosły. Ciekawe czy u mnie nie będzie niespodzianek - ale to jeszcze długo niestety. Same liście na razie.

a ja juz odkryłam skąd ta niespodzianka - to nie z tych zamawianych, tylko z centrum ogrodniczego! Miały być takie różowe, pasujące do ciemnych, a tu pomarańcz. Teraz to już tylko u hodowców będę zamawiała. Bo one niby ładne, ale nijak tam nie pasują i jak reszta ruszy to je do wazonu zabiorę i tyle. Mam nadzieję, że Twoje będa takie jak trzeba i to już niedługo
popcorn 14:56, 26 kwi 2013

Piękne te łany cebulowe u Ciebie! Dziwolągi niezłe! U mnie też w rzędzie białych pełnych jakieś inne... zakwitną pewnie jak mnie nie będzie Ale jak wrócę ciachnę do wazonu
czerwone piękne!

pozdrawiam!
Milka 15:16, 26 kwi 2013

agata_chroscicka napisał(a)

no akurat dzisiaj leje od rana bez chwili przerwy. Jak to dobrze, że jak byliście nic takiego nie miało miejsca bo nie wiem co byśmy zrobili. Chyba tylko te wynalazki Zygmunta mogłyby pomóc Ale trawnik po nawozie i tym deszczu wygląda zupełnie inaczej niż wtedy - zieleń wściekła po prostu. A Ewie juz pisałam, że na jutro i niedzielę prognoza nie jest najgorsza - co prawda zimno, ale słońce. I tego się trzymajmy

to mieliśmy farta
my dosiewki trawnika robimy, ubiegłoroczne łyse placki po kretach i to co się uda, a jest roboty huk
jak u ciebie tak szybko zadziałało, to ja tez się skuszę na nawóz
bociek 20:05, 26 kwi 2013

Agatko, czytam i ogladam jak cudowny czas mialas Fajni goscie, piekne okolicznosci przyrody i Ty jako Gospodyni. Czegoz chciec wiecej
I powiem Ci, ze te lany cebulowych masz nieprawdopodobne. Co sie dzieje jak to wszystko przekwitnie, czy masz tam posadzone cos co zakrywa usychajace listki? Pytam, bo sie napalilam jak szczerbaty na suchary na takie lany tulipkow, narcyzow i szafirkow
agata_chrosc... 21:49, 26 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Piękne te łany cebulowe u Ciebie! Dziwolągi niezłe! U mnie też w rzędzie białych pełnych jakieś inne... zakwitną pewnie jak mnie nie będzie Ale jak wrócę ciachnę do wazonu
czerwone piękne!

pozdrawiam!

a moze akurat sie skomponują? W Keukenhof juz drugi rok widzę, ze najładniejsze rabaty są jednak mieszane. Wsadzić tysiąc takich samych tulipanów to w końcu nie sztuka, ale tak połaczyć różne, zeby z tego wyszła harmonijna kompozycja to już sztuka i to przez duże sztu
pozdrawiam Karola
agata_chrosc... 21:50, 26 kwi 2013

irena_milek napisał(a)

to mieliśmy farta
my dosiewki trawnika robimy, ubiegłoroczne łyse placki po kretach i to co się uda, a jest roboty huk
jak u ciebie tak szybko zadziałało, to ja tez się skuszę na nawóz

nawóz ewidentnie zmienił stan trawnika i to radykalnie, natomiast moje dosiewki zwiodły na całej linii. coś musiałam zrobić nie tak, tylko jeszce nie wiem co
GabiK 21:53, 26 kwi 2013

Agatko, o to to, dobrze prawisz. Dlatego ja tak kocham łączenie kolorów. Można się wykazać.